A/W musthaves

Som i autumn/winter kollektionerne der efterhånden er ude i de fleste butikker. Og hvad er så mine musthaves i denne sæson?

Ja, jeg ville helt ærligt ønske vi var ovre i noget af samme stil som Bloggerella´s indbydende liste. Men det eneste vi har tilfælles i denne sæson er lysten til kvalitet, gode basis ting og noget i cashmere og uld. For alt det jeg tænder mest på, skal være i str. 74-80. Som i centimeter. Og der kan selv den mest petit voksne kvinde nok ikke være med længere. Nårh jo, vi har nok også det tilfælles, at det bliver en dyr fornøjelse…

Klara har heldigvis hvad hun skal bruge og hun har også nået en alder, hvor hun ikke vokser så eksplosivt mere. Faktisk kan hun stadig passe den største flyverdragt fra sidste år, alle huerne, uld undertrøjerne og nok også termostøvlerne i starten, i hvert fald. Så alt hun mangler er et par gode vinterstøvler med uldfoer, helst fra Angulus og hun er nok omkring en str. 27-28 – men hun skal ud og prøve på. Noget a la dem her, med velcro, så hun selv kan tage dem af og på i børnehaven. Så dér røg de første tusind kroner. 

katjing

Agnes til gengæld. Hun kan godt blive lidt dyr.

Hun har sin voksi pose til barnevognen, og skulle der blive brug for en lille flyverdragt når hun bliver et år i slutningen af vinteren og samtidig skal starte i vugger, så er der jo alle Klaras gamle hun kan arve. Nu kan selv Kristoffer se det smarte i, at jeg har købt kvalitet og gemt det hele, så det holder til mere end et barn. 

Men hun har ingen uld bodyer og det er dyrt med det kram. Men i mine øjne nødvendigt. Andre har muligvis andre erfaringer, men mine børn har ingen snotnæser, så længe de går med uldundertøj. De sveder ikke, de fryser ikke, de bliver ikke klamme og kolde. Uld er fantastisk.

Aller helst købte jeg mig fattig i bodyer fra det tyske mærke Engel. De er så lækre. De laver også nogle virkelig dejlige sparke- og natdragter. Som den her

engel

Agnes havde en i str. 56, dog med fødder og i mørk lilla, og den var sååå lækker. Jeg ville ønske jeg selv kunne sove i sådan en om vinteren. Desværre er der ikke så mange steder der forhandler det mærke. Sidste vinter havde de det i Sungifu og i Creme de la osv. Men de har det ikke i år. Ikke endnu i hvert fald. På nettet kan jeg kun finde den i hvid, men sidste år så jeg dem i både grøn, lilla og brun. Meget federe farver. Jeg synes også hun bør have sådan en top lækker natdragt som denne her – i øko uld og blødere end blød. Og med fødder, så det ikke gør noget at hun sparker dynen af

mmmm

Bodyer i ren uld eller uld/silke blanding kan man få mange steder. Og mange steder koster de over 200 kr pr stk. Man behøver heldigvis ikke så mange, for man behøver ikke skifte hver dag og de er hurtige at skylle op i håndvasken og tørre over natten, hvis der sker et lille uheld og de får en lille plet. Ellers skal de bare luftes. Lanolin er sådan noget selvrensende noget. Og så har de tit nogle i ren uld i føtex, som er virkelig gode. Lige så gode, eller endda bedre end flere af de meget dyre mærker. Så hvis nogen gider sige til, så snart de ser at de har fået dem i føtex, så bliver jeg glad. Dér plejer de at koste omkring 70 kr. for en langærmet i ren uld. Det er en god pris. 

Veste, huer, sokker og små bukser har vi fra Klara. Og får nyt af ind i mellem. Både min og kristoffers mor strikker, og helt ærligt, så elsker jeg det. De strikker ikke i grimme farver, og de bruger ren uld. Og når man ser sådan et par små uldsokker til 250 kr. i de fancy øko børnebutikker inde i byen, så værdsætter man endnu mere, at bedstemødre gider strikke til ens børn. Desværre strikker de ikke så meget i min størrelse, så jeg må nøjes med de sidste af de uldsokker min farmor nåede at strikke til mig, før hun døde. Og dem min mormoster strikkede. Der er heldigvis mange endnu. 

Og HVIS nu, jeg havde nogen penge til mig selv… så ville jeg have ALT mit tøj fra Aymara fra nu af. Fik gramset på noget sidste lørdag og tænker nu på det hele tiden. Så blødt. Så luksuslækkert. Og vinterstøvler mangler jeg også. Hvis man kan finde de her røde Angulus med uldfoer, så kunne de da godt holde til nogle vintre. Mine sidste angulus vinterstøvler holdt til 6 vintre før de faldt fra hinanden…

rød 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

17 Kommentarer til A/W musthaves

 1. Bloggerella skriver:

  Jeg tror du har valgt nogenlunde de ting jeg ville elske hvis jeg brugte størrelse 74-80… Agnes lyder som en pige med en god smag ;o)

 2. Fru K skriver:

  Odd Molly – mere er der ikke at sige om den ting!

 3. julie skriver:

  Ja, hvis barnet har børneallergi eller børneeksem, skal man ikke bruge uld! Så flammer det op og bliver irriteret og kløer helt vildt.

 4. julie skriver:

  Ja, den har jeg også godt set Irene, men jeg kan ikke få det til at passe – det kan kun være body´en de sælger til den pris. Der står også Bodystock, best. nr. 85999B. Fra:199,- DKK – sparkedragten koster jo meget mere i sig selv. Og den kan jeg ikke se de har – den er nok udsolgt?

 5. Solveig skriver:

  hej julie.
  Du lader til at have styr på det med uldundertøj. kan du ikke give et kort kursus her online? Er det noget med at man skal bruge det fra september til og med april? og skal dert være ren uld? -Er det noget humbg det med bomuld på indersiden?
  kh solveig og clara 5 mdr som måske skal bruge uldundertøj 😉

 6. julie skriver:

  Hvis man starter med det, er det vigtigt at de får det på hver dag. Kroppen vænner sig til det og bliver tempereret efter det, så hvis man skifter hele tiden, uld den ene dag og bomuld den næste, så forvirrer man kroppen om man så må sige, og så får man ikke den gode effekt. Derfor siger man i alle de mdr. der hedder noget med R i – september til april. Men lad det komme lidt an på vejret. Er sep. varm så kan man starte lidt senere osv.
  Først mente jeg at det var børn i inst. der har størst glæde af det, fordi de render rundt udenfor og bliver svedige og så kolde og klamme, og dér er ulden jo genial fordi den suger fugten og holder dem varme lige meget hvad. Men da Agnes så blev født i feb.08 og jeg lagde ud med bomuld – så blev hun snottet. Så skiftede jeg til uld og det holdt op med snot. Med uld er de lune hele tiden, uden at svede.
  Jeg ved ikke om det er humbug det der med bomuld på indersiden – Klara har også haft noget af det engang – men jeg synes den rene uld er bedre. Bomulden hare bare ikke de samme evner. Jeg tror de der uld med bomuld på indersiden er opfundet fordi nogle forældre husker uld fra deres egen barndom, som noget der kradser. Og så mener de det er blødere med bomuld inderst. Men moderne uld kradser altså ikke. Det er jo fremstillet til bodyer til små babyer. Det ville slet ikke sælge, hvis det ikke var blødt og lækkert.

 7. Karen skriver:

  Vil lige tilføje at uld er fantastisk! Vi har også brugt det konsekvent fra september til en gang i marts til vores datter og hun blev kun forkølet få gange – Som regel ifm . tandfrembrud og det kan uld såvidt jeg ved ikke hjælpe ved 😉
  Jeg bruger som regel det fra Føtex eller Coop med bomuld inderst men favoritten er det fra Le petit bateau – Det holder sig klart bedst. Det er også ret afgørende hvordan man vasker det og jeg har altid brugt Neutrals eller Ånglemarks uldvask (lille dosis) som har virket fint.
  Jeg har desuden hørt at det er bedre at bruge uldtøj med bomuldsinderside hvis ens barn har børneallergi fordi huden så kan være mere irritabel – også når de ikke har allergiudbrud.

 8. Lone skriver:

  Også her er vi fans af Petit Bateau…både som undertøj og bluser. Og så har vi haft gode erfaringer med Bilkas uld-undertøj til baby

 9. Christine skriver:

  Altsåøeh.. Nu vil jeg ikke ligge hovedet på bloggen (hahaha) men i ‘vores’ Føtex har de uld-body’er nu, men det er måske fordi Albrtslund er så langt fremme i skoene ;o)
  PS er der noget nyt på søster-status’en?

 10. Christine skriver:

  inden nogen kommer med sjove bemærkninger vil jeg så lige bevise, at jeg godt kan stave: Albertslund :o)

 11. julie skriver:

  Hej Christine. ja, de har dem også i min føtex nu – men det havde de ikke da jeg skrev indlægget 🙂 Eller, de har så allerede næsten ikke flere tilbage i min føtex… Intet nyt på søsterfronten. Andet end at hun er taget tilbage til Valencia, fordi det koster 80 kr for en flybillet og hun alligevel ikke har noget sted at bo…så nu er hun til formel 1 i Valencia, men kommer hjem på torsdag.

 12. Solveig skriver:

  jeg har lige gennemsøgt min føtex, og der er ikke skyggen af uld nogen steder – og synes bestemt ikke det ser ud til at komme. Har til gengæld fundet nogen body’er fra celavi på nettet.
  lige et spørgsmål mere……ved nattetid som uld-undertøjsbruger, har man så en kortærmet body på under en normal natdragt, eller er en langærmet body i uld monstro nok? (evt suppleret med et par strømpebukser hvis det er ekstra koldt)

 13. julie skriver:

  Hej Solveig. Det må også komme an på en konkret vurdering af dit barn. Er det en varm unge eller en der altid fryser? Mine sparker altid dynen af, så Klara sover i lange underbukser/skiunderbukser og langærmet trøje, begge i uld og begge fra føtex. Man kan få noget flot stribet noget. Agnes ved jeg ikke helt med endnu. Men det bliver nok en natdragt af uld og så kort- eller langærmet body alt efter hvor koldt det er.

 14. Solveig skriver:

  takker for hjælpen.
  De havde lige fået det på hylderne i “min” føtex i dag, så jeg købte 3 kortærmede til Clara, og et par af de stribede skiunderbukser til storebror Linus. De stribede var godt nok kun med bomuld på indersiden, men det går nok når det ikke er til desideret undertøjsbrug. Er meget spændt på hvordan det kommer til at fungere med hende når jeg tager fat på det.

 15. julie skriver:

  Klart det går, solveig. Det er det samme jeg har købt. De har vist ikke noget uden bomuld på indersiden endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.