Blogbogen, af Julia Lahme. En partisk anmeldelse.

På et tidspunkt i mit blogliv, dukkede Julia op. Pludselig begyndte hun at kommentere, og så udkom den berømte/berygtede babybog, som jeg godt kunne lide og morede mig over, selv de dele jeg slet ikke kan genkende i mit eget liv. Jeg genkendte til gengæld godt hendes navn, for jeg er typen der læser kolofoner i damebladene. Jeg vil vide, hvem der står bag ting.

Så hyrede jeg hende til et foredrag på mit biblo, og så var jeg solgt. Siden er bekendtskabet vokset, og jeg har haft migræne på hendes sofa og forgæves forsøgt at narre tasker fra hende og alt i alt er jeg landet der, hvor jeg tænker: Magen til sympatisk, varmt, omsorgsfuldt og dejligt menneske, skal man lede længe efter. Jeg ville ønske, hun ikke havde så stor succes og så travlt, så jeg kunne se mere til hende.

Men nu er det jo ikke hendes person jeg skal anmelde. Det er den nyeste bog, Blogbogen – din hands-on guide til blogging. Jeg vil godt starte med at anbefale kapitel 2, side 28. Det er simpelthen noget af det bedste i nyere dansk litteratur…

20130912-143419.jpg

Kapitlet handler om, hvor svært det er og samtidig hvor vigtigt der er, at finde på det rigtige navn til den blog man gerne vil starte. Og sådan er Blogbogen. Konkret. Hands on, som den selv lover. Nede på jorden, i et let forståeligt, ukrukket sprog, forklarer den dig trin for trin, hvad du skal tænke over, hvor du kan gøre det og hvilke muligheder du har.

Nu tror jeg ikke, jeg tager munden for fuld, hvis jeg kalder mig selv en relativt erfaren blogger. Alligevel var der kapitler i Blogbogen, der har fået mig til at gentænke min blog. Er der noget jeg kan gøre bedre, noget jeg ikke er opmærksom på. Ja, det er der. Og selv de områder, hvor jeg helt autonomt gør noget andet end Julias professionelle anbefaling tilråder, så kan jeg lide at blive bevidst om det og tænke over mine grunde til at gøre som jeg gør. For der er ingen regler i blogland.

Julias fine nye bog er en glimrende og tiltrængt guide til dig, der er nysgerrig på blogs. Hvad kan de? Hvorfor skal man have en og hvordan gør man? Men den er ikke et reglement. Den fortæller dig ikke, den eneste rigtige måde at gøre det på. Den fortæller dig, om alle de muligheder du har og den sporer dig ind på de overvejelser du selv skal gøre dig, for at få lige præcis den blog du gerne vil have.

Hvis du vil vinde et eksemplar af denne nyttige guide, så skriv en kommentar til dette indlæg. Jeg trækker lod engang i næste uge. Her på min blog dur det nemlig ikke med faste deadlines.

Blogbogen – din hands-on guide til blogging, udkommer på Rosinante d. 13.9.13.

Klik HER for gratis læseprøve.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , . Bogmærk permalinket.

32 Kommentarer til Blogbogen, af Julia Lahme. En partisk anmeldelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.