Snooorrk

Er hjemme fra “ferie” igen. Er jordens mest trætte menneske. Vil sove resten af mit liv.

Har været på arbejde i dag, og ellers har jeg ikke tænkt mig at lave noget som helst andet hele weekenden.

“Ferien” gik med at farte land og rige rundt for at besøge familie. Den slags er ok, og man får jo maden serveret, men på den anden side burde det være forbudt når man er gravid. Man skal hellere blive hjemme i sin seng.

Måtte tømme min afdøde mormosters hus, da det er sat til salg. Min mor og hendes søstre havde været der, og taget det de ville have og så måtte jeg tage det jeg kunne bruge af det der var tilbage. Vi skulle også tømme min mormors hus, fordi hun er flyttet på plejehjem og huset er solgt. Også der måtte jeg tage af resterne. Og fordi jeg er sådan en sentimental gammel (gravid) nar, så endte jeg selvfølgelig med at stå og tude med min mormors gamle bulede blå kagedåse i armene…

Hormornella: “buuuhuuuuu waahhhhhh snøft, hvem skal nu bage vaniiihiillje kranse til ååååsss????? braaaahhhhahahaaa wyyhhh”

Min mor: “øh, det kan jeg da godt…?”

Nå. Men jeg fik kagedåsen. Og fordi jeg ikke kan skille mig af med ting der ikke fejler noget fik jeg også tre stel. Ja, TRE stel. Af porcelæn. Man kan sq da ikke kassere den slags. Jeg mener, min mormor og hendes søster har arvet det ene stel efter deres mor, som var krokone på Sortebro kro. Hun har arvet det efter sin mor. Så gammelt er det – og ingen af min mormors døtre ville have det. Død-yndigt, med små blomster og guldkanter. Kæmpe stort stel – de kan ikke have brugt det meget, for næsten intet er smadret. Selv de fleste af kaffekopperne er der endnu. Og skåle og fade i alle størrelser, to sovsekander, to terriner, flade og dybe tallerkener til at affodre en hel hær… jeg må til at holde nogle fester.

De to andre stel stod hos min mormor. Det ene har hun selv samlet gennem tiderne, det andet var min morfars mors. Det kan man da heller ikke bare smide ud. Det ene er endda kongeligt porcelæn. Det andet er bare sådan noget mindre fint noget – det kan man bl.a. se fordi der er ikke er nogle kaffekopper tilbage. De er brugt og smadret. Så dét stel vil jeg bare bruge til hverdag. Ud med de 7 umage ikea tallerkener og ind med guldkant og blå blomster.

Ellers fik jeg ekstra dyner, et rivejern og nogle pæne glas. Og stoffer fik en helt ny og ubrugt hækkeklipper der lå i mormosters garage. Derfor har han været nede i haven det meste af weekenden. Mænd og deres legetøj… Vi fik også et nyt fjernsyn. Og nogle malerier min oldefar har malet.

Der var også mange gamle fotografier. Folk i gamle dage ser sjove ud. Meget stive og mørke i tøjet. Men så er der også et af min mormor og hendes lillesøster, hvor de ser så glade og søde og virkelig frække ud. Måske kan jeg scanne det ind og vise jer det. Jeg elsker det billede. Og tanken om, at min mormor og hendes afdøde søster engang var sådan nogle spillopmagere. 

Mormosters hus har altid været fyldt med eventyr for mig. Og at tømme de sidste skabe var nok det sidste eventyr jeg får dér. Men det bød så bl.a. på så interessante og særprægede fund som; to papirlommer med bladguld, to gaspatroner til at jage mulvarpe op af huller med, en æske riffelpatroner, en æske oldgamle tinsoldater, min tipoldefars sabel, en hel papkasse med intakte kartonner af tordenskiold tændstikæsker i træ, som min oldemor hamstrede under en eller anden krig, min oldemors sorte brudekjole, en citronvand der blev for gammel i 2003, stakkevis af breve, postkort og andre kort fra hele mormosters liv, 3 glas ribsgéle fra 1999, et sort-hvidt foto af min oldemor omgivet af alle hendes potteplanter, som hun tydeligvis er meget stolt af – hun smiler næsten! Og alt muligt andet. Vi har tænkt os at forære visse genstande til folkemindesamlingen på Fyn og andet kan måske være interessant for Den Fynske Landsby, hvor de jo har flyttet den gamle Sortebro Kro ud – mange af tingene stammer jo fra den kro.

Citronvanden drak Klara og ribsgéleen tror jeg egentlig bare ryger ud. Hvis jeg kan få det over mit hjerte. 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

10 Kommentarer til Snooorrk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.