x-faktor

Hvad er det for noget?

Hvordan genkender man det? Hvordan udmønter det sig? Hvor vigtigt er det?

Jeg sidder i dag og læser en masse ansøgninger igennem. I den forbindelse har jeg naturligvis tavshedspligt, men helt generelt kan man vel godt sige, at det er ikke nemt. Der er mange og hvordan vælger man den helt rigtige ud?

Indenfor sådan en branche som min, der kan de fleste nogle ret grundlæggende ting. De der bibliotekariske ting, som vi alle sammen har lært på skolen og senere i vores job. Der ud over, har de fleste en eller flere interesser, som driver dem i retning af noget der minder om et speciale. Jeg er f.eks. børnebibliotekar, fordi jeg synes formidling til børn er noget af det mest livgivende og bekræftende og inspirerende. Og fordi jeg kan lide det, som børn kan lide. Gode historier, musik, tegnefilm, internettets mange muligheder, spil, leg osv. Og så er børn generelt meget sjovere end voksne og også tit høfligere og nemmere at omgås.

Så derfor valgte jeg i sin tid så mange valgfag som muligt indenfor det børnekulturelle område, og nu hvor jeg er i arbejde så vælger jeg kurser efter det og beskæftiger mig med det også i min fritid, sådan at jeg hele tiden øger mine kompetencer inden for området “børn”.

Men når man sidder og skal besætte en stilling, så gør det det ret vanskeligt at de fleste kan de samme grundlæggende ting og mange har de samme interesser og de samme specialer og erfaringer der ligger ret tæt op ad hinanden.

For så er der kun kemien tilbage. Kemi og x-faktor ender med at blive det afgørende. Og det er angsprovokerende. Tænk, hvis man vælger forkert. Jeg ved fuldstændig hvordan Remee og de andre har det!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

6 Kommentarer til x-faktor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.