Efterskole

Hvornår lærer jeg at holde op med at høre Bon Iver?

Det gik ellers meget fint, jeg græd slet ikke i søndags da vi satte kolikbabyen af på hendes nye hjem i et år. Jeg græd heller ikke senere, ikke engang da Agnes tog over til sin far.
Så mandag eftermiddag tænkte jeg, ah man skal vel bruge alt den fred og ro til noget?! Lad os høre det nye Bon Iver album, sagde jeg til katten. Og det er da rigtig fint, virkelig, men ligeså melankolsk som altid. Kan I huske dengang jeg faldt i søvn til en Bon Iver koncert, og drømte jeg var inde i maven på en hval? True story. Og det er sådan deres musik lyder og føles.

Men det bringer jo ingen af børnene hjem. Og jeg ved alt er godt. Hun bliver så glad for den efterskole, det ved jeg. Jeg ELSKEDE min og de venner jeg fik og alt det jeg lærte. Og på hendes kan man vælge broderi, podcast, kultur på cykel, Alt det matematik jeg ikke fik fat i, keramik, livsanskuelse, billedkunst, design, redesign, yoga, dans, skrivning. Alt muligt. Jeg er også ret misundelig.
Empty nest syndrome. Der er et hul i hjertet, der skal fyldes. Jeg har købt noget linoleum og laver et billedkunsthold for mig selv. Og nogle sutsko til kolikbabyen jeg kan brodere på. Der skal vel også sendes nogle pakker med slik og bøger? Og damerne på biblioteket vil hjælpe med at lave nogle stiklinger af deres tusind potteplanter til hende – der er store vindueskarme på det nye værelse. Jeg kunne også køre i ikea, bare sådan. Frihed.

Nu tænker nogen, jamen har du ikke været skilt i årevis, Julie? Er du ikke vant til at undvære dine børn?

  1. Det bliver jeg aldrig vant til. Jeg fik dem for at være sammen med dem.
  2. Det sidste års tid har Klara boet hos mig, og været hos sin far i weekender og til aftensmad og den slags fleksibelt, fordi hun selv bad om det. Hun trængte til kun at bo et sted, og det forstod vi godt. Det har også været rigtig godt for hende, hun blev gladere og roligere.

Så du ser nok, jeg er vant til at hun er der. Heldigvis ved jeg hvor hun skal til bøjletandlæge på fredag …

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv og tagget , . Bogmærk permalinket.

13 Kommentarer til Efterskole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.