2016, dit rasshøl …

Vi kan blive enige om, at det har været et lorteår, ikke? Bowie døde i januar, han var åbenbart limen der holdt universet sammen, og siden er det gået stærkt ned ad bakke. Der er en film om det her;

Og de har jo ikke alt med i den film, vel? Der er ikke noget om skilsmisser, folk der blev fyret, at ruinere sig selv med fertilitetsbehandling, være syg af kræft, blive forladt og forledt og alt det andet som sker for folk i min nærhed.

Men.

Vi vil ikke sidde i et hjørne med armene over kors og være sure. Vi vil ikke give op, vi vil ikke ligge os ned og blive kørt over af 2016´s møgbefængte damptromle. VI VIL IKKE GÅ STILLE IND I NATTEN.

Derfor er der her en kanon, som er meget bedre end andre kanoner. Meget. Den er bare bedre, på alle måder. Hvis jeg SKAL nævne et eksempel, jamen, så er den fx bedre end Bertels kanon (som jeg faktisk ikke hader til fuldstændighed, for der er trods alt en del af de punkter der, som taler direkte ind i folkebibliotekerne, og det er okay med mig … men jeg hader den lidt alligevel, for den bliver lidt selvmodsigende. Jo, altså, hvis de fleste af de nævnte danske dyder var reelle, ville vi så overhovedet have noget behov for at liste dem og stemme om dem? Jeg ved det ikke, vi kan også godt sige, jeg bare er forvirret og smile og vinke og alt er godt. Whatever). Men min kanon er i hvert fald meget meget bedre end Brians.

Og her – i en ikke prioriteret rækkefølge; Kanonen over ting der næsten redder 2016:

Skam. Norsk tv-serie, som du skal se nu, hvis du ikke allerede har gjort det. Kødder du med mig? Den er drittkul og helt fantastisk. Man kan kun få det bedre af den. Godt skrevet, herlige skuespillere, og moderne på den der detaljerige her og nu måde, hvor de bare får ting til at gå op i en højere enhed. Du vil kunne huske alt om, hvordan det var at være teenager, hvis du ikke lige er det pt.

Biden-memes. De har været her noget tid, men efter Trump vandt præsidentvalget har de taget fart og det er SÅ sjovt. Jeg elsker Joe Biden mere end nogensinde før. De er alle vegne på nettet, fb, insta, twitter – find din egen kanal.

Hinanden. Hinanden holder 100. Dig og mig, os. I ved selv, hvem I er. Hinanden holder hele vejen. Også når man står stille.

Svend Brinkmann. Jo, for helvede. JAAA, jeg ved godt han pludselig blev vildt populær og du er sååå træt af at høre om ham, men han VIRKER. Han har fat i noget. Vi kan snakke videre om det, når du har læst bøgerne.

Sex. Jeg tror personligt, det er kommet for at blive. Jeg ved, vi er mange der er fans. Ingen links her, det må du selv google.

Chewbacca masken. Den holder også. Du er lavet af sten, hvis den ikke får dig til at fnise, som det mindste.

Podcasts. Jamen det er fedt, der er så mange og man kan jo evt. lave sin egen? Det er sjovt og nemt og fuld af muligheder. Der er historier om alt, derude.

Justeat.dk og nemlig.com – 100% årsagen til at jeg ikke gider overleve apocalypsen. Hvordan fanden får man en familie til at overleve uden de to services? Og i samme sætning er der også:

Netflix. OMG, jeg elsker dig.

Alkohol. Vin, bobler, G&T, aperol spritz – ja, også selv om den blev lige hipster nok over sommeren – den er solskin på glas! Jeg har aldrig  været den store alkoholiker, men jeg giver uden tøven skilsmissen skylden for min sociale deroute, der også indbefatter en nyfunden interesse for at dele drinks med nogen, i ulige uger. Jeg siger ikke, det er gennemført fornuftigt, men jeg fastholder at det hjælper med at få 2016 til at glide ned.

Bøger. Altid bøger.

Det islandske fodboldhold. Og jeg kan ellers virkelig ikke hidse mig op over sport, at all.

Canadas premierminister. Et lille lys, i en ellers overvejende meget dunkel pøl af håbløshed og politikerlede.

Amy Schumer. Amy knows.

Ironi.

Roadtrips.

Musik. Virkelig meget. I 2016 har især The National, Florence and the Machine, Oh Wonder, Highasakite, Slow Club og diverse poppede dansenumre som børnene slæber med hjem, hjulpet. 

Jeg tror, det var det. Du har sikkert andre ting, og det er fint. Så kan du lave din egen kanon. Det er sygt moderne.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv og tagget , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to 2016, dit rasshøl …

 1. Signe skriver:

  Åh, jeg kan totalt følge dig. 2016 skal bare skride af h.. til. Jeg havde ikke set det komme. 2016 er sådan et mildt, rundt og godt tal. Det er bare at hive op i bollerne og stå det ud. Evt med input fra din liste. Tak Julie.

 2. Anne Matthiesen skriver:

  Elegant! OG opmuntrende! Tak ?

 3. Villads Claes skriver:

  Der er lige et par ting jeg skal have fulgt op på. Jeg skal fx se den youtubevideo som er sjov!

 4. Signe Sick Kjærsgaard skriver:

  Så fint – og sjovt – skrevet 🙂 Du rammer de gode ting i 2016 lige på kornet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.