Om mig

Jeg hedder Julie og jeg skriver fordi jeg kan lide det. Jeg kan godt lide, at du læser med og jeg elsker hvis du kommenterer, men det er ikke Giro 413 det her og jeg skriver som jeg selv vil, fordi jeg vil.
Jeg startede med en dagbog på nettet i 2003, da jeg ventede min ældste datter Klara. Senere opdagede jeg blogs og konverterede til sådan en. Det har jeg ikke fortrudt. I 2008 kom der en datter mere til, Agnes.

Jeg er uddannet bibliotekar og har arbejdet som børnebibliotekar siden 2001. Jeg elsker det og derfor finder du også ind i mellem faglige brandtaler på bloggen.

Min blog startede som en dagbog til mine børn og mig selv. Så vi kan huske, hvordan det var da de var små. Den er en form for bagvendt selvbiografi, som skrives mens den leves. Nogen gange anmelder jeg bøger eller kaffemaskiner eller forærer ting væk i samarbejde med andre. Nogen gange brokker jeg mig, nogen gange er jeg kedelig, lykkelig, sur, glad, irriteret, sjov, undrende eller ligeglad.

Hvis du vil spørge mig om noget eller bede mig teste dine diamantsmykker, så send mig en mail på thejulesrules @ gmail . com

42 Responses to Om mig

  1. fabriciuscom skriver:

    skøn blog – sikken en fin idé ifht. dine børn. Det er da superhyggeligt. Jeg har en søn på 11½, så ikke så lille mere – men alligevel – små er de altid i vore hjerter 🙂

    Fandt denneher søde køleskabs magnet hos min boghandler forleden : “Mødre holder deres børn i hånden for en tid, men i deres hjerte for evigt”
    Måske du kan bruge den her på bloggen?

    Har iøvrigt lige posted et indlæg om, hvordan man/jeg lærer sprog fra førskolebørn. Er uddannet lærer og nørder med sprog, kommunikationssignaler, konstruktiv dialog og sproglige finesser for både børn og voksne på min blog, som hedder “komklartigennem”.

    Du er velkommen til at kigge forbi. Fandt din blog på forsiden her hos WordPress 🙂

  2. mette skriver:

    Jeg læste din dagbog på ND dengang jeg i 2003 blev gravid første gang, og så har jeg ellers bare fulgt med dig videre… Synes du skriver fantastisk. Meget underholdende blog 🙂 Kh Mette, Århus

  3. ibenwermuth skriver:

    Hej 🙂 Hvor ser den fin ud din blog! og rigtig fed ide omkring det med dine børn.
    Jeg er selv lige startet med at blogge (faktisk i dag) og håber også det er noget jeg vil komme til at holde af og noget som andre vil kunne lide at læse. Jeg vil helt sikkert følge med på din blog og få noget inspiration! Kig gerne forbi min blog som også handler om alt godt fra hverdagen 🙂

  4. Trine Bach skriver:

    Jeg var ligeledes en ND juni 2003 og sprang med på blogbølgen dengang. Læste flittigt dine indlæg og følte jo, som så mange andre, at jeg kendte dig 😉
    Nu er jeg vendt tilbage til denne skønne verden og syntes jeg ville søge, om du stadig befandt dig her – minsandten. Takker for den skønne læsning 🙂
    /Trine, Aarhus

    • julesrules skriver:

      Tak Trine 🙂 Tænk, at du kunne huske mig.

      • Camilla skriver:

        Kære Julie 🙂 Dig kan man ikke glemme. Du sætter spor i hukommelsen, og nu hvor jeg netop selv er nyskilt, og faktisk føler mig som nymalet, så kom jeg til at tænke på dig og din dejlige blog. Så hej med dig, igen. (Mener Trine var trinemus i ND tiderne?). Kh Camilla-hende der er mor til Toke og Therese.

        • thejulesrules skriver:

          Åh Camilla, jeg er lidt ked af at byde dig velkommen i den klub. Det er en hård en. Men jeg synes det bliver bedre på den anden side 🙂

  5. Helle skriver:

    Jeg elsker den måde du skriver på, følger trofast med, det er som at blive beskrevet af en ukendt i mit liv, haha, mange samme tanker og oplevelser, og tak for introduktionen til Twiligthuniverset, nu er mit liv fuldendt, indtil næste film.. haha..

  6. Eva skriver:

    hejsa! det er foerste gang jeg laeser din blog. jeg bor (og er opvokset) i italien, min far er italiener, min mor er dansker. jeg har en soen paa 2 1/2 aar og venter barn nr. 2 til maj. vi laeser tit danske boerneboeger sammen og snakker dansk ind i mellem, saa jeg glaeder mig til at laese det du skriver baade som mor og boernebibliotekar! 🙂 venlig hilsen fra palermo

    • julesrules skriver:

      Hej Eva og velkommen til 🙂 Jeg fik godt en mail den anden dag om, at der var en tilmelding fra Italien og så tænkte jeg, nå nå, hvem er mon det? Og det var så dig. Hvor hyggeligt! Jeg håber, du kan bruge mine indlæg til noget, men ellers må du bare spørge, hvis der er noget om børnebøger f.eks.

  7. naturligvisnina skriver:

    Dejlig lige til og personlig blog Julie. Glad for at jeg kiggede forbi 🙂 God jul og nytår. Kh Nina

  8. Maria skriver:

    Fed blog! Du skriver dejligt, det nærer min semantiske hang for tekster. Fx fuldmåne-indlægget, haha herligt! Eller når du på en måde fortryder børnefødselsdagsgæsterne — totalt relaterbart!! Elsker ægthed og så når det er skrevet sofistikeret som her, ah det er cool.
    Hilsner fra en tilfældig læser -)

  9. N. Jensen skriver:

    Hej Julie.
    Har fulgt din blog i flere år, men er som regel ret passiv ifht kommentarer. Og derfor har jeg også lidt svært ved at sende den her forespørgsel og har fuld forståelse for, hvis du ikke samler den op. Men jeg kunne godt tænke mig nogle gode boganbefalinger til en 10 årig pige. Hun har læst en del og vi og det lokale bibliotek er ved at løbe tør for ideer. Hun har f.eks læst alle Ole Lund Kirkegardbøgerne, en masse af Lindgren, Reuter og Lene Kaaberbøl, hun har netop læst hele Potterserien for 2. gang, og har derudover læst adskillige heste og venindeserier. Har du nogle ideer og var det måske en ide til et blogindlæg?

    Mvh N. Jensen

    • julesrules skriver:

      Kære N. Jensen.
      Tusind tak for din kommentar. Jeg er glad for, at du har fulgt med i så mange år, og synes det er alletiders at du spørger om bøger.
      Det er en rigtig god ide, til et blogindlæg, og jeg vil tage det med på arbejde i morgen, og se, hvad jeg kan finde på. Jeg kan ikke garantere at jeg kan foreslå noget hun ikke allerede har læst – det er svært med de bogslugere i den alder. Jeg kan godt huske, da jeg selv begyndte at støve rundt i voksenafd. fordi jeg havde læst alt ovre i børneafd.
      Kh Julie

  10. Christina skriver:

    Hej, er ny læser men er faldet for dig. Egentligt ledte jeg efter en blogs og fængselsenker.. For det er jeg selv. Fandt ingen, så måske skulle jeg starte en, hahahaha.
    Knus Christina

  11. Bodil skriver:

    Hej Julie. Tillykke med den nye blog. Har læst med lige fra de gode gamle dage på Netdoktor – suk, hvor bliver vores små børn store. God vind – jeg læser næsten altid dine indlæg, men kommenterer sjældent.
    Kh Bodil

    • thejulesrules skriver:

      Hej Bodil. Tak for det 🙂 Ja, de er kæmpe store. Klara er selv cyklet hjem i dag og nu spiller hun Sims. Der er sket noget dér.

  12. N. Jensen skriver:

    Kære Julie
    For et år siden hjalp du med at finde en masse gode titler til min dengang 10 årige datter. Din og dine kollegaers liste er blevet “LÆSELISTEN” i vores omgangskreds; herhjemme bliver den stadig konsulteret, når vi har brug for lidt nyt til den nu start 12 årige. Så mange, mange tak for det!

    Nu tillader jeg mig at spørge igen (og har fuld forståelse for, hvis du skubber os i retning af det lokale bibliotek – de kan bare ikke det, som det viste sig at du kunne med læselisten:)). Jeg har også en datter på 6 år (0.klasse barn). Hun er på ingen måder en læsehest som hendes storesøster. Hun er svær at motivere til at læse bøger – har ikke specielt meget lyst til at få læst højt og mister ofte koncentrationen og lysten til at fortsætte en bog efter 1. kapitel. Hun er meget “piget” og synes mange af de bøger, vi har herhjemme, er for “drengede” som f.eks. Ole Lund Kirkegaards. Hun har tændt på Madicken og Alle vi børn i Bulderby, men det er stort set det.

    For at stimulere hendes lyst til historierne og hendes lyst til at skrive og læse selv, så vil vi gerne læse nogle bøger, som kan tænde hende lidt mere. Men hvilke? – jeg er fuldstændig på bar bund. Generelt er hun en meget jordbunden pige, som forholder sig aktivt og kritisk til f.eks. samfundsforhold (hun har længe været enormt interesseret i at høre om, hvordan samfundet fungerer og den netop overståede lockout er blevet drøftet helt ind til detaljer om arbejdstidsregler), mens hun synes at stå af for fantasylignende eventyr. Så jeg tror egentlig at vi har ramt en del ved siden af med alle de bøger, vi indtil nu har præsenteret hende for – men er også ret tom for ideer i andre boldgader.

    Så jeg tillader mig atter at ty til vores yndlingsbørnebibliotekar og håber du også har lyst til at hjælpe med en læseliste til en kritisk 6 årig:).

    Mange hilsner
    Natascha

    • thejulesrules skriver:

      Tusind tak for din kommentar Natascha! Hvor er det dejligt I kan bruge den liste. Jeg kaster mig gerne over denne udfordring også, og kan vi ikke bare aftale at jeg poster det på bloggen når jeg har det? Der går nok en uge eller to 🙂

      • N. Jensen skriver:

        Jeg er super glad for at du vil hjælpe – og sætter stor pris på at du vil bruge din tid på det. Lov mig, at du ikke føler dig presset til at nå det indenfor et par uger; det kommer når det passer dig:)

        Mange hilsner
        Natascha

  13. Freja mor til Rosa skriver:

    Hej Julie.

    Jeg har et problem med at finde en børnebog, og en god veninde henviste mig til dig.
    Sagen er, at jeg den gang jeg var barn, havde nogle fantastiske børnebøger om “Stine” bøgerne foregik på en ø hos hendes morfar. Det jeg husker er en dejligt illustreret bog uden tekst (dette kan være forkert), som jeg brugte timer på at digte.
    Den ene var om Stine som tingfinder, i den anden bliver hun væk i en storm. Jeg har dem desværre ikke mere og kan simpelthen ikke finde dem.
    Siger det dig noget, og kan du evt. hjælpe?

    Mvh Freja, mor til Rosa.

    • thejulesrules skriver:

      Hej Freja.
      Hvordan var bogen illustreret? Tegninger?Foto? Hvilken periode er den fra – altså, hvornår var du barn? Jeg prøver lige at søge og spørge i børnebibliotekar netværket, men lige nu er jeg blank 🙂

      • Freja mor til Rosa skriver:

        Som jeg husker det er de malede/tegninger, det er i hvertfald ikke fotos.
        Jeg er selv fra 88, og det er bøger jeg har fået læst højt..
        Jeg håber du finder noget.. Begge mine forældre kan huske dem, men ingen af dem ved hvor dælen de er blevet af, eller hvem der har “skrevet” dem..
        Tak fordi du gider hjælpe mig.

        • thejulesrules skriver:

          Hej Freja. Kan det være “Storm-Stine” (Billedbog om Stine, der hver sommer bor hos sin morfar i Skærgården. De fisker, og Stine finder ting og sager, og morfar lærer hende, at i uvejr skal man være to!) og “Stine er til fødselsdag” (Stine er på sommerferie hos sin morfar på en lille ø i den svenske skærgård. En dag beslutter de at overraske Pralhalsen på hans fødselsdag), af Lena Anderson? De er fra hhv. 1989 og 1990. Hvis du bruger bibliotek.dk vil du kunne bestille dem hjem, selv om dit eget biblo måske ikke har dem.

          • Freja mor til Rosa skriver:

            Ja for pokker da !! Det er lige præcis dem 🙂
            Du er jo lige så fantastisk som min veninde lovede mig. TUSIND tak for din tid og din hjælp. Nu vil jeg straks gå ind og bestille dem, så jeg kan læse dem for min datter, som min mor læste dem for mig.
            Endnu en gang tak !

  14. Trineb skriver:

    Hej Julie
    Jeg faldt over dit link til Flemming Bille – ham clairvoyanten. Har du selv prøvet at være hos ham. Har du skrevet et indlæg om det? Jeg er meget nysgerrig og meget fristet til at prøve, men vil da gerne lige høre om din oplevelse, hvis du har været der.
    Mange hilsner Trine

  15. Nina Borg skriver:

    Jeg har skrevet en gratis e- bog, som du er meget velkommen til at få tilsendt.

    ”Min elskede farmor Emilie”

    Johannes Hansen Johansens livlige datter
    Emilie fra Nyboder, blev min farmor.

    Jeg er meget stolt af, at være et af hendes 19 børnebørn.

    Min farmors liv har ikke altid været let, men med flid og godt humør klarede hun det hele. Emilie havde en stærk personlighed, empati og omsorg for sine nærmeste. Hun var en meget spændende person.

    Jeg fortæller denne historie, fordi jeg gerne vil give Emilies efterkommere kendskab til deres aner, og lidt historie om hvordan det var at leve dengang. Det kan måske også give inspiration til andre, så de kan gå i gang med at skrive deres historie om deres aner. Bogen er fuld af billeder, hvor mange af dem har Svend og jeg fotograferet.

    Hvis du ønsker at få E-bogen sendt gratis,
    så vælg i menu linien “Kontakt” http://www.nina-og-svends-aner.dk

  16. Kaja skriver:

    Hej Julie,

    Jeg kan se, at du tidligere har hjulpet én herinde med at identificere en glemt børnebog, så måske du også kan hjælpe mig?
    Det er en historie om en dreng, der får en pelshue af sine forældre (husker at huen var illustreret med en slags rævehale på). Han vil ikke have den på i skole, og prøver at skille sig af med den, men til sidst ender han med at kunne lide den.
    Min søster og jeg har fået den læst op i midt-halvfemserne, og vi skraldgrinede!

    I øvrigt tak for anbefalingen af bogen “Dyrenes Museum”, som var et hit til min kærestes otteårige nevø i julegave 🙂

    Hilsen Kaja

  17. Christine skriver:

    Julie.. For noget tid siden (nok nogle år, faktisk..) hjalp du mig, med at hjælpe en kollega – omkring denne her tilbagevendende feber. I mod alle odds dukker der så endnu et måneds-feberbarn op, men kan ikke finde dit svar fra dengang.. Kan du pege mig i den rigtige retning? Google giver mig ikke så meget, ud fra mine ellers grundige søgninger 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.