Brokblog

Nogen gange skal man jo brokke sig, og i dag er det min tur. No more missus nice girl eller noget.

Trafik. Alle elsker at hade det. Men jeg siger, giv mig til enhver tid de dræbende lange køer ind over Rådhuspladsen. Lad mig til enhver tid holde 30 min. i kø, pga vejarbejde, og på den måde bruge tre gange så lang tid på turen fra amagerbrogade til bispebuen.

Hellere det. Hellere 17 min. kø fra jyllingevej til Hillerødmotorvejs afkørslen på ring 3, end det jeg oplevede i dag. Og det er ikke første gang heller. Det sker næsten hver eneste dag, når jeg kører her op, helt ud på landet. Faktisk kan man ikke komme længere væk fra København, uden ligefrem at begynde at krydse broer osv.

Traktorer. Landbrugsmaskiner. Kan det virkelig passe, at de ikke kan køre hurtigere end 35 km. i timen?? Det kan det da ikke, vel? Har de måske ikke nogle meget store og voldsomme motorer i sig? Og hvis de ikke kan køre mere end det, er det så overhovedet tilladt at de befinder sig på en vejstrækning hvor skiltene siger at man skal køre 80? Og nej, de skilte er ikke en henstilling - de er et PÅBUD! Og hvorfor, hvorfor egentlig, tager de den ikke bare ind over markerne og lader os andre være i fred? Kan de måske ikke køre off-road med de dæk? Det tror jeg nok de kan!

Jeg kørte hvad der føltes som 7 onde år bag sådan en fidus i dag. Og man kunne ikke overhale, for han havde sådan en harve-agtigt stikkende findelihut tingest bag på, som fyldte dobbelt så meget som ham selv. Og der er alligevel også hele tiden fuldt optrukket midterlinie, fordi hele vejstrækningen består af bakker og sving og køer og IDYL up my ass, mand! Så meget idyl man kunne blive kvalt! Kørte de der 35 km i timen, og det var langsomt nok til, at jeg kunne nå at få øjenkontakt med hver eneste skide ko på hele strækningen. Og de lå bare der, i solen, på deres brede røve, og tyggede bare drøv og så på mig, som om det var MIG der var åndssvag. "Hva så, bybo," tænkte de, " – har du fået nok, eller hva?" Fik lyst til at banke lidt spænding ind i panden på dem, med en meget spids stilethæl. Fik lyst til SELV at køre off-road, og jagte kørerne rundt i deres provokerende græsgrønne indhegning, med min lille røde djævletoyota.

Jeg har fået nok. Slagt og asfalter! Mit nye motto.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Brokblog

 1. Annette skriver:

  De flinke landmænd kører ofte ind til siden når de kan se at halen bag dem er blevet lang! De mindre flinke er ligeglade…. Og nej; de kan rent faktisk ikke køre hurtigere – mon ikke de i så fald ville have gjort det? Det er sikkert heller ikke særlig spændende for dem at bevæge sig frem i det tempo!

 2. Lena skriver:

  Tjae… i fredags var jeg ved at slå mig selv og et par stykker mere ihjel (sig det ikke til min mand!) fordi jeg ville overhale en ganske almindelig bil som kørte sølle 75 km i timen på lige landevej. Så fremover kører jeg i god tid til at nå at hente børn (tænk hvis jeg slet ikke var kommet nogen sinde mere!!!) og ligger gerne stille og roligt bag traktoren …

 3. Lone skriver:

  Det kan faktisk godt passe – det har noget at gøre med at det kørekort man har til traktor ikke gælder noget der kan køre hurtigere…mener jeg…så f.eks. en 16-årig også kan få traktorkort.
  Glæd dig over at sæsonen for traktorpålandevej er ved at være ovre 😉

 4. Sanne skriver:

  En traktor har kun to fremadgående gear – hare (det er det hurtige) og skildpadde (gæt selv) og det fede er at der rent faktisk er tegnet en hare og en skildpadde på gearstangen. Da jeg flyttede her ind troede jeg jo at jeg slap for netop det du har været igennem nu – men i indreby findes det samme problem jo, her er det bare de forpulede pølsevogne med deres påhængsmotorer og fedladne 50 årige hotdog leverandøre der fylder vejene. Jeg synes man skulle lave et underjordisk tunnelsystem under hele landet hvor pølsevogne, traktore og folk med rolator kunne færdes uden at forstyrre trafikken!

 5. Julie skriver:

  HØRT Sanne! Din status som nybagt mor (for anden gang) har tilføjet din allerede skarpe hjerne helt nye dimensioner! Du tænker så klart og så logisk, jeg bøjer mig i støvet for dig! Synes også søndagsbilister med blød hat og andre fremdriftsforskrækkede typer skal ned under jorden. Du har en stor stor fremtid indenfor politik/verdensherredømme branchen, Sanne!

 6. Farmer skriver:

  Jeg må lige minde om min streamer på min forhenværende kornvogn:
  “Far med lempe, du som iler. Vi høster valuta til nye biler.” -Og en enkelt ny biblioteksbog, kunne man vel tilføje.
  Det er også drønærgeligt for os bønder, at vi ikke må køre det som traktorerne i dag virkelig kan; nemlig 45-50 km./timen.
  Men vi får klip i kørerkortet ved 39 km./t.

 7. Lone skriver:

  Men det forhindrer vel ikke, at den venlige landbrugsmedarbejder ind i mellem holder idn og lader andre komme forbi? Ved godt det er spild af deres tid, men det er venligt at gøre det.

 8. Nette skriver:

  Hehe
  Griner helt vildt…
  Tusind tak!!!!
  Mange søde tanker
  Nette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.