En tur i skoven, af Bill Bryson

Der var så meget snak om Bill Bryson og hans En kort historie om næsten alt, for noget tid siden, men jeg fik den aldrig læst.

Derfor slog jeg til, da jeg blev tilbudt et anmelder eksemplar af hans En tur i skoven, som C&K forlag udgiver i deres lækre serie Rejsebiblioteket. Rejsebiblioteket består af anderledes rejseskildringer, som er både velskrevne og underholdende og præsenterer forskellige dele af vores fascinerende verden på en personlig og grundig måde. Jeg er ikke den store globetrotter selv, men jeg elsker at læse om folk der fortaber sig i naturen, og i sidste ende måske også finder sig selv dér.

En tur i skoven handler om Bill, og det år han brugte på at forberede sig og vandre på Appalacherruten i USA. Den kan du læse en masse om her, men kort fortalt er det en meget lang vandrerute, gennem skove og bjerge og flere stater. Det krævede selvsagt en del forberedelse og en masse overvejelser om bjørne, vejret og uciviliserede bønder med hang til hjemmebrændt og mord.

Det er ikke fordi det er højspændt action på den måde. To midaldrende mænd i dårlig form giver sig til at gå… Men Bill Bryson skriver så godt og så morsomt, at jeg hurtigt blev fanget af bogen og endte med at sidde og grine højt flere gange.

Du VED det bliver en forrygende læseoplevelse, når der allerede på side 11 er sætningen”…forrykte bondeknolde destabiliseret af store mængder hjemmebrændt majswhisky og generationer af decideret ikke-bibelsk sex…”

Hvorfor gør man overhovedet den slags? Bill siger selv at han “… ville også gerne have lidt af den selvtillid, der indfinder sig, når man kan spejde ud mod fjerne horisonter med et granithårdt blik og med langsom, mandig stemme sige: ’Ja, jeg har skidt langt ude i skoven.’”

Det er en bog der henvender sig bredt. Alle med humor kan læse den, selv mænd. Og måske endda mænd der kun læser i sommerferien, for den er ikke ret lang og den handler om det mænd elsker, med at teste dem selv og gøre potentielt stupide ting, som at købe cykler til 30.000 kr. eller campere i bjerge med bjørne. Hvis du tager den med i sommerhus, kan du selv læse den først og så kan din mand og din far og din teenager nyde den bagefter.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , . Bogmærk permalinket.

5 Responses to En tur i skoven, af Bill Bryson

 1. Lene skriver:

  Men er den bog ikke 100 år gammel (cirka)? Den har måske bare aldrig været udgivet på dansk? Nå, men uanset så er det endnu en af Bill Brysons geniale bøger (i hvert fald i den amerikanske udgave)…

 2. Annie skriver:

  Men den er filmatiseret! Med Robert Redford og Nick Nolte. Virkelig sjov og lun film 🙂
  A walk in the woods, hedder filmen

 3. Sanne skriver:

  Min mand køber cykler til 30.000 (eller mere!), så den må han sgu læse i ferien. Rigtig go’ weekend. 🙂

 4. Anne Christine@ skriver:

  Nej altså, nu blev jeg nødt til at købe bogen. Jeg har læst din anmeldelse højt for min far, der synes SÅ godt om citaterne og din behandling af bogen. Så nu læser jeg den, så låner jeg den til min far og ser om jeg kan få mand og teenager til at tage den derefter 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.