Eventyrbogen, af Peter Madsen

Nå, men for noget tid siden var nyheden at Peter Madsen var færdig med at tegne Valhalla tegneserier. Aj, hvorfor nu det, tænkte jeg, de er jo så fine og det går jo så godt. Men hvis det var fordi han skulle bruge sin tid på at tegne den her nye Eventyrbogen i stedet for, så er han tilgivet. Hold nu op, hvor er den flot.

Det er Peter Madsens streg, som vi kender og elsker den. Og den egner sig jo formidabelt til alt med eventyr. Trolde og mørke skove og guld og prinsesser og hele pivtøjet, med masser af detaljer og stor grundighed. Hele bogen er en stor fornøjelse. Han har også selv nænsomt bearbejdet de udvalgte eventyr, som ellers genfortælles i deres fulde længde.

Jeg kender næsten dem alle, fra min tid som barn på en friskole, men som mor har jeg fejlet slemt på eventyrområdet. Det er virkelig ikke mange eventyr jeg har læst højt derhjemme. Jeg ved ikke, jeg synes bare mange af de klassiske eventyr er meget svære at tage alvorligt. Jeg kan ikke læse Snehvide højt, uden at indskyde mine egne feministiske råd, om f.eks. ikke nødvendigvis at gifte sig med en tilfældig fremmed man møder i en skov, bare fordi han kysser godt. Det er nok mest dem med passive prinsesser jeg har det svært med.

Heldigvis består Eventyrbogen af nogle af de rigtig gode, ud over Snehvide, og endelig har mine døtre fået stiftet bekendtskab med Asbjørnsen og Moe, med Perrault og Grimm og Svend Grundtvig.

Det er en gennemført smuk og virkelig lækker bog, der bør stå på alle reoler i børneværelser. En oplagt julegave måske?

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

2 Kommentarer til Eventyrbogen, af Peter Madsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.