Fantasi

Jeg følger sådan en feministisk gruppe på fb, fordi de linker til nogle interessante artikler og debatter. Ind i mellem er de sure på LEGO friends, fordi det er så lyserødt og stereotypt og fuld af antagelser om hvordan piger tænker og leger og er.

Men.
Er de der antager den slags, ikke selv fuld af antagelser? Undervurderer de ikke pigerne, hvis de tror at fordi pigerne får lyserøde klodser der kan bygge frisører og cupcake bagerier, så kan pigerne KUN finde ud af at bygge netop det?
Dette syn mødte mig, da jeg hentede Klara i dag, efter hun havde overnattet hos sin mødregruppeveninde, med de andre 11 årige piger fra den gruppe. De er fire.

IMG_1136.JPG
Og nu tror du måske at det er en eksakt kopi af Rødovre Centeret, med frisører og cupcakebagerier?
Men der tager du fejl.
For Alberte havde læst en bog om Jack the Ripper. Og dette er Ripperstreet. Bemærk venligst de små snævre sidegader, hvor man udmærket kan hive et intetanende offer ind og myrde i fred.
Så nej. Man skal ikke undervurdere fantasien.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv og tagget , , . Bogmærk permalinket.

10 Responses to Fantasi

 1. Kristina skriver:

  Fedt

 2. Anna Svenning skriver:

  Jeg kan kun give dig ret. Jeg har en pige, som skal være flagermus til fastelavn – og som i øvrigt også overvejede et vampyr-kostume. Og hun leger også med Lego Friends.

  Men hvorfor hulen skal Lego Friends så tale ned til pigerne? Jeg synes, at legetøjet sætter pigerne i bås. Og jeg ærgrer mig over, at Lego ønsker at henvende sig så kønsspecifikt. Og så er der Lego Friends filmene, som – for mig at se – er til at brække sig over. Indholdet i disse film er simpelthen så stereotypt, at det ikke er til at holde ud. Det handler om at redde dyr og bage cupcakes. Og alt er nærmest lyserødt. I bogstaveligste forstand.

  Kan pigerne skelne? Det tror jeg nu nok. Hvis vi forældre hjælper dem. Men jeg irriteres på mit køns vegne over at blive talt ned til.

  Kh
  Anna

 3. Grethe skriver:

  Hvor er det fedt!
  Ville gerne høre pigernes historier om byggeriet – med alle de detaljer må der være mange! Bl.a. om det virkelig er videoovervåget og om den uhyggelige baggrund for huset med opstillede kloner uden hoveder! Uhh! 😀

 4. Husmoder skriver:

  Gode små mordgader!

 5. Anne Christine skriver:

  Er det lighuset nederst? Uhyggeligt, men superfedt!

 6. Britta Storm skriver:

  Sejt!

 7. Sane skriver:

  Hej, har lige fundet din blog og glæder mig til at læse med 🙂 Hvad er det for en side på fb du skriver om? Lyder interessant:)

 8. Monica skriver:

  Børns fantasi er heldigvis så meget skønnere, end mange voksne tror.

 9. Rikke skriver:

  Hej Julie

  Totalt udenfor emne:
  Jeg søger med lys og lygte efter de to bøger Ole og koglefolket samt Maria troldkongens datter. Husker dem som mine topfavoritter som barn. Kan ikke finde dem nogen steder overhovedet, hvor jeg kan købe dem. Ikke bare låne, men købe- jeg må eje dem 🙂

  Hjælp hjælp hjælp- du ved garanteret hvor de findes?

  Kh Rikke

 10. Hvor er det bare fedt at de træder ud af tøserollen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.