Farmors fødselsdag

Den 12.12. er min farmors fødselsdag. Nu er hun så død, men ellers. Jeg var meget glad for min farmor, for hun var en totalt hyggelig dame, som altid forkælede alle og som stort set altid var i godt humør. I hvert fald når jeg var der. Hun boede i Sønderborg og vi besøgte hende altid på hendes fødselsdag, og tog så en tur over grænsen og købte Duplo chokolade og de der frugtbolcher med flormelis på og en masse dåsesodavand. Og så “gemte” mine forældre det derhjemme, og håbede der ville være noget tilbage juleaften. Hvilket ikke var tilfældet, hvis det stod til mig.

Min farmor blev meget gammel, og nu er jeg jo ikke matematiker, men det var 92 eller 97. Et af dem. Men i alle de år jeg kendte hende, og besøgte hende, troede hun altid at det var sidste gang, hver gang vi sagde farvel. Og så græd hun og var helt trist fordi vi aaaaldrig skulle ses igen. Sådan gjorde hun i 20 år, mindst. Undtagen den gang hvor det rent faktisk var sidste gang. Dér lå hun i sin seng og var træt og sagde farvel, helt uden drama. Så jeg tænker, at hun var rimelig afklaret med tingenes tilstand. Hun gad ikke engang se sport i tv længere, sagde hun. Ja. Ja, så kan det hele jo også være lige meget, ikke sandt?

Min 12. december startede virkelig skidt ud, men jeg er omgivet af gode folk. Nogen har min ryg, nogen køber m&m´s, nogen taler mig til ro og andre taler mig op. Jeg er et priviligeret menneske.

I morgen står den på arbejde, niece pasning, forældrebesøg, muligvis Hobbitten, muligvis småkagebagning. Jeg tænker, jeg skal ret tidligt i seng. Glædelig 12.12. til dig og dine.

 

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Farmors fødselsdag

  1. Polyanna skriver:

    Hej Julie

    Tillykke med din farmor – sikke gode gener. Håber du er ok …..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.