Ferie?

Så er vores ferie i fuld gang. Indtil videre går den dog mest med at ordne ting. Det sidste skal ud af det gamle kælderrum, målere skal aflæses og i morgen formiddag skal nøglerne overdrages. Og så er, om alt går vel, den lejlighed ude af mit liv.

Både superfedt, men også lidt vemodigt. Har boet der så mange år, med to forskellige kærester og en enkelt nyfødt, samt to katte, og har rigtig mange minder derfra. Langt de fleste ret dejlige.

Ferien startede fredag aften, med at vi afleverede Klara hos venner med børn på Klaras alder, hvor vi alle spiste aftensmad, og hvor Klara efterfølgende skulle overnatte. Vi to andre tog til fest i Marias kolonihave, og på trods af at jeg havde forberedt alle på, at jeg nok ville tidligt hjem, så holdt jeg ud til kl. 2 og dansede og hyggede mig gevaldigt. Kunne dog efterhånden godt mærke, at jeg var den eneste ædru til stede. Vi havde min søster med, og der var en del andre mennesker jeg har mødt mange gange før til Marias fester, så det var faktisk rigtig hyggeligt. Og efter at hele selskabet havde sprayet sig med myg-bliv-væk, så var der heller ikke SÅ mange myg.

Lørdag sov vi lidt længe, og kørte så ud efter Klara. Det blev til brunch på amager, med hele den anden familie dér, inden vi kørte hjem og slappede af. Søndag var vi helt fra forstanden, og tog i Bilka fordi de havde søndagsåbent og stoffer gerne ville købe et billigt videokamera. Er I gale, mand, det var som at være i et andet land! For det første, fordi der var airconditioning, for det andet fordi der var så mange eksotiske folkeslag og for det tredje fordi, vi stod i kø i en time. EN TIME. For at købe sølle to kurvefulde gode tilbud og det der kamera. Alle andre havde mindst et vognlæs fuldt, mange to.

Mandag tog vi i Fields – nej, vi var ikke blevet kloge af skade – fordi stoffer skulle bruge flere elektroniske dimser. Klara og jeg besøgte alle legetøjsbutikkerne og spiste is, så for hende er den her ferie bare toppen af poppen indtil nu. Senere mandag mødtes jeg med Caro og Maya inde på Norden. Det må jo være sådan det bliver fremover nu, når Caro og Kat ikke længere er på barsel – så må vi mødes uden børn og på sære tidspunkter. Men det var faktisk lidt dejligt at sidde uden børn og rent faktisk TALE sammen i flere timer, over god mad og juice. I sommersol og storby stemning.

I dag skal vi så ud og tømme det kælderrum. Håber og tror ikke, at der er ret meget tilbage. Og måske kun ting vi bare kan smide ud, for jeg har jo ikke savnet dem indtil nu, vel? Vi har også lidt malerrester, strygebrædt og urtepotteskjulere i køkkenskabene oppe i lejligheden, og så skal vi lige se om lejerne kommer godt ud osv. Vi behøver heldigvis ikke gøre så meget rent, for der er håndværkere pt., som laver nye faldstammer, og købers intention er, at gå i gang med at lave nyt køkken med det samme. Og det behøver der vel ikke være skinnende ajax-fresh for?

I eftermiddag skal vi på visit i børnehaven, selv om vi har ferie. Der sker nemmelig det skrækkelige, at Klaras allerbedste lille veninde dernede, Cecilie, skal flytte til Paris med sin familie og der er afskedsfest i dag. Det synes jeg faktisk er virkelig synd for Klara, også selv om hun har så mange andre venner. Men det er Cecilie hun er allermest sammen med i hverdagen, det er hende der er gladest, sjovest og sødest. De to står altid og krammer og hvisker og fniser.

I morgen er der nøgleoverdragelse, lidt snøften og lidt jubel, og så skal jeg på Hvidovre for at blive NF scannet. Til de uindviede kan jeg oplyse, at det er en nakkefolds scanning. Man måler fosterets nakkefold, sammenholder den med min alder og resultatet af en blodprøve jeg fik taget i sidste uge, og så får jeg et tal for, hvor stor risikoen er for at min bebs har downs syndrom eller andre kendte alvorlige kromosomfejl. Det tal skal helst ligge over 1:300. Ligger det under, bliver jeg tilbudt yderligere undersøgelser. Det vil jeg helst være fri for.

Når det pjat er overstået tager vi hjem og pakker, og så er vi i sommerhus et par dage. Uden internet. Underboen er heldigvis hjemme. Det er altid så rart, at de er her og med hund og alting, når man skal forlade sit hjem. Jeg tror, jeg ville have haft hårdt ved at flytte direkte fra 8 år med dørtelefon og opgang osv, og så helt alene ud i et hus. Her er der ligesom altid nogen der tager sig af det. Om kælderen bliver oversvømmet, postkassen tømt osv.

Nå, men min fornemmelse er ligesom, at den her ferie allerede flyver afsted. Med ekspresfart. Til næste år, vil jeg helt sikkert have 3 uger i træk.

Nårrrrhhh, nej 🙂 Til næste år, vil jeg bare have fri hele sommeren. Hele året, faktisk. Kæft, jeg glæder mig til den barsel.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Ferie?

 1. tine skriver:

  Altså her blir der aldrig mere lange sommer-barsler 🙁
  Det skulle da lige være hvis jeg finder en ny mand, som ikke er steriliseret..
  Nej pjat, har 3 dejlige og unger OG en mand, så det må være nok 🙂
  Men et eller andet sted er det vemodigt at resten af livet inden pensionsalderen består af arbede og kun 6 ugers ferie.
  Nu har jeg 2 skolebørn og kan ikke bare lige holde en fridag med dem. katrine startede i skole igår og det er lidt vemodigt at de bliver så hurtigt store. Hun ville ikke engang holde i hånd på vej til skole…så nu varer det vel heller ikke længe før hun vil have mobil og kæreste :-/
  hmmm! Godt jeg stadig har min “lille” Jakob på 4 år, som elsker at kramme.
  Rigtig god ferie Julie og co.

 2. Suzy Q skriver:

  lige lovligt provokerende, det sidste dér om at have fri hele sommeren…
  😉

 3. Mariahønen skriver:

  Jeg glæder mig også til min barsel – det er lige før jeg kan få HELE sommeren med, ihvertfald noget af den. Det bliver lækkert. Så skal gårdhaven nok blive brugt en masse – tæppe med baby (iført solhat) og mor her som bare bliver brunere og brunere… jo joooooo 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.