Hvad LAVER du??

Nå, men jeg er så holdt op med at blogge åbenbart? Her går man ud og køber sig ifone for at være online constanze og blogge alle vegne fra – og hvad sker der så? Man holder op. Jeg får jo aldrig tændt for min computer mere. Telefonen opfylder alle behov. Men når jeg så sidder med den, så gider jeg alligevel ikke blogge fra den, fordi tastaturet er så lille og man kan ikke linke i teksten og det med billeder er lidt omstændigt… forkælet, det er hvad man er. Tænker, at jeg måske skal have en iPad? Tror I?

Nej, men jeg gider bare heller ikke tænde for min mac om aftenen. De sidste mange aftener har jeg set Mad Men på dvd. Jeg har et afsnit tilbage af sæson 3, og så ved jeg simpelthen ikke hvad jeg skal lave mere, resten af mit liv, før sæson 4 kommer på dvd. Det er vist i maj? Ai, men den serie er SÅ god. Det er helt vildt. Jeg elsker dem alle sammen. Selv dem med skurketræk, kan jeg alligevel godt lide. Don Draper f.eks. – nej, man gad nok ikke være gift med ham (….og dog??), men man kunne da godt, sådan, være “venner” med ham, ikke? Og Betty og Joan og Peggy – dem elsker jeg også! Og jeg elsker hele tidsbilledet og kostumerne og møblerne og at det eneste folk laver er at drikke og ryge og hore. Those were the days!

Og sjovt nok fandt jeg også tid til at læse en bog der mindede mig lidt om serien. Den nye af Jennifer Weiner, som hedder Bedste venner. Den foregår egentlig i nutiden, men ind i mellem går man tilbage i historien og hører om pigernes barndom. Og jeg kan ikke helt få årstallene til at passe sammen, men jeg siger bare, at de der tilbageblik minder mig om 60´erne og hele set-up´et i Mad Men.

Jeg er stor fan af Weiner, og synes normalt hun ligger blandt de bedste chick lit forfattere, men denne her synes jeg var lidt tynd. Måske havde jeg for høje forventninger til hende, og jeg siger heller ikke den er dårlig, slet ikke. Jeg synes, du skal læse den, hvis du normalt er til genren. Men den er ikke på højde med God i sengen og Små jordskælv og I dine sko.

Bedste venner handler som titlen antyder om to piger, der er bedste venner. Eller, det var de, indtil den ene gjorde noget og forrådte den anden. Men det er 15 år siden og nu er det tid til high school gensynsfesten. Det kan kun gå galt. Det gør det også, og der kommer en nuttet politimand ind over og lidt Thelma og Louise stemning. Det er snart påskeferie, og det er jo altid godt med lidt let i ferien.

Noget andet, der viste sig at lide under mine forventninger, er Prospect Park West, af Amy Sohn. Her var det dog den anden vej rundt – jeg forventede letbenet chick lit, men fik meget mere, og det var lige ved at slå mig helt ud af kurs. Jeg gav slet ikke den bog den ro og den tid den skulle have, fordi jeg troede, det var sådan en man lige kunne læse, ligesom alle de andre lyserøde bøger. Det er det ikke. Den er faktisk bedre.

Som sagt, så skulle jeg lige ind i den, men så synes jeg også den blev rigtig god. Den er lidt mere krads, der er ikke så mange nemme løsninger og lyserøde slutninger i den, som man normalt forventer af en chick lit bog. På den måde er den egentlig mere realistisk end så mange af de andre bøger jeg læser. Også selv om den foregår i et helt andet miljø end mit, i New York, og den slynger om sig med navne på film og skuespillere. Det realistiske er følelserne, især de mindre glittede, ved at blive mor og ved at være en del af et parforhold. Kampen for at genfinde, eller bevare, sig selv og ikke bare være mor.

Der står i bogen at de forventer en nr. 2 og det er bestemt også en ret åben slutning. Endvidere står der, at de er ved at lave den om til en tv-serie, og det kan jeg faktisk sagtens se for mig. Den gad jeg godt se. Jeg håber bare ikke, den falder i Desperate Housewifes fælden og gør det hele fjollet og utroværdigt. Jeg håber, den bliver ligesom bogen, alvorlig og selvironisk.

Ja. Så det er det, jeg laver. Og arbejder. Mand, jeg arbejder meget.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

19 Responses to Hvad LAVER du??

 1. The CityGirl skriver:

  Mad Men sæson 4 starter på søndag på TV3 Puls – og kan købes i USA fra på mandag 😉

 2. Fab Annette skriver:

  Julie!!!! Så enig mht Mad Men… Skønt, at du er tilbage – det er lige præcis dine hyggelige og skæve observationer jeg trængte til i dag. Og ikke mindst boganmeldelser. Taaaark!

 3. Irene skriver:

  Jamen Julie jeg er så enig – vi blev færdige med sæson 3 i weekenden og det var sørgmodigt!
  Jeg kan simpelthen ikke undvære dem og overvejer at starte forfra, men syntes også det er fjollet allerede at gøre det?
  Sæson 4 kommer d. 28.06.2010 og tak for info om 3 puls – mener vi kan se den analog med sne… ved ikke om det er bedre at vente, for den er jo også så smuk den serie og med sne og sådan. Sikke et dilemma!

  • julesrules skriver:

   Jeg synes ikke det er fjollet… er selv ude i de samme overvejelser. Og har gjort det før, med SATC og med Greys… Når man finder et univers man kan lide, så vil man jo gerne blive der. Overvejer Deadwood i stedet. Og der kommer jo også snart 3. sæson af True Blood på dvd. Også et rart univers!

 4. Linda skriver:

  Så skal du da bare have dig et mediecenter, så du kan se net-tv på tv’et 😉
  Det kan faktisk fås ganske gratis og der skal bare lige et par kabler fra pc’en til tv’et… Spørg mig dog ikke lige hvordan og hvorledes!

  • julesrules skriver:

   Jamen det bliver jeg da nødt til! Hvordan? Hvorledes?? Hvorfor ordner min mand ikke den slags???

   • Ib Palle Krabbenhøft skriver:

    Det er mig som har sat det op. Her er opskriften på et “gratis” mediecenter..
    1) skaf en computer, win eller mac. Enten benyt udelukkende til dette formål eller tilslut tv som skærm no. 2. En gammel PC laptop kan sagtens bruges.
    2) download og installer XBMC (http://xbmc.org/).
    3) køb et VGA kabel på 3 -5 m. eller hvor meget du nu skal bruge. Køb i udlandet med fordel f.eks. ebay.
    4) køb et phonokabel 3,5mm M-M så lyden også kommer med.
    3+4) => du kan få kabler med begge samlet.
    5) sæt dit TV til “PC IN” og start XBMC.

    Du kan læse om noget af alt det XBMC kan på hjemmesiden.

    Og som alternativt hvis det bare skal være NEMT.. så køb et dedikeret mediecenter, f.eks WD digital hub eller Boxee.
    Du mister PCens muligheder, men får super nem afspilning af hvad som helst. Her ka du også bruge XBMC.

   • Linda skriver:

    De mænd, de mænd – helt forenklet så kan du bruge din mac og se net-tv fra Viaplay, hvis du kobler tv’et på med de to nævnte kabler, eller det samlede kabel.
    Mediecentret kan meget mere end bare lige at vise Mad-men.

    Hvad er det forøvrigt som er så fedt ved den serie, som jeg ikke lige har opdaget ???

   • julesrules skriver:

    TAK! Til jer begge 🙂

    Jamen, jeg synes bare den er fed. Hvis du har set den, og ikke synes den er fed… så ved jeg ikke, om jeg kan forklare dig det. Folk har hver deres lyster, ikke?

 5. Rikke skriver:

  Jeg synes at det er skæbnens ironi, at jeg for første gang i mit liv (eller siden før-folkeskolens frihed) har alt den tid til rådighed til at læse som jeg kunne ønske mig … og ingen jordisk mulighed for at komme i nærheden af alle de fristende bøger du smider omkring dig 🙁

  … og at de lydbøger man kan låne fra biblioteket via nettet, ikke kan overføres til ens iPod .. det sidste må sådan en iBiliotekar da kunne fikse på en eller anden måde?

  • julesrules skriver:

   næh desværre – apple understøtter ikke de kopisikrede filer som bibliotekerne skal bruge. Så du må have dig en alm. billig mp3 afspiller. Eller købe bøger over nettet og få dem sendt? De fås jo også på engelsk alle sammen, hvis det kan friste?

   • Rikke skriver:

    Desværre fungerer det der med at sende ting her til Egypten ikke rigtig optimalt … sådan noget som “adresser” og “postkasser” bruger man ikke – til gengæld så bruger man “svind af pakker” og “afkrævning af beløb for udlevering” … hvis man forsøger at få sendt noget alligevel.

    Så jeg læser de gamle brugte bøger jeg finder hist og pist 😉

 6. denlangeneger skriver:

  Jeg har KUN positive ting at sige om ipads! Jeg blogger udelukkende fra min (ahem… NÅR jeg blogger altså) Det er så nemt og den har lige den rigtige størrelse. Min mobil er nu blevet nedgraderet til det en mobil oprindeligt var – til at tale og sms’e fra 😉

 7. Irene skriver:

  Jeg var ikke solgt fra første afsnit af Mad Men -Linda. Men da jeg var igang med afsnit 3. første sæson kunne jeg bare mærke den helt særlige følelse af, at denne serie lige var mig. Jeg har nu set de første 3 sæsoner og er IKKE bange for at blive skuffet – det er jo Matthew Weiner, som også har lavet Sopranos som står bag.
  Men som Julie også skriver folk har deres lyster 🙂

 8. Maja skriver:

  Godt at høre fra dig!
  Du kunne jo også købe en Apple-tv. Du skal lige pt. godt nok til London for at købe den i deres Apple Store, men så har du jo en god undskyldning for at tage derover … Med sådan en kan man se alt det, man har liggende på sin computer, direkte på fjernsynet (altså noget men en eller anden trådløs netforbindelse og et kabel der noget med nogle helt bestemt bogstaver – kan ikke alle de tekniske detaljer, for det er manden her, der fikser den slags). Men når du så køber noget via iTunes eller downloader en podcast, så kan du se den på fjernsynet. Vældig smart. Især hvis man opretter en amerikansk iTunes-konto – det må man godt, for det Nikolaj Sonne selv sagt So ein Ding.
  iPad – jeg har hørt flere sige, at det bliver for meget med både Mac, iPhone og iPad, de bruger ikke iPad’en til det, de havde forestillet sig, når de også har en iPhone. Men jeg kan selvfølgelig godt se fidusen med at blogge. Så hvis det får dig til at blogge mere, så vil jeg da klart anbefale det 🙂

 9. Pingback: Når lydbøger bliver en teknisk udfordring « Et år i sandaler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.