Hvad skal barnet hedde – pigenavne

Okay, så lød startskuddet for den første runde med pigenavne. Som den opmærksomme læser måske fornemmer, har jeg allerede sporet mig ret godt ind på, hvilken retning af navne jeg bryder mig om.

Andre forslag er stadig mere end velkomne. Det var til stor inspiration mht drengenavnene, og f.eks. Viggo var et brugergivent forslag som vi er blevet meget glade for herhjemme. Vi nåede op på 500 stemmer på drengenavne, og de 43 gik til Viggo Baloo – lad os se, om det bliver en vinder…

Men hvis jeres pigenavne forslag skal have en realistisk chance, så hold jer indenfor den tone jeg nu ligesom har angivet. Ulla og Åse har f.eks. ikke en chance. Ej heller Heidi eller Stephanie.

Engang, kort efter Klaras fødsel, foreslog kristoffer, at hvis vi en dag fik en pige mere, kunne hun jo hedde Tessa. Ja, svarede jeg, hvis hun var en schæfer og vi boede i Ishøj. No offence ishøj-beboere eller schæfere. Men det er bare ikke et pigenavn jeg kan bruge i lige min lille familie. Tror også han muligvis var påvirket af søvnmangel og hyletoner i ørerne – i hvert fald trak han ret hurtigt forslaget tilbage.

Nå, men god fornøjelse og god weekend. 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

100 Responses to Hvad skal barnet hedde – pigenavne

 1. kirsten skriver:

  Skal det være nogle af disse, skal det helt klart og uden diskussion være 1’eren, Signe Marie. Synes også det kan være meget fint, at begge piger har sammen 2. navn. Men Rosa… det er altså for pussenusset!
  🙂

 2. Marlene skriver:

  Hvad med Ella Sofie? Eller Agnes Sofie?
  Ved nærmere eftertanke er det dumt at foreslå dig det navn, idet jeg selv bor i Waterloose, er gravid i 18. uge… Anyway, aner endnu ikke om det er en pige jeg har i maven – og synes simpelthen navnet er så flot.
  I øvrigt er jeg nytilkommer på din blog… som jeg synes er tip top i orden.
  Marlene

 3. Marlene skriver:

  Hov, glemte at foreslå Asta Marie…
  Det hedder min datter 🙂

 4. Dorthe skriver:

  “gave” til dig på min blog 😉

 5. Pia skriver:

  Hvis det var mig der skulle have en lille pige nu så skulle hun uden tvivl hedde Sally Sofie:)

 6. Moster Tulle skriver:

  Spændende med pigenavne…..der findes jo tonsvis…millioner, men man skal jo som bekendt finde det helt rigtige.
  Jeg synes – og du spørger jo om vores mening – at det er lidt for “søgt” at bruge det samme navn til 2 søstre, også selvom det er som mellemnavn. Tænk hvis de en dag vælger at de hellere vil kaldes deres mellemnavn – Marie1 og Marie2 ;-).
  Signe er sødt og passer godt til Klara…..
  Kom også til at tænke på Mathilde – Klara og Mathilde passer da ret godt sammen og Mathilde Sofie var måske et bud?
  Anna og Klara – passer godt sammen (også selvom der er en vis lighed med Søstrene Grenes) – Anna Sofie eller Anna Sofia….er det for almindeligt?
  Kom lige til at tænke på Alberte, som min brors datter skal hedde – det er da også ret sødt (dog er det “hæsligt” ifølge min 14-årige datter)
  Og så er der lige det, som vores næste hund skal hedde, fordi vi ikke får flere børn, så må hunden jo holde for : Smilla
  Spændende hvad der gemmer sig derinde 🙂

 7. Sofie skriver:

  Sofie er et dejligt navn at hedde:)
  Min dejlige søster hedder Anna, så jeg stemmer for Anna Sofie, ligesom Moster Tulle.

 8. Mie (miemor8) skriver:

  Altså….Julie 😉
  Det er svært, OG mange af dine navne (nu er jeg ærlig ik`:-)))) ) . Er altså liiiige en tand for meget. specielt nr.2 (jeg kan jo dårligt sige det ;-)))) ).
  Min datter hedder Rosa, OG tro mig hun er ikke pusse nusset -men en rigtig KAPAW, pige :-).
  Jeg har stemt på Rosa, MEN som det er nævnt flere steder, så er det lidt for meget med to piger med Marie….
  Jeg hepper på Ella, selvom det ikke er på listen.
  I øvrigt mener jeg bestemt at pige nr. 2 ikke behøver at have to navne….
  Hov kom lige i tanke om Solvej, det er da da lidt retro-fedt 🙂
  God fornøjelse med at finde navn -det er drøn svært!
  Mvh Mie

 9. Sofie skriver:

  Men Julie, hvor kom Aisha fra? Det falder da uden for de andre smukke, gamle danske navn. Aisha minder mig alt for meget om denne sang :):
  http://stlyrics.com/songs/o/outlandish6212/aisha551153.html

 10. line skriver:

  hvad med Ellen?
  ellers har jeg stemt på Ester. Men uden Sofie. Synes, sorry men honestly, ikke dine dobbeltnavne rigtig klinger, undtaget Signe Marie – det klinger flot, men er sådan liiiidt kedeligt efter min mening. (elsker ellers navnet Marie, når det står alene).

 11. julie skriver:

  Jo, men altså…
  Aisha kommer fordi det har jeg altid syntes var et smukt navn. Det betyder liv på arabisk. Vi snakkede lidt om det, da vi ventede Klara – men så hittede Outlandish med det der hit, og så droppede vi det igen. Og så fordi de ældre i familien HIMLEDE op om, at “så ville hun jo aaaaldrig få noget arbejde” – seriøst – det blev sagt. På trods af at vi jo alle er blå-øjede, lyshårede og har meget danske efternavne.
  Maria, Lea og mange andre er jo også arabiske navne, og hvis jeg fik en Aisha ville hun jo aldrig blive den eneste.
  Ella er fint, men jeg kender en der hedder det, så det går ikke. Lige så med Alberte.
  Jeg ved det ikke er nødvendigt, men jeg vil meget gerne have at nr. 2 har et dobbelt navn.
  Jeg ved godt at mange vil synes, det er sært hvis de har samme mellemnavn, men vi ville jo ikke bruge dem i hverdagen – og de ville aldrig havne i samme klasse eller samme gruppe venner, med den aldersforskel. Plus jeg er vant til navnegenbrug. Klaras kusine hedder også Marie – og kun det – og stoffers kusines datter, som er lige så gammel som Klara hedder også Klara – og kun det. Det har der aldrig været nogen problemer i.

 12. julie skriver:

  Og det med de dobbelt navne – I skal huske at sige dem uden bindestregs-fornemmelse. Hold en pause mellem hvert navn. Og stol på, at det lyder pænt sammen med mit efternavn – for det gør de alle sammen.
  Ellen er rigtig godt.
  Asta og Alma må jeg ikke tage – det er min søsters, hvis hun får piger.

 13. julie skriver:

  Og Marlene fra waterloose – har du så også termin i feb? Vi skal da lave en mødregruppe!!

 14. Else skriver:

  Hej Julie
  Nu har jeg efterhånden fulgt dig længe. Og nu kan jeg ikke sidde på hænderne mere… Så her kommer en kommentar:
  Jeg har selv en Clara. Hun hedder så Clara Johanne (jun. ´02) Hendes søster fra mar. ´04 hedder Dagmar Dorthea.
  Jeg synes, at det er et par flotte navne, som passer godt sammen. Jeg kan især godt lide at det første navn har 2x a.
  Mit forslag til dig er: Asta Sofie. Det synes jeg er superflot til Klara Marie.
  Held og lykke med det.
  Else

 15. Else skriver:

  Ja okay. Tingene går hurtigt…Ser lige at” mine” reserver er også er forhåndsreserveret af din søster…
  Må jeg foreslå Dagmar.. et godt gammelt dansk dronningenavn.. ikke så brugt…!!!??
  Else

 16. julie skriver:

  Dagmar er heller ikke ueffent. Kan egentlig også godt lide Ingrid, men har en moster med det navn. Hvor sjovt, at du har en Clara Johanne – sådan en gik Klara også i vuggestue med. Og dér var vi så rigtig glade for det dobbeltnavn. Så hun ikke bare var Klara A. Eller Lille Klara.

 17. Mette skriver:

  Nu kom jeg jo med forslaget Viggo, så jeg forventer at blive taget MEGET seriøst nu, hvor jeg kommer med forslag til pigenavne 😉
  Betty Marie
  Yrsa Marie
  Silje Marie
  Ida Marie
  Kh Mette, mor til Silje & Albert

 18. Rikke skriver:

  Lidt navne input fra en ex-fynbo til en anden:
  Doris Marie, Nanna Louise, Flora Katrine, Elvira Marie, Gertrud Marie, Nora Sofie.
  Gode æblekindede navne, med rank ryg og strålende øjne.
  God week-end
  Rikke

 19. Marlene skriver:

  Okay, så nupper jeg selv Ella Sofie, hvis det bliver en pige.
  Har termin i starten af marts… så lad os bare finde på noget. Så meget vrimler Vanløse jo heller ikke med lækre butikker og caféer og andet lir, man kan beskæftige sig med under barslen.
  Flere navneforslag: Viola Sofie, Wilma Sofie, Ingrid Marie, Astrid Sofie, Vigga Marie…

 20. Suzy Q skriver:

  Jeg kender een, der har en Anna på 3 år og havde planlagt en Signe. Men det blev en Sara.

 21. Tine skriver:

  Min datter hedder Inger Kirstine. Hvis vi skal have en 2’er kan vi godt lide Karen Mette og Mette Sofie. Var det noget?

 22. Lisbeth skriver:

  Jeg er vild med Regitze, Ingrid og Frida… Hva med Anna Regitze? Når du er til dobbeltnavne…
  W har godt nok meddelt vi ikke skal have flere børn og seriøst har jeg lidt svært ved at finde navne der skulle matche Emma og Anna :o)

 23. julie skriver:

  Mette går ikke – det hedder min søster jo.
  Karen – min svigerinde. Ingrid – min moster. Ja – min familie har taget alle de gode navne 🙂

 24. stine skriver:

  Så har jeg været in-aktiv i alt forlang tid.
  Må komme med verdens fineste forslag………..
  – Mathilde My.
  Held og lykke med alt.
  Mvh. Stine

 25. Karen skriver:

  Kan I holde på en hemmelighed? Min næste datter (for nr. 2 bliver selvfølgelig en pige ikk, Julie 😉 skal hedde Dicte! Jeg er vild med det og I må godt låne det til jeres datter og det lyder da også rigtig godt med et mellemnavn – Fx. Dicte Marie A… Nå god nat og God weekend til alle – Jeg kan mærke det bliver en god én…

 26. Janni skriver:

  – Sigrid Marie A
  – Vita Sofie A

 27. Ingrid/Bish skriver:

  Hvad med de to gamle navne:
  Anine
  Methea
  ellers kan jeg varmt anbefale at vente med at bestemme navnet – nogen gange ligner de bare noget helt andet end det man forventede. Jeg troede at jeg skulle have en Elisabeth – men det blev en Helena 🙂

 28. Stine skriver:

  Vigga..

 29. Stine skriver:

  Rusla..

 30. Havfruen skriver:

  Hvad med Ida Mathilde, Astrid Marie eller Dagmar

 31. Heidi skriver:

  Altså nu burde jeg jo være fornærmet, men jeg har faktisk aldrig selv brudt mig synderligt om mit eget navn. Det er sådan lidt side 9 pige agtigt og det ligger ret fjernt fra mig… Jeg er ret glad for navnet Vigga og ville gerne have, at min datter skulle hedde det. Min mand nedlagde desværre veto, så det blev i stedet Sofie Laura.

 32. lisa skriver:

  Ida Sofie er pænt…

 33. Linda skriver:

  Jeg synes helt Ingeborg er glemt. Jeg synes det er et sødt navn og det hed min mormor.
  Min farmor hed Esther, men det er jo allerede på listen 🙂

 34. Sofie skriver:

  Anna Ida

 35. Tina skriver:

  Liva Marie stemmer jeg for…..

 36. Joan skriver:

  Vores næste pige (altså når jeg engang føder hende…..når jeg engang bliver gravid *S*) skal hedde Augusta eller Caroline eller Elle eller Malou eller Bjørk eller Johanna. Og det skal helt klart være et dobbeltnavn.
  Nede i børnehaven er der startet en lille pige som hedder Karen-Kamille. Da jeg først hørte tænkte jeg “STAKKELS BARN!!” men efterhånden synes jeg det er ret cute 🙂
  KH joan

 37. Marlene skriver:

  Vera eller Alva…

 38. Moster Tulle skriver:

  Filippa – hun kan da ikke hedde andet 🙂
  Den næste datter jeg (ikke) får skal hedde Filippa Augusta

 39. Takashimaya skriver:

  Hvad med Valborg? Eller Andrea?
  Skal navn to være det samme som eller rime med Marie? Eller er det ikke så vigtigt? Hvis navn et og to skal rime men ikke med Marie kunne man jo vælge Janne Susanne

 40. Singleton skriver:

  Maude. Det er et stærkt navn. Det kan Singleton godt lide….

 41. Stine skriver:

  Ellen hitter – og selvfølgelig i kombi med Marie:)

 42. Victoria skriver:

  Der er så mange smukke pigenavne, det er langt vanskeligere med drengene. Her kommer et par forslag: Esther Elena, Kamma Kathrine, Gertrud Sofie og Anna Beate.
  God Søndag
  Victoria.

 43. Helle skriver:

  Er der slet ikke nogen der tænker på at verden bliver mindre og mindre og at sandsynligheden for at vores børn rejser ud i den er meget stor? Jeg bor i USA og har et kæmpeproblem med at hedde Helle, ingen kan udtale det og hver gang jeg introducerer mig skal jeg i gennem den samme mølle af folk der står og prøver at sige det, siger det forkert, jeg skal rette dem og så prøver de igen og det er igen forkert…. suk! Dødsygt!
  Jeg ønsker virkelig at mine forældre ville have givet mig et navn som kunne udtales i både nordiske, engelsk og spansktalende lande. Tænk over det, det kan gå hen og blive et handicap for et barn senere hen. Min egen datter hedder Sophia så hun er dækket ind alle steder.

 44. Christa skriver:

  Hmmm, kiggede lige forbi, hvilke sker en gang imellem – du skriver godt og sjovt. Det første gang at jeg skriver – mit forslag vil være:
  Elvira My
  Held og lykke
  Hilsen Christa

 45. Suzy Q skriver:

  Hun skal hedde Asta Margrethe A. von Vanløse

 46. Line skriver:

  Min datter, som evt. gemmer sig i det 9 uger gamle foster, jeg bærer rundt på, skal hedde Josefine. Vores søn har mit mellemnavn og min mands efternavn, så det ville blive alt for meget med et navn nr. 4, dvs. ingen dobbeltnavne her.
  Hilsen Line

 47. sofie nr. 2 skriver:

  Jeg kan kun tilslutte mig den anden Sofie og sige at jeg også altid har været glad for mit navn. Navnet ligger dog stadig nummer 1 på pigenavnelisten hos danmarks statistik, så der er mange der bruger det… men der er jo som fornavn. Og undskyld at jeg i et tidliger indlæg stavede Klare med C… hader selv når min Vilma bliver stavet (eller udtalt) med W :o).
  Hej fra mig

 48. Brigitte skriver:

  Hvad med Petra Marie
  Eller Norah Sofie

 49. Asser skriver:

  Bare lige et lille navneforslag til en dejlig pige – Fiona! Det er da stærkt undervurderet. Eventuelt kombineret med et mere almindeligt mellemnavn som sofie eller ellen eller noget helt tredje. Fiona har karakter men er også meget feminint – lidt som jeg opfatter navnet Klara..

 50. Julie skriver:

  Jeg kan faktisk meget godt lide navnet Fiona, men jeg tror bare jeg associerer for meget til hende den store grønne trold i Shrek filmene… og det vil Klara også gøre – Fiona er hendes heltinde!

 51. Line skriver:

  Jeg er kun en pige på 15 år, men jeg kan smadder godt lide navnet Meladi.
  Det skal min pige ihvertfald hedde til den tid 😉
  Kys Line (kaldt Liingo)

 52. maiken skriver:

  Jeg venter min 3. pige. Jeg har en cecilie og amalie. Da jeg ventede amalie forelskede jeg mig vildt i navnet Merle, men det blev nedstemt. Nu er vi i det samme igen og jeg er stadig vild med Merle, men endnu engang nedstemt. Så nu er vi ved andrea eller thilde.
  Hilsen maiken

 53. Sssh skriver:

  Anne Louise,
  Anne betyder Yndefuld (tyrkisk – mor) og Louise, berømt i kamp
  Det kan bruges i flere lande.
  Ellers Theodora – 🙂

 54. juliemercedes skriver:

  Hej Julie 🙂
  Jeg har en Anna Europa, og venter en lille pige som får navnet Naima Victoria.
  min søster har 2 piger Mynte og Carla, 2 navne jeg eeelsker.
  Mynte hedder Liva til mellemnavn, og Carla hedder Rose.
  min mands søster hedder Ayma, det navn synes jeg også rigtig godt om!
  Ellers elsker jeg navnene:
  Silya
  Vega
  Aja
  Caya
  Caroline
  Asta
  Alma
  Drengenavne:
  Noah
  Micas
  Miklas
  Milo

 55. Mia skriver:

  Jeg er helt vil med navne som, Elisa, Johanna, Kirstine og Mikkeline. Ja Liva og Sofie er også søde

 56. Mette skriver:

  Vi har en datter der hedder Sophie Amalie. Et rigtig tøsenavn:-)

 57. helene skriver:

  Hvis man skal vælge de bedste navne, så er det helt klart:
  Michelle, Victoria eller Helena. Det er nogle supersmukke navne og som ikke er danske! Og undskyld, hvad ser alle i navnet Sophie? Efter min mening, så dem der hedder Sophie tror de er sååå perfekte, ikke fordi jeg har noget imod navnet, men det starter med So..?
  Og efter tanken er Ewelina også et helt vildt smukt navn! hvis man kan udtale det.
  Men Victoria eller Michelle er det rette valg!
  Tisser på, hvad i siger. men nu er jeg jo ikke fra Danmark, så de danskere der er Nærrige, i skal ikke lave de der hjemmesider: De grimmeste navne. ? Det gør jo en helt vildt nedtrykt!

 58. Karina skriver:

  Monica er et pænt navn.

 59. Helle skriver:

  Til piger:
  hvad med et naturnavn som: Vibe, Lærke, Pil, Liv eller noget i den stil?

 60. Ella skriver:

  Ella er det sejeste navn i verden og INGEN kan sige det modsatte!!!
  sådan er verden bare skabt!!!

 61. jane skriver:

  hva med alma-sophia zakia tilde-marie

 62. amalie skriver:

  jeg kan godt lide navnene:
  Sophie Amalie
  Anne Marie
  Anne Mette
  Anna Sophie
  Katrine Louise
  Caroline Amalie.
  kh fra Amalie

 63. Tanja skriver:

  Hej Julie.
  Min egen datter hedder Iben.
  Et rigtig dejligt og ikke særlig brugt navn.
  Der var godt nok en del i omgangskredsen som syntes at det var et lidt underligt navn vi havde valgt dengang. Men idag kan hun jo absolut ikke hedde andet!
  Jeg er ellers også ret vild med navne som Ellen (som min farmor hedder), Dora, Rachel, Julia, og Kirsten (som min mormor hedder).
  Der er mange som bruger Sofie, Marie eller Anne som mellemnavn. Men hvad med Louise? Det passer godt sammen med mindst lige så mange navne.
  Mit eget navn er rigtig tidstypisk for 70’erne (Tanja).
  Min mor ville oprindeligt have kaldt mig Agnete, men da ABBA var meget “in” dengang syntes hun at det var lidt for søgt.
  Jeg synes ellers at Agnete er flot – idag…det gjorde jeg ikke da jeg var 15 og første gang fik at vide hvor “heldig” jeg var at hedde Tanja 🙂
  Ja puha – det er svært…

 64. Tanja skriver:

  Jeg har så LIGE set at vidunderet kom til at hedde Agnes…
  Jeg sad blot og søgte på navneforslag til min egen næste kommende lille-pige (ønsketænkining) og tænkte “kom ind i kampen” – det viste sig bare at være et år for sent 🙂

 65. julie skriver:

  Det er helt fint Tanja – bedre sent end aldrig 😉 Og du er ikke den eneste der bliver ved med at komme med forslag her. Men det er jo godt nok – så kan andre der googler det – ligesom du – få gavn af de mange forslag. Faktisk kender jeg to piger, hvis døtre hedder Iben. Og to voksne der hedder det – så I min verden er det et pænt brugt navn. Og fint!

 66. anonym skriver:

  jeg synes lærke

 67. Maria skriver:

  (Var lige i humør til at lave en lille research på pigenavne)
  Okay, er det bare mig eller er i alle sammen meget glade for gamle danske navne? selv synes jeg det er lidt gammeldags(ja hvorfor mon (; ).
  No offence men prøv lidt at se det fra barnets side når vedkommende bliver lidt ældre. Prøv I lige at være 17 år og hedde Ingeborg? eller Dagmar? Jeg er 17 og jeg vil næsten garantere at det ikke vil være særlig populært.. Det er ikke fordi jeg skal komme her og være bedrevidende, jeg synes endda at nogle af jeres forslag er ret søde, men alligevel, ja det er sødt når de er små men vær nu lidt nytænkende og kreative her tøser.
  Jeg selv kan helt vildt godt lide udenlandske(engelske) navne, og jeg elsker navnene Rebecca, Vanessa, Ella, Molly, Laura, Lilly, Ida Gabriella Emilie osv.
  Bare forslag (:

 68. Maria (igen) skriver:

  dobbeltnavne helt sikkert! det er det fedeste og mest populære. det er også fedt at mixe et dansk navn med et udenlandsk.
  Lige et til navn: victoria!

 69. Lisa skriver:

  Hej jeg har lige 10 pige navne som jeg bare syntes er så flotte..
  På første pladsen er: Hannah(Det kan også skrives Hanna.)
  anden pladsen er: Liv/Liva.
  Tredje pladsen er: Sille.
  fjerde pladsen er: Sabine.
  Femtepladsen er: Danielle.
  sjette pladsen er: Thea.
  Syvende pladsen er: Maya/Maja.
  ottende pladsen er: Søs.
  Niende pladsen er: Emma(Passer til næsten alle aldre.)
  tiende pladsen er: Malene.
  Håber nogle syntes de var gode.

 70. Katrine. skriver:

  Jeg elsker navnet lisa eller Johanne.
  Lisa har en særlig glød over sig
  og Johanne er så dejligt at udtale.
  Ps: har to piger der Hedder Lisa og Johanne.
  Johanne er 7 og Lisa er 14

 71. Mette Zaks Hansen skriver:

  Mia Kamille. Virkelig et smukt navn.

 72. mette frederikke svendborg skriver:

  Hej..
  jeg ville sige:
  Rosa-Munde
  Molly-Marie
  Mynte-Marie
  Mynte
  Karla-My
  Karla-Marie
  Katinka
  og noget i den stil.

 73. Josefine Melissa skriver:

  Jeg syntes utrolig godt om navnene;
  Amalie, Sarah, Katrine, Natalie, Cecilie, Katja & Kamilla.
  et par skønne navne . ifølge mig.
  jeg bryder mig bestemt ikke om ældre navne.
  som (Kirsten, Karen, Alma, Asta, Dagmar, Margrethe osv. )

 74. Fie skriver:

  hej alle sammen jeg syntes at
  nanna
  cecilie
  freja
  marie
  louise
  ida
  mathilde
  amalie
  katrine
  sara
  emilie
  mille
  fie
  natasja
  venessa
  line
  og julie
  er nogen flotte navne men hvis jeg skulle vælge nogen var det nok cecilie ida og mathilde håber at i kan bruge nogen af navnene 🙂

 75. Henriette skriver:

  Hej.. Jeg har virkelig brug for noget hjælp. Jeg er gravid i 21 uge, og vi har lige fået at vide at vi venter en lille pige. Det er jo ganske fantastisk, men hvad skal hun hedde?
  Storesøster hedder Olivia Clara…
  Vi har nogle få kriterier
  1- max 3 stavelser
  2- det skal være et gammelt navn
  3- det må kun kunne staves på én måde ( ikke noget med w/vilma ect)
  4- ikke for sødt (isabella ect)
  5- ike noget 80’navn (nana, mette eller mit eget “skønne” navn; Henriette
  men noget i stil med Agnes – Ella – Sofia – Asta som det ikke kan være pga familie og venners børn..
  ………..
  Håber der er nogen der kan regne den nu for mig:-)
  Med Venlig Hilsen Henriette

 76. Anne-Dorthe skriver:

  (Til Henriette)
  Navnet “Stine” synes jeg personligt er rigtig flot . .
  Men jeg ved ikke rigtigt om det er for nyt ??
  Jeg har selv en lille dreng ved navn Mikkel, men fik jeg en pige skulle hun klart hedde Stine 🙂
  Håber at du kan bruge “Stine” 😉
  – Anne-Dorthe.

 77. Sofie skriver:

  Det sjovt i døber jeres hund Smilla, det hedder vores Shih Tzu dame også, anderledes og yndigt navn.
  Jeg hedder selv Sofie, og synes det er et smukt navn.
  Ellers ville jeg foreslå Jennifer eller Natacha evt. synes selv det er nogle smukke navne 🙂

 78. Mette skriver:

  Har brug for hjælp. Gode ideer til et pigenavn. Får vi en dreng skal han hedde Teis, men mangler et pigenavn. Vi har en datter der hedder Tea.

 79. daria skriver:

  til Henriette
  Hvad synes du for eksempel om navene som, Anna-Bella eller Dicte?

 80. Ayla skriver:

  Jeg ville have foreslået Elisabeth, men da det er over de 3 stavelser er det udelukket.
  Ellers synes jeg at Astrid er rigtig sødt. Min søster hedder Freya, hvilket jo også er et gammelt nordisk navn.
  Håber du kan få noget inspiration fra dette.
  Mvh, og fortsat god graviditet,
  Ayla

 81. Anonyme Maiken (: skriver:

  Hej, jeg synes dit barn skal hedde maiken, fordi det er sådan et smukt navn og ellers døb hende matilde eller emilie (:
  håber jeg kunne hjælpe dig !
  ps. jeg synes maiken udfylder alle dine krav og er så smukt !

 82. Anonyme Maiken (: skriver:

  hvad med line-sofie (:
  eller katja-kaj

 83. Sanne (Dictes mor) skriver:

  Jeg er mor til en Dicte – det smukkeste navn jeg kunne finde. Hendes mellemnavn er Elisabeth, ligesom mit.
  Hvad med Viola, Saga, Søs, Molly, Augusta, Vega, Nova?
  mvh Dictes Mor

 84. Nina skriver:

  Der er jo mange navne. Og det er meget svært at vælge, Så jeg tækte virkelig på Anne marie. Jeg ved ikke hvad i synes, Men jeg syntes det er et rigtig sød navn.

 85. Amalie skriver:

  – Leonora
  – Victoria
  – Lilly
  – Emma
  – Ida
  – Bella
  – Malou
  – Mitchie
  – Luna
  Eller bare et mix 🙂 ..

 86. rebecca skriver:

  Jeg er svensker og venter måske en pige. Vi har i forvejen Gustav og Philip, og nu er jeg på jagt efter et pigenavn der vil gå både i Danmark og Sverige. Dvs. udtalen må ikke være for forskellig på de begge sprog. Agnes og Agnete er f.eks. udelukket da I danskere udtaler Ag som Au.
  Men jeg kan godt lide navne som Asta, Agnes, Sofia, Nora, Doris, Ingrid, Astrid, Klara, Stina, Lisa
  Navne som Ingeborg, Dagmar eller for den sags skyld Molly er totalt udelukket. Det ville more de kære svenskere alt for meget.

 87. Mette skriver:

  Hej
  Her har vi en Ingrid Marie og en Karl Gustav. Næste skud på stammen skal også have et dobbeltnavn.
  Vi er selv ude i pigenavne såsom: Signe, Astrid, Sigrid, Alma, Dagmar, Ella mm.

 88. Sofie skriver:

  Dejlige navne i alle kommer med der 🙂
  vi vil gerne have tre børn og hvis det bliver 3 piger
  Clara – Silke/Tilde og Nova
  Loui – Villum og Pelle/ Pelle emil

 89. Therese skriver:

  Siri-Anna

 90. Anna-Marie skriver:

  Hej (:
  selv synes jeg, at de pæneste pigenavne er Cathrine (med C og H) og Helene (:
  så kan man jo lege lidt med dem:
  Cathrine Marie
  Helena
  Helene Marie
  osv. 😉

 91. Trut skriver:

  Hej, jeg fik en datter for 4 uger siden, og da hun kom til verden så hun omtrent lige så sur og tvær ud som Lille My. Derfor har hun nærmest ikke heddet andet siden, og vi har ikke været i stand til at finde et mere passende navn. Vi vil derfor gerne bruge My som mellemnavn, men har I nogle forslag til fornavne som passer til My??
  Trine

 92. Kristina skriver:

  Jeg syntes at mit navn^ Kristina er rigtig smukt!
  men jeg kan også godt lide navnet Malou

 93. Gitte skriver:

  Hejsa.
  Vi har en datter på 3, der hedder Clara-Amalie. Synes det er et smukt feminint navn, som der ikke er ret mange der hedder, når det skal siges sammen.
  Nu venter vi barn nr. 2 som højest sandsynlig bliver en pige mere, så nu er jagten gået ind på et nyt dobbeltnavn….
  Vi tænker lidt på Anna-Sofie, Mia-Maja, Ida-Marie eller Line-Marie.
  Gitte.

 94. Catharina skriver:

  Hej
  Jeg synes Mona er et pænt navn og det passer godt sammen med Marie…
  Mona Marie
  Jeg har altid selv været utrolig glad for mit eget navn Catharina. Men det passer ikke så godt til Marie.
  God fornøjelse med at finde det helt rigtige navn.

 95. Benedicte skriver:

  Jeg har to fodboldhold med de navne, som jeg synes er vildt smukke, men jeg har ikke lyst til at føde 22 børn 😛 Jeg er jo ikke Nadia Suleman (mor til 14 børn, red)..
  Jeg er vild med engelske navne med ditto udtale:
  Pigenavne (i vilkårlig rækkefølge):
  Holly (Jeg er vildt forelsket i det navn)
  Amanda
  Bianca
  Luna
  Liva
  Vera
  Olivia
  Amy/Aimee
  Rosalina
  Amalie (selvom en vis Amalie har ødelagt min glæde ved navnet)
  Nicole
  Lily
  Det var så det første fodboldhold plus en reserve 😉
  Drengenavne:
  Michael (med engelsk udtale – og så kan det jo forkortes til Mike eller Mikey – på dansk lyder Mike som et bøllenavn, men jeg synes, det er sødt på engelsk)
  Eric
  Terry
  Tristan
  William
  Frederik
  Casper/Kasper
  Nicholas
  Sebastian
  Victor
  Andreas
  Mikkel
  Det var det andet fodboldhold plus reserve 😉
  Så dobbeltnavnene (Marie er rigtig sødt som mellemnavn):
  Laura Kamille
  Maya Rose
  Simone Katrine
  Emilie Celina
  Sophie Amalie
  Nicoline Sofie
  Anine Sofie
  Sarah Marie
  Nanna Marie
  Naya Malou
  Ja, der var mange navne, men der er også mange smukke navne 🙂

 96. Tallulah skriver:

  altså jeg syntes at jeg selv har et rigtig flot- unikt navn, men der er selvfølgelig andre navne som….
  Smilla
  Kornellia / Cornellia
  Annabella
  Audrina ( men med engelsk udtale)
  Safina
  det er bare de sødeste pige navne jeg kan komme på… 🙂

 97. Thea Elvira skriver:

  Hej. Jeg har selv 6 fantastiske og vidunderlige piger, alle med dobbeltnavne. Jeg venter så den 7 (det lyder lidt af meget, men så længe de er søde og rare, smiler), her til januar, vi tror det bliver en pige eftersom de andre er, men man ved jo aldrig. Vi ved bare ikke helt hvad barnet skal hedde, de andre piger hedder; Isabelle Emilie på 1½ år, hendes tvilling søster Nora Amalie, Vilde-Cecilie på tre, Mynthe Kamillie som runder de fem d. 7 januar, Ronja-Marie som er 8 og Annesophie på 10. Min mand har 3 børn fra et tidligere forhold, vi ser dog ikke så meget til dem, men jeg ved ikke om man kunne finde navne som passer til dem; Vibe på 13, Hyben som er 14 og Jakob på 16. Min mand og jeg er enige om hvis det bliver en dreng skal han hedde Elliot Emil, men vi ved ikke helt med pigenavnene, vi har snakket om; Leahcathrine, Elin-Katrine (min mor hedder elin, så det er derfra), Hanna-Katrine eller Lærke Katrine. Da min mor er svensker har vi valgt nogle svenske og danske navne, så hun også har mulighed for at udtale dem.
  Hvis det er til nogen hjælp hedder min søstres børn; Elias, Tyra, Jonas, Liva og Oscar. Andrea, Aurora, Aviaja og Albert. som jeg også er helt tosset med.
  Selv hedder mine søstre og jeg; Asta Linnea, Thea Elvira og Lova Fridah, hvis nogen kunne bruge det.
  Jeg håber i vil hjælpe mig med at finde det perfekte pigenavn, man skal jo trods alt leve med det resten af livet. Og i kunne bruge nogle af navnene jeg kom med 🙂
  Hilsen Thea Elvira.

 98. Thea Elvira skriver:

  Jeg er også ret vild med navne som; Anna, Freya, Bjørk, Karen, Ida, Tilda og Johanne.

 99. Thea Elvira skriver:

  +Josefine, som min mands niece hedder.

 100. Sabina skriver:

  …….. Thia… Det betyder “Livets Gave” på afrikansk. Kunne evt. sættes sammen med et andet navn, f.eks. Thia Sofie. Jeg synes i hvert fald at det er SÅ smukt og specielt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.