Juleaftensdag

Så er vi lige kommet hjem fra kirken. Det var en dejlig oplevelse i år. Ny præst, mindre salvelsesfuld, mere “husk nu, at størst af alt er kærligheden” agtig.

Men ret vanskeligt for mig, at bevare modtageligheden for det kristne budskab, når min søster sidder på min ene side og bider i sine neglerødder, og min datter sidder på min anden side og piller bussemænd og sætter dem fast under sine vinterstøvler. Fint nok at lade de små børn komme til os osv. men kunne de ikke pudse næse hjemmefra?

Og faktisk startede det allerede ude foran kirken. Vi stiger ud af bilen, foran den forsamlede skare af lokale – forældres venner, gamle barndomsveninder, folk man passede som babyer og som nu er højere end mig og har pircinger – den slags, ikke? Og så ringer kirkeklokkerne nok så lystigt, for det er lige ved at være starttid, og så udbryder Klara med sin klokkeklare, englerene stemme “HØR!! Det er ISBILEN!!”

Ak ja, hvad hjertet er fuldt af.

Og mit hjerte er fydt med duften af and, som steger. Og af det sidste afsnit af Pagten, som kommer lige om lidt. Og af Kristoffer, som jeg faktisk savner. Forkert at holde jul uden ALLE dem man elsker.

God jul til alle der har taget en pause fra madlavningen og sneget sig ind foran computeren. Tak for året der gik, jeg håber I får gode gaver og god mad og at alle arter sig, så I kan hygge jer og nyde.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

6 Responses to Juleaftensdag

 1. Anne skriver:

  Kære Julie.
  Rigtig glædelig jul og tak for mange gode indlæg i året, der er gået.
  Det skal bare ikke være let at gå i kirke med små børn. Jeg sad overfor en far, der måtte lade sin to-tre årige tumling lege med sin i-phone for at holde ro i geledderne 🙂
  Mange hilsner
  Anne

 2. kirsten skriver:

  Glædelig jul!
  Håber aftenen blev helt perfekt hen ad vejen.
  Vi havde farmor og farfar her – og af en eller anden grund synes jeg, at juledag er mere hyggelig end juleaften, hvor forvetningerne er så høje, og hvor børnene ikke helt ved, hvilket ben, de skal stå på. Her dagen derpå er der total afslapning, en lille lur på sofaen, lego-samling og gang i spillene.
  Kom godt ind i det nye år 🙂

 3. Christina skriver:

  Hej Julie – Glædelig bagjul … jeg håber du havde en dejlig dag igår… selvom at Kristoffer var hos sin 2. familie??! Jeg ville være ½, hvis Henrik ikke var med… Så jeg forstår dig godt.. Men er han ikke hos jer fra Idag? Kram C

 4. gravidgrahvad skriver:

  En lidt forsinket glædelig jul til dig også!
  🙂

 5. Julie skriver:

  Tak i lige måde, til alle.
  Christina, jo han fik jo fri kl. 20 og drønede herover og var her ca. 21.30 – så det kunne have været værre.

 6. Anette skriver:

  Faktisk er jeg altid mæt af julen, når vi når til anden juledag, men for pokker hvor jeg savner Pagten…den var så fedt et samlingspunkt og førte så mange gode samtaler med sig bagefter. Men som vores præst sagde den 24, så må vi bare selv prøve at findes vores egen pagt ;o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.