Karmisk økonomi

De der kender mig godt, vil vide at jeg altid har kørt min økonomi efter et meget hippie agtigt begreb. What goes around comes around. De der giver, skal modtage. De der bruger, får.

Sådan er det bare. Jeg har altid brugt mine penge løbende og når det så aller sortest ud, så vupti fik jeg penge tilbage i skat, eller havde fødselsdag eller modtog et arveforskud eller en gave eller noget andet. Det har ALTID løst sig. Altid. Og jeg har altid ment, at de der gemmer til natten, gemmer til katten. Så ikke noget med at spare op til uforudsete begivenheder – for det eneste du så kan være sikker på at få, er netop uforudsete begivenheder og/eller regninger. Det er universets orden. Karma. Uomtvisteligt.

Jeg har aldrig diskuteret disse forhold med min ellers meget søde bankmand. Selv om han altid har travlt med at pointere, hvor meget han forstår mig osv, så tror jeg måske at lige den her strategi er for meget for hans blodtryk. Han kan bedre lide når vi snakker kapitalpension og børneopsparing.

Nu er der så sket det, at jeg her i juli – som jo i forvejen er en dyr terminsmdr. – har modtaget to dyre uforudsete regninger. Og jeg har undret mig over hvorfor (altså ud over, at det var fordi jeg havde et hul i en tand og nogle penge vi skyldte for daginstitutionen…) – hvorfor pludselig alle de voldsomme udgifter?? Ferieplaner, barnedåb, tandlæger, kommunen osv, og så oven i købet nu, hvor jeg her midt i august går over til dagpenge i stedet for fuld løn.

Og så slår det mig! Det er da min egen skyld, mand! Jeg har gemt til natten og til katten! Jeg har sat penge til side, til uforudsete udgifter – og det er så lige præcis hvad jeg har fået. For hvis man forestiller sig noget nok, så sker det. En anden uomtvistelig sandhed.

Jeg har jo gemt en masse fra det der arveforskud, som jeg fik til jul. Satan og helvede, det er min egen skyld! Så nu skal de penge bruges! VÆK med dem – bruger dem på barnedåb og ferie, og resten vil jeg forsøge at omsætte til sådan en her:

cykel 

Har vi en plan? Det tror jeg NOK vi har! 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

14 Kommentarer til Karmisk økonomi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.