knirk knirk knirk

– det er lyden af mig og min slumrende hjerne, der langsomt træder hamsterhjulet i gang igen.

Det er faktisk gået meget godt i dag, over hele linien. Agnes sov f.eks. endelig en god lang lur i vuggestuen. Næsten 3 timer, som er den normale længde for hendes middagslur. Men indtil nu har hun maks taget 1,5 time dernede og det har kunnet mærkes om eftermiddagen. Hun vil dog stadig ikke spise ret meget andet end brød dernede. Og bryst herhjemme. Men der er altså også en kindtand på vej, tilsat lidt snot og hoste.

Og jeg har været på arbejde fra 9.00 til 16.15 i dag. Uhh.

Først møde med kollega i anden filial. Så køretur. Kom i god tid inden min vagt og nåede et smut ud. Det er den bedste måde at undgå hovedpine på – gå en tur langs vandet inden frokost. Og smut så lige forbi butikkerne på vej tilbage til biblo. Og sørme om der ikke var udsalg, og jeg fik mig en ny vinterfrakke! Fra minus, sat ned fra 1699,- til 600,- Det er det JEG kalder et godt køb. Især fordi min 5 år gamle vinterfrakke fra H og M hele tiden går op i lynlåsen og begge lommerne er ved at falde af.

Tilbage på pinden med frakkesucces og chokolade på lommen. Frokost uden skrigebaby. Og dagens toiletbesøg uden hjælp fra baby, der enten a) skriger ad mig i mens eller b) insisterer på at slikke mig på låret hele tiden (seriøst – det GØR hun) eller c) vil sidde på skødet imens og ammes. Faktisk er solo-toiletbesøg næsten det hele værd.

Så havde jeg min første udlånsvagt i over 14 mdr. Det gik forrygende. Jeg fandt alt, hjalp alle og var total rockersej. Jeg gik også rundt med listen over reserverede bøger og samlede dem sammen, og pludselig, dér midt mellem alle mine elskede reoler, fandt jeg min arbejdsglæde! Ta daa – dér lå den! Nede omkring 31.4

Det gik op for mig, at jeg har savnet DK5. Ja, jeg har savnet et decimalklassesystem. Hvorfor? Lidt nørd er man vel… men altså – det er så … smukt. Det er orden i kaos, det er smukt når det fungerer. Alt kan findes, genfindes igen og igen. Jeg elsker den følelse, når man går derned, og bogen står PRÆCIS hvor man forventer den skal. Det giver mening.

Og så har jeg virkelig savnet al den inspiration man får. Man finder hele tiden en ny bog man gerne vil læse, en cd man gerne vil høre, en film man gerne vil se, et spil man gerne vil spille, et tidsskrift man gerne vil læse. Jeg havde kun været ude i udlånet i to timer, og så havde jeg allerede en bunke jeg skulle have med hjem. Godt det snart er weekend. Man læser, når man har fri i weekenden, ikke?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

10 Responses to knirk knirk knirk

 1. Annette skriver:

  Det er DERFOR, jeg gerne vil være bibliotekar i mit næste liv.
  Jeg kan SÅ meget følge dig, og det er (næsten) kun dét at skulle på uddannelsesmarkedet igen (og så måske også lige, at jeg egentlig er meget glad for mit nuværende arbejde…)
  Det er forøvrigt en dejlig blog, du har – du skriver, så man får lyst til at læse mere!

 2. julie skriver:

  Hej Annette! Tak 🙂 Jeg synes nu også det er det fedeste job. Men, som dig, ville jeg heller ikke orke uddannelses markedet om igen. Gys – tænk på alt det gruppe arbejde!

 3. Annette skriver:

  Hov, der mangler da lige “… der holder mig tilbage” – men det kunne du nok selv regne ud ;o)
  Og åh ja, gruppearbejde har aldrig været min stærke side…

 4. Wenche skriver:

  …31.4….? Teoretisk statistik? hrm— kan være at jeg er bibber, kan være at jeg er farvet af mit liv og min færden, KAN være at jeg neurotisk systematiker ( NEEEJ DA !!). Men arbejdsglæde; det findes altså ikke i 31.4..
  Prøv 99.4 – 30.13. 79.49. 13.43 …..
  Udover det. Godt gået. Er glad for at du er.
  Bibberen

 5. cirkusprinsesse skriver:

  Det er lige netop det jeg savner ved at arbejde på bibliotek – den evige inspiration af bøger man får serveret uden at skulle opsøge den. Men tilgengæld savner jeg heller ikke så meget andet 😛

 6. Smart hvis man kunne indføre det derhjemme….
  Lad mig se (halvbrillen ud på næseryggen og nakken let tilbage) madpakker siger du…hmmm… mon ikke det er 21.7? eller 21.8
  eller
  Vinterdæk? Jo dem har vi på 56.7 nede ved gulvet!
  eller
  Middagslur er altid lige omkring 15.30
  eller
  22.30 godnatput, kram og cola
  Jo mit liv ville blive mere overskueligt

 7. Katrine skriver:

  Dejligt, at du er glad for at komme tilbage til jobbet! 😀
  Jeg skal også tilbage på arbejdsmarkedet om en måned. Efter (hold nu fast) 5 års pause!
  Og hvad skal jeg så?? …Passe andres børn. *Suk* Men forhåbentlig slikker ingen af dem på mit lår. -Så får jeg nok problemer 😉

 8. Elsebeth skriver:

  Det er faktisk også noget af det, som jeg synes var det vildeste ved at starte på arbejde after barsel: den fantastiske fornemmelse det giver, når der ikke sidder nogen foran toilettet og græder – det er nemlig sjældent, at ens kolleger bliver helt så kede af, at man ikke lige er helt på i tre minutter. Og så var det selvfølgelig også vildt lige pludselig at kunne drikke en kop kaffe, mens den er varm…
  I øvrigt synes jeg klart også, at 99.4 lyder som et godt sted at finde arbejdsglæden!

 9. julia skriver:

  aaah. Ja, toiletbesøg i fred. Det er kommet for at blive, og man vender sig godt nok hurtigt til det frie liv. Men når man så kommer hjem og der er fede babyarme om halsen på en, garanti for at man bliver kysset på, og masser af grin, så ved man sgu da at man er for heldig og bare skal nyde det bedste fra to verdener.

 10. Sanne skriver:

  Tillykke med den genfundne arbejdsglæde! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.