Logbog fra et livsforlis

Og nej, det er ikke min egen skilsmisse proces jeg her hentyder til.

Det er den nye roman af Erik Valeur, som udkom i lørdags. Jeg er gået i gang med at læse den, og jeg ved simpelthen ikke om jeg bliver færdig. Der er hård hård konkurrence på min læsteliste. Den er alenlang. Jeg tør slet ikke tage et billede af bunken på køkkenbordet.

Jeg fik aldrig læst Eriks første roman, Det syvende barn. Den led under min arbejdsskade – jo mere folk taler om en bog til mig, i biblioteket, jo mindre nødvendigt bliver det for mig at læse den. Men jeg gør et forsøg med den her, fordi jeg nok så venligt blev inviteret til at møde forfatteren, af Politikens forlag. Og det sagde jeg ja tak til, af denne simple årsag:

Hvad enten jeg synes om bogen eller ej, så er jeg vild med forfattere. De er så spændende at lytte til. De brænder for så mange ting, de begraver sig i detaljer og river rask væk 10 år ud af kalenderen for at skrive og skrive og skrive om. Det er vanvittigt fascinerende og jeg er lidt misundelig på den form for arbejdsmoral.

Erik Valeur var ingen undtagelse. Sympatisk og inspirerende – det var en fornøjelse og en virkelig spændende formiddag. Vi kom omkring de mange temaer i bogen, og af dem alle er det nok det om barndommen og de sår den kan påføre folk der interesserer mig mest. Har alle børn deres egen hemmelige verden? Er de alle sammen bange for at dele den med de voksne, fordi de ved, de ikke vil blive forstået? Og hvad så med de af os, der var sådan som børn, og bliver voksne, og på en måde godt ville kunne forstå det – tror VORES børn så alligevel ikke, at vi vil kunne det? Ja, jeg ved det ikke. Men det er da mægtig interessant.

Og hvad handler bogen så om? Ved du hvad, jeg synes du skal læse det ovre hos Isabel for hun har i DEN grad skrevet en ordentlig anmeldelse. Ikke som mig… Men jeg har ikke læst bogen færdig, og jeg synes ikke det er fair at jeg så udtaler mig om den. Men jeg må sige, at jeg synes den tager tid at komme ind i. Mange lækre ord, flotte beskrivelser og grundighed. Jeg er nok bare et mere minimalistisk sted i min læselyst lige for tiden. Jeg kan ikke koncentrere mig om alle de ord og mysterier.

Der er i skrivende stund fem reserveringer på bogen i Københavns biblioteker, og jeg forudser det går hastigt op ad med det tal. Alle læsekredsene vil have den her.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Logbog fra et livsforlis

  1. Ih altså… tak for henvisningen og tak for sidst 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.