Luftforandring

Kan vi ikke godt gøre det anderledes denne gang? Uden at blive alt for politisk, så vil jeg virkelig indtrængende bede om, at vi stemmer noget andet end sidst denne gang. Eller, jeg vil personligt stemme det samme, men forhåbentlig bliver vi lidt flere på den vogn denne gang. Jeg kan ikke klare mere udsultning af den offentlige sektor – hverken som mor eller offentlig ansat. Og jeg kan slet ikke holde til mere uanstændighed overfor de svageste i samfundet. Statsborgere eller ej.

På det lidt mere mikropersonlige plan, kunne jeg også godt bruge lidt luftforandring. Klara har været hjemme med feber hele ugen nu, og i starten var det hyggeligt. Måske fordi hun var så febersvag at hun bare lå. Og sov en del. Nu er hun lige præcis frisk nok til at hun vil alt muligt, som jeg så hele tiden må sige nej til. Nej, vi kan ikke tage i Zoo, du har feber. Nej, vi kan ikke tage til mormor og morfar eller Sara eller Cecilie i Paris. Du har feber. Nej, vi kan ikke tage i amagercenteret, nej vi tager heller ikke i BR. Du har feber. Ja, lad os da se en dvd film mere.

I går kom hun dog lidt ud, fordi jeg havde en tid til mit uge 24 tjek hos lægen. Alt var fint. Min læge er ikke sådan den hysterisk grundige type, men vi hørte da hjertelyd og hun mærkede på livmoderens størrelse, som er helt fin. Mit blodtryk er, imod forventning pga af hysteri og kolerisk temperament, helt normalt. Jeg spurgte faktisk til, om de har en anden skala de måler efter, for gravide, fordi vi er så hormornelle. Men så fniste hun bare. Tss.

Ligesom til min misdannelsesscanning, hvor jeg spurgte scannerdamen, om hun kunne se på fosteret om den havde en falsk tvilling i nakken. Det tog hun heller ikke alvorligt. Er virkelig ikke til at få et ordentligt svar på noget som helst, indenfor det der sundhedssystem. Og det er præcis derfor vi skal have en ny regering! Så de offentligt ansatte igen får tid til at svare på den almindelige borgers utrolig mange, utroligt tåbelige spørgsmål! 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

15 Kommentarer til Luftforandring

 1. Rimkogeren skriver:

  Krydser alle ti tommelfingre for dig og dine.
  apropos valget: Kig indenfor på min blog. Her er og kommer betragtninger omkring valget!

 2. Klejs skriver:

  Anders eller Helle? Pest eller Kolera?

 3. Mie (miemor8) skriver:

  Jeg er IKKE Helle-fan, Men jeg stemmer, som jeg altid har gjort =RØDT!!!
  Én ting er hvad jeg mener om V og K, MEN DF kan jeg simpelthen ikke holde ud -de skal ud -væk fra skærmen!!!
  Så lad os nu håbe at ALLE børnefamilierne HUSKER deres frustrationer vedr. nedskæringerne på børneområdet sidste efterår….
  Håbe, håbe, håbe og xxx fingre for et gerationsskifte!!!

 4. Rikke skriver:

  Hørt, hørt! Ny regering, tak!
  – skulle vi faktisk ha’ haft for lidt over to et halvt år siden…

 5. julie skriver:

  Åh ja, don´t even get me started, girrrlfriend!

 6. julie skriver:

  Næh, jeg synes også Helle er lidt af et wildcard… men jeg gider bare ikke mere venstre. Eller DF. Alle andre kan jeg leve med.

 7. Irene - Aarhus skriver:

  Enig – op på barrikaderne!

 8. Nesta skriver:

  En regering med Helle T. i spidsen? Nej tak! Og det siger jeg, selvom jeg er offentlig ansat. Der er helt sikkert nogle steder, hvor der er for få ansatte, men det offentlige er altså også generelt lidt af en sovepude for nogle. Fordi man ikke kan fyres etc. Hvorfor hulen er det sådan, at bare man har fået skoen inden for, så er man sikret arbejde, uanset hvordan man udfører dette arbejde. Foretrækker godt nok, at det er dem, der gør det bedst, der er ansat. Ind med dynamik og udvikling i stedet – og ja selvfølgelig nok personale, men nogle steder (incl. min egen branche som også er din branche Julie), så tror jeg, det er godt at fjerne sikkerhedsnettet og kræve udvikling og omstillingsparathed.
  Det var lige nogle indestænkte frustrationer fra en forholdsvis nyuddannet, som synes, at det offentlige til tider er en træg arbejdsplads!

 9. julie skriver:

  Nesta – jeg er virkelig virkelig rørende enig omkring din beskrivelse af vores branche!! Men “de” er jo blevet sådan, fordi der op gennem 80´erne ingen jobs var at søge, og så holder man på det man har. Derfor har de nu siddet der i 20-30 år, og lige meget hvad man foreslår, så siger de “det har vi prøvet før” eller “det gider vi ikke igen”. Jeg har også mødt folk, som jeg undrede mig over ikke blev fyret – eller sagde op selv, når de nu tilsyneladende er så uinteresserede i deres fag.
  Men jeg tror virkelig ikke, at en venstre regering i 4 år mere kan ændre noget som helst ved den sag. Hvad i alverden skulle de kunne gøre?? De har jo for nyligt været skyld i at over 150 filialer på landsplan er blevet sparet væk og lukket – det giver ikke ligefrem flere jobs og mere fleksibilitet i branchen. Og det med hvor svært det er at fyre folk – det er jo fagforeningerne. Der har regeringen, ligemeget til hvad side den er, intet at skulle have sagt. Og det bør den heller ikke. Jeg synes hellere man skulle belønne de der laver et ordentligt stykke arbejde, og pensionere dem der ikke gider mere. Men den siddende regering vil jo tvært imod belønne dem med skattefradrag for at blive siddende ENDNU længere tid.
  Mit bedste råd til dig, vil være at du KÆMPER for at beholde din gejst og din nuværende energi. Lad ikke de gamle få dig ned med nakken, lad dem ikke slukke din ild. Det er enormt svært, og jeg har ikke været på arbejdsmarkedet længere end at jeg godt selv kan huske det. I mit første job, var jeg den senest ansatte bibliotekar i 18 år. ATTEN år! Det tærede virkelig på min energi. Og jeg tror ikke en regering – lige meget hvilken – kunne have ændret noget der.
  Men jeg ser helst at de dropper besparelserne og giver os der gider en højere løn og mere status i samfundet generelt.

 10. Thereses_mor skriver:

  Til Ditte: Altså pengenes forvaltning er kommunes sag, men mængden af penge bestemmer de jo ikke selv.
  Og lige en ting til. Den test kan ikke bruges til noget som helst. Selv Socialdemokraterne er enige med de Konservative i den test. Det er jo ikke et spørgsmål om hvorvidt velfærdet skal overleve eller ej. Det er et spørgsmål om hvor pengene skal komme fra …
  Og ja, det er siden VK kom til, at der har været helt urimelige nedskæringen specielt på børneområdet. Det har ramt hele landet … Så vidt jeg husker.

 11. julie skriver:

  Faktisk kan kommunerne jo ikke helt selv forvalte pengene. Der er sat faste beløb af til drift og andre til renovering/vedligeholdelse. Og det smitter så af ned ad, hvor f.eks. vores børnehave godt kan få flere millioner til en helt uønsket sammenlægning, men ikke flere penge til hænder – dvs drift – og det er jo DET vi virkelig mangler!
  Og nej, i den der test er jeg alt fra konservativ til SF´ér – er lige forvirret!

 12. Ditte skriver:

  Mie: blander du ikke landspolitik og kommunalpolitik sammen? Det er jo de enkelte kommuner, der laver nedskæringer på børneområdet. Eller hvad tænker du på?

 13. Ditte skriver:

  Prøv at gå ind på http://www.politiken.dk og tag deres valgtest. Man kan godt blive overrasket over, hvor man egentlig hører til rent politisk.

 14. Lena skriver:

  Personligt glæder jeg mig til at se Helle Thorning-Schmidt som statsminister. Jeg har stemt på hende hver gang det har været muligt, og hun lever stadig op til mine forventninger.
  I øvrigt er Nestas beskrivelse virkelig rammende – også for rigtig mange i det private erhvervsliv – selv ledere og ejere (desværre).
  Det har nok bare ikke noget at gøre med den siddende regering. Min erfaring med offentligt ansatte er, at de tager deres arbejde yderst alvorligt, arbejder hårdt og gør en ihærdig indsats for at hjælpe borgererne – under meget vanskelige vilkår.
  Hatten af for dem.

 15. Lone skriver:

  Det kommer godt nok an på hvilken branche indenfor det offentlige man kigger på. Lærere fx har ikke været andet end omstillingsparate i 100 år nu, så de trænger til noget ro. At man ikke kan fyres fordi man er offentligt ansat er noget sludder…. Den tryghed man har er mere på det plan at ens opgave ikke lige bliver umoderne eller flyttet til Singapore. Der er lige så mange uduelige og inkompetente i det private….ISS er en privat virksomhed, bare for at nævne een hvor det ikke er alle der er deres løn værd.
  Jeg så gerne Helle i stolen – ingen kan gøre det ringere end Anders og Pia.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.