Nattevagt, af Synne Lea og Stian Hole

Nu har jeg jo i mange år været fan af Stian Hole, og da jeg først så denne bog inde i Børnenes Boghandel, glemte jeg helt at trække vejret. Så smuk er den. En fuldstændig gennemført lækker bog. Lige den digtsamling ens børn har fortjent.

Indbindingen er gedigen og klassisk luksus. Illustrationerne er selvfølgelig fantastiske. Stian Holes både drømmende og konkrete billeder er nærmest digte i dem selv.

Synne Lea digter til børn om følelser og hverdags stemninger. Der er masser af genkendelighed i de korte, fine digte. Vi læste dem til godnathistorier, og jeg måtte springe det her over, da det kom:

»Når mor sover/er hun ikke//mor mere.«

Det er så præcist, at jeg blev bange for at skræmme pigerne, hvis jeg læste det. Især Agnes, som stadig kommer ind i min seng og bestemt forventer en mor tilstede, hvis arm hun kan ae til hudløshed.

Men det her elskede jeg så meget, at jeg læste det for dem to gange:

»Jeg ved hvorfor/vinteren ikke vil hjem./Det er ensomt//at gå lige før/festen begynder.//Den vil så gerne sige noget, vinteren//Men det kan den ikke. Den står bare der/og holder tung sne/op foran sig.«

Vinteren STÅR jo virkelig der, og holder tung sne op foran sig. Den vil ikke gå hjem! Den vil blive til forårsfesten. Meget smukt og meget præcist.

Det er Naja Marie Aidt der har oversat digtene fra norsk til dansk, og det tænker jeg at hun har gjort alletiders. Jeg ved det ikke, for jeg har ikke læst de norske. Men jeg forestiller mig ikke, at hun kan gøre noget dårligt.

Så ja, det er vidunderligt hele vejen rundt. Og hvis du står og skal købe en gave, en bog der holder til mange aldre i et barns liv, så er dette et virkelig fint bud. En drømmende nydelse, for både øjne og ører.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

3 Responses to Nattevagt, af Synne Lea og Stian Hole

  1. Kian skriver:

    Den har den det lækkerhed man ikke ser så tit – desværre

  2. Sanne skriver:

    Den kunne jeg godt finde på at købe til mig selv, vil det være i orden? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.