Netflix

Nå, men for nogen tid siden opsagde vi vores kabel tv pakke. Vi betaler stadig licens, og så købte vi en digital stueantenne, og så ser vi bare alle de gratis kanaler fra DR. Det er også kun dem vi så før, alligevel. Nej, vi savner heller ikke tv2. Vi så det aldrig.

Så rodede min kæreste med noget med wii´en, som et slags mediecenter. Hvor film og serier lå på en harddisk og så kunne man streame dem via wii´en og en eller anden boks og noget magi og se det hele på fjernsynet. Det var ok, men det var ikke perfekt. Tit kunne den ikke finde harddisken eller hvis filerne var for store, kunne wii´en ikke køre dem og hvad ved jeg om det shit, men det var ikke perfekt. Så meget ved jeg. Jeg blev tit irritabel på det og satte en helt almindelig dvd på i stedet.

Jeg ser nemlig mange film. Og endnu mere, ser jeg serier. På dvd. Jeg kan lide at bestemme selv, og hvis jeg vil se en serie, så vil jeg se den nu og ikke kun hver mandag aften kl. 20. Hvor børnene ikke altid er faldet i søvn, og så er man lige ude af huset – det sker jo! Og så går man glip af et afsnit. Når jeg vil se, så vil jeg se. Og helst flere afsnit i rap.

Så var det, at jeg min kæreste sagde, at han havde hørt om noget der hedder Netflix. Så sagde jeg, at det kendte jeg godt. Så så han tvivlende ud. Så sagde jeg, du er bare så sent ude mand. Mig og de andre firstmovere der læser Christiane Vejløs nyhedsbrev fra Elektronista bloggen, vi har kendt til Netflix i ugevis, mindst! Måske månedsvis!! Christiane postede nemlig for læææænge siden et fantastisk indlæg om Netflix og med en god video tutorial til, hvordan du selv sætter det op!

Dengang jeg først læste det og så videoen, tænkte jeg “Årrhh hvad!! Sejt!” og så gjorde jeg ikke mere ved det. Men nu sendte jeg så linket til min kæreste, og han købte en boks og oprettede Netflix konto og yada yada yada, og for ca. 8-10 dollar om md. har vi nu fuldstændig lovligt MASSER af serier og film. Masser, siger jeg dig.

Og jeg siger dig, det er pragtfuldt.

Jeg har set Glee. Teen Wolf. Borgia. Greys. Frasier. The Tudors. Sons of Anarchy. Gossip Girl. Og mange mange flere. Der ligger jo ikke de nye blockbusterfilm, og heller ikke serier som endnu ikke er ude på dvd. Men hvis det er ude på dvd i USA, så ligger det der. Ikke alting, nej. Men rigtig rigtig meget. Og jeg er glad. Det virker upåklageligt.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

10 Responses to Netflix

 1. Solveig skriver:

  yups! Her i hytten ser vi også Netflix. Det er intet mindre end genialt!!

 2. Irene skriver:

  Det vil jeg også, det lyder skønt… og jeg er på barsel 🙂

 3. lotte r. skriver:

  Vi har det også. Forstår ikke, hvorfor nogen har brug for at betale for tv-leverandører i store sedler…. når nu Netlfix er så funky, som det er 🙂

 4. L skriver:

  Det er fantastisk. Olivia sidder med min ipad og morer sig med Barney mm!

 5. Katharina skriver:

  Kom så lige tilm mine fede fingre at trykke et L og send. Så nu hedder jeg L!

 6. julesrules skriver:

  Nårh ja, der er jo også alle mulige børne ting på. Agnes ser også en del, selv om det er på engelsk. Hun virker ret ligeglad. Måske lærer hun engelsk, på samme måde som jeg lærte tysk tilbage i 80´erne?

 7. Konen skriver:

  Hvis man nu skulle være sådan lidt hairsplitter omkring det der med hvor lovligt det er, ing.. det der med at bruge en tilfældig adresse i USA er vist rimelig meget i en gråzone mht. lovlighed. Og grunden til at det kun tilbydes US-borgere kan jo skyldes at der kun er handlet rettigheder på plads i USA, så man strengt taget, som EU-borger, ikke har rettigheder til at se materialet. Strengt taget. Fordi det der medie-marked er bundåndssvagt indrettet.
  Det er bestemt ikke fordi jeg mener man skal lade være med at bruge netflix og lignende (faktisk nærmere det modsatte) men “fuldstændig lovligt” – mja, det tror jeg kommer an på hvem man spørger (man skal i hvert fald lade være med at spørge den amerikanske medieindustri)

  • julesrules skriver:

   Men de er jo på markedet i England nu? Er også derfor det faktisk er meget nemmere at oprette en konto, end det der vises i Elektronista indlægget.

   • Konen skriver:

    Ja, men ikke i DK – jeg ved selvfølgelig ikke hvordan det forholder sig helt konkret med Netflix, men har bare mange gange revet mig selv i håret over fx e-bøger og serier hvor man køber digitale rettigheder, men kun kan i et bestemt land fordi det ikke er standardiseret og så skal de forhandle rettigheder for hvert enkelt land. Det er så åndssvagt.
    Men i det hele taget er det jo ret gråzone det der med bare at vælge en tilfældig adresse. Jeg har aldrig oplevet at det er et problem, men jeg har hørt mange (lange) argumenter for det rent moralsk principielle i det – nåmmen, det var jo egentlig heller ikke for at modargumentere alt for meget, men mere for at sige at der også findes en anden opfattelse af det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.