Om at smutte mandler…

Eller smutte og smutte – lidt ondt gør det jo.

Jeg er dødtræt, så det bliver kort, men ja –

Jeg har født.

Vågnede torsdag d. 21.2. kl 04 med veer. De fortsatte så med 8-10 min. i mellem, og på trods af mit nickname “kvinden der råbte ulven kommer hele sidste fredag” fik jeg overbevist stoffer om, at det vist nok bedst kunne betale sig at blive hjemme fra arbejde.

Han afleverede så Klara i børnehave og vi aftalte afhentning med Maya og Iris. Jeg fik ringet til min søster, som jo skulle med. Omkring halv 10 synes jeg ikke det er rart at gå hjemme mere. Veerne kommer med 3-4 min. i mellem og bider godt til. Jeg ringer til fødegangen, som siger jeg bare skal komme. At være anden gangs fødende åbner lidt flere døre derude, synes jeg.

Kl. 10 er jeg indlagt – yada yada yada – og kl. 13.26 ankommer Agnes Sofie i 3. presseve. Yndig, lyserød og meget nuttet. Jordemoderen er helt vild med hende, og helt vild med mig og min gode hurtige fødsel, min stærke bækkenbund og mine “perfekte” ammebrystvorter – det var én lovprisende jordemoder, hende der. Men jeg var nu også godt tilfreds med hende, og især hendes faglige indsats.

Agnes vejer 3624 g. og er 52 cm. lang. Hun ligner sin søster som spæd. Hun sov stort set igennem den første nat, kun afbrudt af sin mor der gerne vil have hun sutter en del, så mælken kan løbe til. Jeg fik ikke sovet ret meget, fordi det var sært at være alene og fordi jeg stadig er så forkølet, at jeg ikke kan trække vejret når jeg ligger ned.

Så nu går jeg i seng og håber på bedre held denne nat. Agnes sover allerede. I morgen håber jeg at få skrevet en ordentlig lang fødselsberetning med alle de klamme detaljer, samt at få lagt lidt billeder af vidunderet på.

Og Klara tager det hele så flot. Hun virker meget stolt og glad og vil gerne sidde med Agnes hele tiden og nusse hende. Når Agnes piver, ser Klara på mig og spørger “hvad siger hun, mor?” som om hun forventer at mor naturligvis taler det her sære babysprog. 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

38 Kommentarer til Om at smutte mandler…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.