Personlighed

Nu ved jeg godt, at vi allesammen er meget sammensatte personer. Især dig, selvfølgelig. Du er meget kompleks. Men det er jeg altså også. Der er flere dele til min personlighed, end jeg egentlig har helt styr på. Nogle af dem kender jeg næsten alt for godt, andre er mere eller mindre skræmmende, og ikke særlig udforskede.

To af de store damer inde i mig, kæmper ofte om pladsen. Nogen gange er jeg meget nysgerrig efter hvem der ville vinde, hvis jeg nu ikke havde børn og boede alene og derfor havde mere frit spil til crazyness.

Nazi-bibliotekaren.
Det er hende der konstant tørrer et bord af, alfabetiserer sine krydderier, puffer sofapuder op, overvejer at tage livet af marsvinene, shysser på børnene mens vi spiser, skriver lister og går meget op i om ting bliver gjort RIGTIGT. Hun tømmer opvaskemaskinen igen og fylder den om, hvis du ikke har udnyttet pladsen optimalt. Hun vil ikke have nogen af børnenes venner med hjem, kun de stille af dem, og hun kan skamme folk ud med et blik.
Hvis hun havde helt frit spil, og ikke blev blandet med andre, ville hun gøre rent meget mere, smide meget mere ud, vaske gulve og råbe af folk der gik ind med sko på, samt organisere alt i kælderen i gennemsigtige plastikkasser med labels og årstal på. Hun vil meget gerne være alene, for så kunne der langt om længe komme styr på ting. På hendes gravsten skal der stå: Endelig fred! Udråbstegn.
Nogen ville elske hende. De fleste ville få nok, tidligere end de havde regnet med.

20130815-213024.jpg

Crazy hoarder catwoman.
Hun har 60 katte. Mindre kan ikke gøre det, for hun vil aldrig være alene. Og hun mener aldrig. Hun smider intet ud. Hvem siger man ikke får brug for biografbilletter fra 2002? Og de postkort hun fik til sin fødselsdag sidste år. Og forrige år. Og årene før det. Der er jo følelser i de ting! Hun kan huske den dag, for 16 år siden, da ham der gav hende de der øreringe og hun kan huske, hvem der gav børnene det stykke tøj og i hvilken anledning, og hvornår de havde det på og hvor og hvordan vejret var den dag og hvor lykkelige vi ALLE SAMMEN var, og derfor smider hun aldrig noget børnetøj ud. Eller andre ting. Det hele er minder. Det hele har en værdi. Hun har fyldt stuen helt op med bøger og lavet gange frem og tilbage til sofaen. En dag vil man finde hende, flere uger efter hun døde, mast under et væltet bjerg af bøger og tygget lidt i af kattene.

20130815-212030.jpg

Som det er nu, vinder Mor. En bizar og forvirrende blanding af det hele og lidt til. Mor tager tingene som de kommer. Heldigvis.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv. Bogmærk permalinket.

16 Kommentarer til Personlighed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.