Petunia – en rigtig dum dag!

Ugens billedbog – om ikke årets!?
Agnes og jeg har været så heldige at modtage denne skønne billedbog. Den er skrevet af Nanna Gomaa og hun har også selv illustreret den. Den er udkommet på Lamberths forlag og de har været gavmilde, så jeg har fået en ekstra, som jeg straks udlodder i en give away! Jeg synes, den er så fin:

20121016-084555.jpgJeg læste om den oppe på arbejde, da jeg sad og købte nye bøger ind til børnebiblo, og beskrivelsen af en retro inspireret kollage illustration, samt det faktum at forfatteren har fundet på noget – i mine øjne – oplagt og genialt, gjorde at jeg straks kontaktede forlaget.

Hvad har Nanna Gomaa gjort? Hun har udvidet sin papirbogs univers. Jeg forklarer nærmere om lidt. Petunia – en rigtig dum dag, handler om pigen Petunia, der går i børnehave. Hun har en dårlig dag, for en af de andre piger har besluttet, at man ikke må være med i legen i puderummet, hvis man har en grøn kjole på. Og det har Petunia, for hendes yndlingsfarve er grøn og i dag har hun den bedste kjole på – den mor har syet, med fire lommer, til alle de særlige ting. Petunia går ud på legepladsen og finder sin egen hemmelige hule, og heldigvis ender dagen godt, med en meget fin morale om, at man skal være søde ved hinanden og lege sammen. En rigtig dum dag er den første bog af flere i en serie om Petunia.

Og her kommer genistregen – Nanna Gomaa har tegnet et mønster til Petunias kjole, og du kan derfor sy den selv. Jeg elsker den form for sammenhæng! En god historie, en online bonus og et fysisk resultat som ens barn vil elske. Jeg kan slet ikke få armene ned.

Og når historien oven i det er velskrevet, super relevant for alle børnehavebørn og meget smukt illustreret, så kan jeg kun give den her bog mine varmeste anbefalinger. Hvis du kan vente så længe, er det en god julegave. Ellers må du købe den – eller vinde en her. Jeg kan ikke komme i tanke om en eneste mor i 30´erne, som ikke vil elske den her bog. Måske kender jeg for mange sy-retro-mor bloggere og er miljøskadet… men jeg har jo ret, ikke?

Læg en kommentar inden lørdag, så trækker jeg lod dér.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

54 Kommentarer til Petunia – en rigtig dum dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.