Plads please

Nå, så fik jeg ringet til pladsanvisningen. Man har jo godt fulgt lidt med i lokalavisen og den slags, så jeg vidste da godt at der mangler en hel del institutions pladser her i bydelen. Men jeg regnede egentlig lidt med, at hvis jeg nu bare ignorerede problemet længe nok, så ville det løse sig selv. Er det ikke sådan tingene normalt går?

Men nej. Vi har skrevet Agnes op med behovsdato d. 1.1. Og i går gik det op for mig, at det jo egentlig er lige om lidt. Så i dag ringede jeg. Og – hvis vi er heldige, vel at mærke – så kan der måske komme en plads til maj. Til maj. Og hun står altså hhv nr. 7 og 11 til de to steder hun er skrevet op. Maj. Jammen hvad har de forestillet sig inde i Københavns kommune?? 

Så nu gør vi en af to ting. Enten skriver vi hende på akutlisten og får en plads i Tingbjerg, med følgende morgentrafik kaos for at aflevere, og en ret stor omvej for os begge. Og indkøring dér, og så indkøring igen når hun får “den rigtige plads”. For hun kan godt beholde sin anciennitet i den inst. hvor Klara går. Det er der, hun er nr. 11.

Eller også, strækker vi barslen så længe som muligt. Det er for sent at forlænge den på nedsat dagpenge sats og helt ærligt, så kunne vi heller ikke overleve med de 5000/md. Men jeg kan tage al min restferie og feriefridage og så er jeg hjemme hele februar med. Og så har stoffer to ugers restferie og så kan vi måske lokke efterlønnerne en uge til byen hver på skift? Og måske kan Maya tage en uge. Og så er vi igennem marts. Mon ikke de hhv 6 og 10 andre på ventelisterne før os, så har givet op og fundet andre pasningsmuligheder og så får vi en plads?

Ellers kan vi jo altid til den tid skrive hende på akutlisten. Den garanterer en plads indenfor 2 mdr. Så vi kan vente med at skrive hende på den til ultimo januar?

Jeg vil helst ikke køre hende ind to steder indenfor så kort tid. Og jeg vil helst ikke skulle på en timelang omvej forbi Tingbjerg hver morgen i myldretrafikken… kald mig bare doven, men det føles helt hen i vejret.

Noget helt andet er… tænk at vi allerede er nået her til. Kan I fatte at hun allerede er så stor og skal ud? Hun er 10 mdr. d. 21.12. Den her barsel er gået alt for stærkt. Og helt egoistisk, så vil jeg meget gerne blive hjemme med hende til slutningen af februar. Hvis det kan lade sig gøre med ferien og alt det. 

Åh, min lille unge. Tiden går alt for stærkt.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

16 Responses to Plads please

 1. Marlene fra din mødregruppe skriver:

  Velkommen i klubben. Vi har fået samme besked. Vigga står nr. 12 og nr. 21, så måske vi først får plads til sommer. Vi vil ikke gøre brug af garantilisten. Til gengæld er vi i gang med at finde noget privat børnepasning. Men måske skal jeg gå hjemme igen i store dele af februar, hvis vi nu først finder pasning til 1. marts.
  P.s. D.12 december ved de inde i børne- og ungeforvaltningen noget om de 40 nye vuggestuepladser, som det politisk er besluttet skal oprettes i Vanløse. Hvordan man får fingrene i sådan en, kan man måske få svar på efter d.12 december.
  Hurra for Københavns kommune, eller NOT!!!!

 2. julie skriver:

  jammen marlene – måske skulle vi finde en børnepasser sammen så?

 3. Marlene fra din mødregruppe skriver:

  Lad os lige tales ved, Julie… Hvad med et visit på søndag? Vigga og jeg kan komme op til jer, eller det kan være hos os? Vi skal ikke noget søndag, vist nok…

 4. Jennie skriver:

  Ej, så kan det være historien slutter lykkeligt!? Nå, men Kbh Kommune er nu så meget på røven med den der plads garanti at de nu sådan set er begyndt at tvinge alle insitutioner at tage to barn mere PR STUE! Og de får ikke lov “bare” at bygge flere institutioner da der er anlægs-stop.
  Så er det, jeg ikke forstår det der med højhus-skrækken.
  I øvrigt, jeg kan stadig ikke tro at Halfdan allerede er i vuggeren. Og har været det i TRE mdr. Jeg er på nippet til at overveje hjemmeskoling. Vil næsten ikke gå glip af et sekund mere end nødvendigt.
  Og dog.

 5. Talfeen skriver:

  Priser mig lykkelig for at bo i Høje Taastrup kommune, hvor der er pasningsgaranti efter tre måneders anciannitet på opskrivningslisten.
  Jeg håber, at I finder noget privat til de små pusser.

 6. t skriver:

  Ellers skulle i overveje dagplejen, her fik vi plads efter 9-10 måneder (i brønshøj) og sagde ja til den anden dagplejer vi fik tilbudt. Det har været rigtigt fint – min dreng gik der et års tid og havde det nærmest så godt som hjemme. Eneste minus er at man starter forfra på ventelisten til institution, så der går lidt ekstra tid før ønskepladsen kommer.

 7. julie skriver:

  Marlene – vi skal heller ikke noget søndag. Men stoffer skal arbejde, så det er bedst hvis I kan komme herhen. Og tag endelig Asta med, hvis hun er hjemme?

 8. Suzy skriver:

  Arrgh.. du har LIGE skrevet “jeg er gravid igen” og nu skal hun PASSES!? jeg kan ikke fatte det. Og små børn med ancenitet? Det er mere end hvad jeg har. Det er en skør verden.

 9. julie skriver:

  Det ER en skør skør verden. Det er bevist!

 10. Karen skriver:

  Københavns Kommune forsøger i det mindste at dæmme op for alle de spørgsmål og opringninger de får med denne info på deres hj.side: http://www.kk.dk/Borger/PasningOgSkolegang/Børnepasning/SpoergsmaalOgSvarOmPladsgaranti.aspx

 11. Annette von Pond skriver:

  Julie, jeg har det på samme måde – det er gået lyn-hurtigt. Vi fik plads i nov., men med al den sygdom og unger der hoster hinanden i hovedet så har O måske været der i 4 dage… hun er også syg i dag, selvfølgelig. Så indkøringen kører i cirkler. jeg starter også sidst i febr. og har taget min restferie. 😉
  Syns godt nok, at der er længe til maj! Knus A

 12. julie skriver:

  Det er en god ide, Anne-Dorte. Hvis du også kan skaffe mig et bibliotekarjob, et cand.it/grafiker job og en murmestervilla på ca 160 m2 til under 1,5 mil. så er ideen solgt!!

 13. Anne-Dorte skriver:

  Hej.
  Et bibliotekarjob tror jeg godt du kan få, de søger da af og til på kolding Bibliotek – og lige nu er der et ledigt job på Middelfart Bibliotek 😉 Det er værre med murmestervillaen den koster lidt mere end 1,5 mill. selv om priserne er i frit fald.
  Pladsen i dagplejen vil jeg godt garantere – nej spøg til side, jeg ved godt hvor frustrerende det er, at man ikke kan få en plads til tiden og det rigtige sted.
  Jeg krydser fingre for at det lykkedes for jer, der er trist hvis det sidste af din barsel skal bruges på at finde alternative løsninger.

 14. Anne skriver:

  Jeg fatter virkelig heller ikke at det allerede er ved at være nu – som i snart. Og jeg er ikke klar. Men alligevel er jeg klar. Det kommer an på, hvornår man spørger mig, og hvad vi får tilbudt. Hvis det vi kan *hrm* vælge, er en af de dagplejemødre som står og snakker i en time nede på torvet hver dag, mens ungerne bare står ved siden af og glor, så er jeg ikke klar. Åh altså. Jeg er ikke klar.

 15. Anne-Dorte skriver:

  Hej Julie.
  Flyt til Kolding 😉
  Vi har verdens bedste dagplejeplads, to private dagplejemødre der i den grad brænder for deres job og elsker de 10 børn de passer.
  Masser af frisk luft hver dag, tid til at udforske naturen, kolonihave, varm mad hver fredag osv. – jeg håber at pasningsproblemet løser sig for jer 😉

 16. Karin skriver:

  Hej Julie,
  Rokeringerne fungerer på den måde, at på nær dem, der flytter, så bliver der palds i vuggestuerne, når der bliver palds i børnehaverne, og der bliver plads i børnehaverne, når de nye børn flytter over i SFO’en.
  Så hvis du vil vide lidt mere om hvornår, der kan tænkes at blive plads, så snak med børnehaven om hvor mange skoleklare børn, der er, og hvornår de typisk bliver flyttet til SFO.
  Så har du en reel mulighed for at se hvornår, der kan blive plads. Og så kan du bedre overveje hjemmepasning kontra en anden pasningsmulighed.
  KH
  Karin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.