Rejsefeber

Ja, her kommer det så. Hvorfor jeg aldrig rejser nogen steder. Hvorfor det der med at spare op til ferier ikke er noget problem herhjemme.

Jeg er bare ikke særlig god til at rejse. Eller okay, måske er jeg god nok til selve rejsen og også til destinationen… men jeg dur ikke til det her. Dagen før. Pakkeriet. Forberedelserne. Alle de ting, der kan gå galt, komme for sent, blive glemt. 

Og nej, det er ikke logisk, for helt ærligt, så galt kan det jo heller ikke gå. Der er næppe nogen der dør af en uge i de varme lande uden den helt rigtige t-shirt. Og dog…?

Det startede allerede i går, hvor jeg vågnede med kvalme og var svimmel og helt bleg og fik et klaustrofobisk anfald fordi jeg kom til at lukke døren ud til toilettet. Til sidst måtte jeg rulle mig sammen i fosterstillingen på sengen og bede stoffer om at massere mine fødder, inden jeg gik i panik. Jeg kunne slet ikke trække vejret, mand! Hvis det havde været en amerikansk film, så havde jeg siddet med sådan en brun papirspose og trukket vejret i den for ikke at hyperventilere!

Rent fysisk har jeg det lidt bedre i dag, men den var helt gal i nat, hvor jeg vågnede en gang i timen og svedte og spændte så meget i kæberne at jeg fik hovedpine. Og nu står jeg bare inde i soveværelset og kigger på kufferterne. Jeg har lavet en fin fin liste. Men hver gang jeg skal til at putte noget ned i en kuffert får jeg sådan en sammensnøret fornemmelse i luftrøret igen og så fryser jeg helt og står bare og kigger ud af vinduet. På sneen. Som stadig er pæn pæn! 

Det giver bare ingen mening. Pak dog, kvinde! Det er bare lidt tøj og dimser og solcreme. Og i morgen står du bare op og tager metroen direkte til lufthavnen og sætter dig på et fly og det bliver sjovt. Du elsker at lette og lande. Ja. Det gør jeg faktisk. Det er sjovt.

Men jeg har altid haft det sådan, tror jeg. Så længe jeg kan huske i hvert fald. Sidst jeg var i de varme lande, var i 2001, hvor jeg var 14 dage i Indien. Da havde jeg også dårlig mave allerede før vi kom derned og åd den stærke mad. Jeg præsterede også at miste stemmen på vej derned. Jo længere østpå vi kom, jo mindre kunne jeg sige. Og helt galt gik det da vi skulle fra udenrigs til indenrigs i New Delhi – hvis jeg ikke havde haft min søster med, så havde jeg siddet i den busterminal endnu. Og da vi kom frem til Mumbai og min ven Vinay ikke var der for at hente os… jamen altså, jeg sad bare og rokkede og lukkede verden ude, mens min søster var sådan “ai men vi tager da bare en taxi” agtig… freak. Vinay kom selvfølgelig efter en time – det var jo Indien ikke? En time fra eller til – han var der praktisk talt til tiden jo.

Nå. Men det er jo bare Spanien ikke? En kanarie ø. Det er vel i princippet Europa. De tager Visa. De taler engelsk og min søster taler flydende spansk. Det er et civilseret hotel, de har internet. Man kan købe det tøj man har glemt, og man kan måske også købe bleer? De har vel babyer i Spanien?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

12 Kommentarer til Rejsefeber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.