Strejkeramte

Ja, så er vi også strejkeramte. Jeg har stor sympati for sagen, for jeg synes f.eks. ikke at det er rimeligt, at man som forældre betaler omkring 3500 kr./md for pasning af sit barn, og så skal man pludselig selv have bleer og mad med til vuggestuebørn. I orden med madpakker til børnehavebørn, selv om al forskning jo viser at jo bedre mad, jo bedre liv og jo bedre indlæring og opvækst. Men altså, prøv lige at få en 6-7 mdr. gammel baby til at spise en madpakke? Og så små er der jo alligevel nogen der er, når de starter.

Det er også irriterende med alle de tvungne lukkedage om året, hvor man enten er tvunget til at bruge af sin ferie, eller sine omsorgsdage eller melde sig syg, hvis man er den type. Vi har ingen bedsteforældre der kan passe. De bor på fyn og falster og desuden har de selv fast arbejde på fuld tid. Som det jo er tilfældet for langt de fleste moderne bedsteforældre.
I dag har jeg jo heldigvis fri, min fordel som deltidsansat, men i morgen kommer hun med på arbejde, hvis de stadig har lukket. Torsdag har min søster, der er studerende nu, fri. Men fredag er vi på skideren. Stoffer er lige startet nyt arbejde og kan ikke rigtig pjække, og jeg har vagt fra 10 til 15. Lad os håbe de bare markerer i dag.
Og jeg kan godt forstå strejken, ulovlig eller ej. Det er da surrealistisk at høre de høje herrer snakke om, hvor godt det går, hvor mange penge vi har, udlandsgælden er væk, hjulene kører, overskud osv, og så skal kommunerne spinke og spare på den måde. Mon ikke "vi" (læs regeringen) netop har så mange penge, fordi de har udhulet hele velfærdssystemet over de sidste par år?
Jeg er nok ret typisk kvindelig vælger på det her punkt, for jeg tænker også, hvis bare de nu ikke var så arrogante at høre på. Og se på. Hvis nu de bare virkede en lille bitte smule menneskelige. Normale. Som en af os andre. Hvis bare de nu virkede en smule interesserede i MIG og mit barn og vores almindelige liv, end i deres penge og deres erhvervsliv. Så kunne de måske godt vinde mig. 
Jeg mener, jeg er trods alt husejer. Jeg er ikke så vild med tanken om en højere ejendomsskat. Men jeg vil nok alligevel hellere betale den, og sikre børnene varm mad i dagligdagen. Så de kan vokse op og blive stærke og kloge og gøre en positiv forskel for vores land. 
Jeg mener, jeg ved jo jeg bor i den slags land der HAR råd. Vi har råd til at gøre mange ting bedre end nu, og det uden at regeringen indfører brugerbetaling ad bagvejen, sådan som de er i gang med. 
Jeg mener, de ved vel ligeså godt som jeg, at det de er ved at presse os forældre ud i er den situation, hvor vi helt frivilligt siger; okay, så betaler vi 200 kr. om måneden, for at lille Gerda får varm mad hver dag. Og en 100lap ekstra for bleer. Upåagtet at vi allerede betaler for den service!
Og jeg skulle jo nok finde de penge. Jeg skulle. Men jeg kender også folk der ikke kunne. De findes jo stadigvæk, selvom regeringen fortæller os, at vi alle sammen er rigere end før. Vi har råd til at passe bedre på hinanden.
I stedet for at spare maden ud af daginstitutionerne, burde man hellere indføre den helt op til gymnasieniveau. Så skulle vi nok tjene det hele hjem igen på mætte, indlæringsparate og sunde unger. Og spare en hel del på alle de følgesygdomme der breder sig som pesten, pga folks forkerte kost. Hvad var det du skrev den anden dag, Nilleper – 25 procent af din datters årgang er overvægtige? Det er da mange. Og det ændrer vi da ikke på, ved at tvinge klamme pølsemadder ned i de 3 årige.
Mor er ikke vred Anders Fogh. Mor er skuffet!
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

27 Kommentarer til Strejkeramte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.