Strik i luften

Jeg skulle have været til en art fredagsbar i dag, for bibliotekarer. Gammel Nar Bar, kalder vi den, og jeg kan godt lide konceptet. Men allerede omkring middag, kunne jeg mærke at jeg var alt for introvert til det, i dag. Alt for gammel og træt. Jeg ville bare hjem til mit garn.

Jeg har nemlig købt nyt garn, fra en ny butik, som en gammel veninde har startet op. Uld og co. handler med håndfarvet uld og jeg er vild med det. Blødt og meget smukke farver. Jeg har købt det der kit, i nederste højre hjørne på billedet, som skal blive til et tørklæde. Og så købte jeg det mint farvede nøgle, fordi jeg forestiller mig, at det bliver til min nye yndlingshue, sammen med den gule rest fra G:uld.

Meget passende har jeg de sidste dage fået fingre i to nye strikkebøger. Klompelompe bogen, hvis indhold er rustikt og pænt og er opskrifter i flere sværhedsgrader. Jeg kan overhovedet ikke finde ud af de pæneste af trøjerne, men der er huer og tørklæder og tæpper og ting på mit niveau, og ellers må jeg jo øve mig. Eller ringe til en ven. Jeg kigger på dig, Ann-Birte.

Hvilket er hele pointen i den anden bog. Min søde veninde Trine har barslet med den her begynder strikkebog i alt for lang tid, men efter en succesfuld crowdfunding er den her endelig. Du kan strikke er en bog der ikke lyver. Det kan du virkelig. Trine lærte mig det, med sine instruktionsvideoer og helt vildt nemme opskrifter. Det var en af de større succesoplevelser i mit liv. Jeg har siden strikket uanede mængder af den hue, og to af de store trekantede tørklæder. Og en håndfuld af de der halsrør. Så selv om bogen egentlig er tænkt til børn, så skal jeg lige love for, at voksne mennesker sagtens kan få glæde af den også. Der ud over er den endt med at blive meget smuk og visuelt indbydende, samtidig med den er nem at finde rundt i. Som bibliotekar ser jeg ret mange selvudgivelser, og de er ikke altid så gennemarbejdede. Trines bog er top professionel.

Så. TGIF, folkens. Det er gin´o´clock og alle ved at Strik og Drik er verdens bedste koncept.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv og tagget , , . Bogmærk permalinket.

3 Kommentarer til Strik i luften

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.