Weekendjubel

Nå, men her kommer et længere indlæg. Jeg har oplevet meget. Det var været en helt fantastisk weekend. Det der Bogforum er blevet voldsomt bedre efter det flyttede til Bella Center, så man rent faktisk kan være der og bevæge sig rundt. Og så betyder det nok også noget at jeg støder på bibliotekarer alle vegne, og forlagsfolk og andre som det er rart at hilse på. Jeg bliver dog stadig fuldstændig overstimuleret af det, og lørdag aften var jeg færdig som gårdsanger.

Jeg startede fredag, med det nye de har fundet på der hedder Faglig Fredag. Det er nogle oplæg der, som titlen nok afslører, er faglige. Det første var absolut det bedste og mest anvendelige. Det var Stine Reinholdt Hansen, der fortalte lidt om sin PhD om børns læsevaner. Hun valgte at lægge oplæggets fokus på drenges læsning, og der var nogen på min insta og fb der efterspurgte et kort referat.

IMG_0569.JPG

Disse pointer kommer næppe bag på ret mange. Og det er bl.a. derfor det er fint hvis børnene læser fagbøger, tegneserier, reklamer, manualer, hvad som helst. Alt hvad de læser af lyst, er med til at træne dem og åbne op for læsningens glæder og ofte vil det ene føre til det andet, og pludselig sidder de der og har stjålet Frygt og lede i Las Vegas nede fra skolebiblioteket. Så kan du godt være stolt.

IMG_0570.JPG

Tallene i undersøgelsen er allerede 4 år gamle, så især det med de digitale medier har nok ændret sig. Efterhånden som flere og flere har fået iPads og lignende, er der sandsynligvis flere piger der også foretrækker digitale medier. Hvis du vil læse lidt mere, kan en del af Stines undersøgelse læses her.

Efter Faglig Fredag dryssede jeg rundt og kiggede på ting sammen med en veninde og ventede på en ny kollega der stod i bod. Så tog vi tilbage til Vanløse og til fredagsbar, og man kan sige meget om hyggeniveauet i Gilleleje og de dejlige damer deroppe, men fredagsbarer det holdt de altså ikke. Jeg er overmåde tilfreds med mine nye kolleger.

Lørdag sendte jeg resten af familien sydpå, til farfars fødselsdag, og så tog jeg på mere Bogforum med nye kolleger. Vi så og hørte mangt og meget, men min favorit var dog Julias interview med Sophie Kinsella. Som jeg til stadighed er stor fan af.

IMG_0582.JPG

De talte om hendes Becky Bloomwoodnes og især om den nye bog om Becky der lige udkom i tirsdags. Om hvordan det er at skrive og om at vi alle sammen har prøvet det med, at sidde fast inden i en kjole der er en størrelse for lille, inde i et prøverum. Og udenfor står ekspedienten og er alt for nærgående med sit “hvordan går det derinde?”

Senere på eftermiddagen var jeg så inviteret til noget helt særligt – deroppe, i Sky Bar.

IMG_0583.JPG

Jeps. Fire bloggere, fire forlagsfolk og en heldig vinder fra fb siden Lovebooks, sad og drak champagne med Sophie. Det var meget stort for mig. Jeg fik taget et billede med hende og mig, men det kommer ingen til at se, for mit hoved er så stort at det nærmest dækker for hende. I stedet kan du her se de søde damer, Rikke og Mette, som også skriver meget om bøger. Og Sophie Kinsella der i midten, sødere end sød og meget dygtig til at skrive hyggelige og romantiske og underholdende historier.

IMG_0597.JPG

Og her er bogen, som jeg har læst de første 4 kapitler i i dag og er vild med, og champagnen, som jeg drak to glas af og elskede. Den var så god. Og jeg blev da lidt tipsy på min tomme bogforummave. Og lidt product placement, for Københavns bibliotekers produkt, bogbidder.dk, som giver dig masser af inspiration til ny god læsning.

IMG_0591.JPG

Og der sidder vi. Totalt fancyfint selskab. Jeg ser decideret angst ud, men det har ikke noget på sig. Jo, måske lidt det med 23. etage og en tom mave og to glas champagne og et kamera der peger lige mod mig. Overstimuleret efter to dages netværk og small talk og så lige star struck oven i. Men jeg var altså glad.

IMG_0808.JPG

I det mindste har jeg en stor fan. Da de andre var på vej hjem fra farfar her søndag, sagde Agnes til Kristoffer, at hun “…glædede sig til at komme hjem og se mors smukke ansigt.” Og det er så derfor hun er så forkælet. Hun kan slippe afsted med hvad som helst, så længe hun er så uhæmmet vild med mig.

Alt i alt. En virkelig god weekend.

Dette indlæg blev udgivet i Fagligt, Hverdagsliv og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Weekendjubel

 1. Skolou skriver:

  Like!

 2. rikkeandrup skriver:

  Det var virkelig i verdens klasse og det var fantastisk at se dig igen.
  Mon ikke vi får mulighed for det igen?

  Kh Rikke

 3. Susanne skriver:

  Lyder som en helt igennem fantastisk weekend – og når du nu laver product placement, vil jeg da lige gøre lidt reklame for bibliotekerne i Køge, Ringsted, Horsens og Viborg, som sammen med København står bag bogbidder.dk 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.