3. JM besøg

Var ved 3. JM besøg i går. Alt ser fint ud. Her er lige en status:

Uge: 28.

Vægt: + 6,5 kg.
Symfyse-mål: 2 fingre over navlen. sidst ved lægen (2 uger siden) var det på 24 cm.
Blodtryk: 115/70

Baby's vægt: sagde JM ikke noget om… måske glemte hun det, fordi hun havde en elev med? Øv, for jeg havde sådan glædet mig til den del af det. Glemte også selv at spørge… typisk.
Hjertelyd: fin og som en galophest.

Talje: er ikke målt, men jeg tror den er der?
Strækmærker: ikke en eneste!
Ødemer: heller ikke!
Navle: lidt spændt ud, men vender stadig indad.

Gener: det skøre barn vil helst ligge på tværs, så hendes hoved er oppe under mine ribben hele tiden. Det gør temmelig ondt og hæmmer mine bevægelser en del. Sover temmelig dårligt og meget let. Vågner alt for ofte og føler mig ikke udhvilet. Halsbrand ind i mellem. Temmelig lækkersulten alt for ofte. Får nogen dage plukveer af absolut ingenting - f.eks. af at blande en kande saft, være passager i en bil, eller bare af at sidde stille? Andre dage kommer der slet ikke nogen, eller de kommer kun hvis jeg har for travlt og styrter rundt.
Er begyndt at få ondt i den venstre balde og i lænden, når jeg har siddet for længe.

Men alt dette er jo i småtings afdelingen, og generelt har jeg det pragtfuldt. Selv når jeg prøver at lyde som om, jeg brokker mig, griner folk bare af mig, fordi jeg samtidig stråler og slet ikke ligner en, der mener brokket. Og sammenligner jeg mig selv, med de historier jeg hører fra andre gravide, så er jeg meget heldig og meget ubesværet af min graviditet.

Ellers glæder jeg mig til i morgen, hvor jeg skal ned på min gamle efterskole til 10 års jubilæum. Tænk, at det allerede er så længe siden, man gik der. Og hvor er det dejligt, at mange af mine bedste venner stadig er folk, jeg lærte at kende gennem de to år. Jeg glæder mig helt vildt til at gå og strutte med maven 🙂 Der er kun en af veninderne derfra, min gamle værelseskammerat, som har fået et barn. Hun fik en lille pige i juni sidste år, og det er rigtig dejligt at hun lige er det år foran mig, så jeg kan spørge om alt muligt!

I går hentede jeg mine forældre i lufthavnen. De kom hjem fra Guatemala. Min far omfavnede nærmest maven, før han sagde hej til mig, men han har også glædet sig til at blive morfar siden jeg kom i puberteten, eller sådan noget 🙂
De havde købt en masse gaver, bl.a. noget af det sødeste babytøj jeg længe har set. Sådan nogen små indianske buksedragter og kjoler, og en lille strikket bøllehat i indianer mønster og bitte små sutsko. Og en fin uro med fisk til at hænge over puslepladsen. Og sådan en flettet hængestol, til babyer, lidt som en hængekøje, men den er bare en stol… Den bliver hun glad for ude i deres have, til næste sommer. Min far mente godt nok, at den skulle hænge i rigningen på deres båd, men så vil jeg gerne have hun er mindst 20 år, før hun hænger der og gynger rundt og så er hun nok for stor til stolen.
Kæresten er taget hjem til sine forældre. Hans mor har 25 års jubilæum på jobbet i dag. Jeg kunne jo ikke komme med, p.g.a. arbejde og den der gl. elevdag i morgen. Men så får jeg i det mindste en stille aften og kan gå i seng kl 21, hvis jeg vil. Og måske bliver jeg vækket lidt færre gange i nat, når jeg nu har sengen for mig selv? Man har jo lov at håbe!
Julie, 28+1

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.