Angelinas Røv

Jeg har forsøgt at læse denne her bog af Kristian Himmelstrup.

tss 

Umiddelbart syntes jeg, at den lød helt fjong. Lidt sjov, anderledes. Måske spændende.

Men i virkeligheden stod jeg af allerede på side 24, hvor hovedpersonen knalder en tilfældig fremmed dame, der er blevet sendt for at hente ham i lufthavnen. Okay, måske er jeg bare misundelig, men nej, faktisk mener jeg det når jeg siger, at det synes jeg er for urealistisk. Men hvad ved jeg om verden? Måske er det sådan den er?

Nå, men ganske få sider derefter bliver hovedpersonen fanget og bagbundet, så vidt jeg har forstået, af en eller anden psyko motel passer. Eller måske er det noget han drømmer? For historien fortsætter i hvert fald som om intet var hændt, og vor helt lander på det uni hvor han skal undervise. Det prøver han så på, men roder sig ud i alt muligt bøvl med kvindelige studerende, mord osv. 

Og der er jeg så nået til. Jeg forstår ikke den her bog. Er det chick lit for mænd? Dicklit? Er det krimi? Er det en fantastisk beretning? Og hvordan kom han op ad den kloak??

Forlaget skriver selv; “Angelinas røv er en øjenvidneberetning fra universitetsverdenens Vilde Vesten. Vi er på et universitet i USA. Her underviser en dansk lektor på et germansk institut, hvor det meste handler om Anden Verdenskrig: Hitler, Leni Riefenstahl og Holocaust. Alt ånder fred og ingen fare, da en professor findes brutalt myrdet, og fortælleren bliver hvirvlet ind i en historie, der involverer en kvindelig kollega med hængebryster og overskæg, en let overvægtig helt i kedeldragt og en tysk professor der ligner Hitler. For slet ikke at tale om Angelina, der kører ham gennem det amerikanske landskab i en Ford Mustang.

Angelinas røv er en kriminalhistorie, men måske er det også en roadmovie, en dagbog og en bekendende selvbiografi. Det er en roman om USA i terrorismens tidsalder. En historie om universitetsverdenens paranoia og uigennemskuelige hierarkier, hvor intet er, hvad det giver sig ud for at være.”

– og det er så sandt, som det er sagt. Intet er, hvad det giver sig ud for at være. Læs den selv, og se hvad du synes. Lad mig lige vide, om du forstår det som at han kommer op ad den kloak.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

5 Kommentarer til Angelinas Røv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.