At være eller ikke at være…

Ja, jeg er forvirret. En interessant debat udspiller sig her, og ganske mod sædvane, har jeg denne gang valgt at blande mig. Det skal jeg nok nå at fortryde. Har jo egentlig også polemik nok at se til, med min egen Jette osv.

Nå, men for Marias skyld, bringer jeg her et uddrag af den artikel fra JP. Jeg har ikke fået tilladelse til det, så om lidt bliver jeg nok også officielt sagsøgt og alt muligt. Undskyld JP. Arj, ok – det virker sarkastisk, det var ikke sådan ment. Undskyld. Arrgh. Nu kan jeg slet ikke holde op igen! Undsky..

Direkte afskrift følger her. Vi kommer ind der hvor det spændende starter.

"(…) Mens nogle selvbiografiskribenter vælger at skue bagud, vælger mange af de yngre skribenter at skue fremad gennem en weblog på internettet. Således blev Morgenavisen Jyllands-Posten skrevet ind i den voksende selvbiografi "Jules Rules – om livet i al almindelighed" på Julie (efternavn)'s weblog:

"I morgen har jeg så min fridag. Den skal bruges sammen med Klara, helt roligt og afslappende, og så skal den bruges på lidt mere snak med en journalist, som har skrevet til mig og måske vil bruge min blog som eksempel på en moderne selvbiografi. Det kunne da være rigtig spændende, så det håber jeg, hun beslutter sig for at gøre. Havde meget interessant samtale med hende, her til aften."

Den samtale hun nævner, kræver et kort resumé: "Hvad er der galt med at være navlepillende?" spørger Julie Efternavn, der i virkeligheden også er bibliotekar og dagligt låner den ene selvbiografi ud efter den anden. Hun har skrevet på sin blog i fire år og har tænkt sig at fortsætte resten af livet. På den måde vokser bloggen til en selvbiografi. Julie A er 29 år og skriver til sin datter, Klara, der er tre år. "Jeg vil gerne have, at min lille pige skal kunne forstå, hvordan jeg levede. Jeg synes, det er rart at fordybe mig i mig selv, fordi vi ellers har så travlt med alt muligt," forklarer hun. Hendes blog handler om livet i al almindelighed, for det er det, hun lever.

"Man kan ikke rigtig gøre noget ved Muhammedkrisen eller fugleinfluenzaen, men det er rart at kunne spejle sig i andres liv, og hvis man selv er mor og læser om mit rod, eller hvordan jeg okser ned i børnehaven, så kan man måske finde ro i, at man ikke er den eneste, der har det sådan," siger Julie A, der dog indrømmer, at hun iscenesætter sin verden på nettet, for det er ikke alting der bliver skrevet. Hun har ikke noget imod at dele tanker med andre mennesker, for det er en form for spejl, og med til at skabe både hendes og andres identitet.(…)" af Gerd Laugesen, JP.

Det var den del om mig. Resten er også meget interessant, men I får mig simpelthen ikke til at skrive det hele over her. Det fylder en hel side. I må på biblioteket i morgen må I, som gode samfundsborgere, og få bibberen til at hente den frem til jer.

Og så vil jeg gerne lave en put-mig-i-kasse analyse blandt læserne. Er jeg, eller jeg ikke, tøseblogger? Nu troede jeg jo lige, at jeg sad her og skrev min egen identitet, og så bliver jeg pludselig i tvivl om hvem og hvad jeg er.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

19 Responses to At være eller ikke at være…

 1. Zpitzen skriver:

  Og jo.. Tøseblogger, og en af de skønne…:-)

 2. M skriver:

  Det er kun fælt at være en tøs, hvis det staves med Z!

 3. Maria skriver:

  Tak fordi du bragte et uddrag af artiklen :-), hvilket jeg er helt sikker på, at du godt må, så længe du skriver, hvor du har det fra.
  Hvis nu artiklen lå elektronisk på JP’s hjemmeside, måtte du jo godt linke dertil. Så i dette tilfælde, tror jeg ikke, at du har gjort noget forkert 🙂
  P.S. Hvorfor står der Julie Efternavn to steder, når der et tredje sted står Julie A?

 4. Irene skriver:

  Julie, jeg må jo så melde mig under de “feministiske faner” og sige at “tøs” altså per etymologi er et negativt ord. Jeg synes dog ikke jeg har nedgjort nogen, andet end at opfordre til en omgang ordbevidsthed.
  Desuden synes jeg det er sådan en skam at hele denne kategorisering overhovedet foregår, især da det dybest set er foranlediget af en mandlig blogger med meget lidet positive udsagn omkring kvindelige bloggere. Han forsøgte formodentligt at provokere, det gjorde JP også med “tegningerne” …

 5. Irene skriver:

  Og så synes jeg du skal blogge videre i din intelligente, humoristiske, dybsindige stil!

 6. julie skriver:

  Irene – jeg mener bestemt heller ikke du har nedgjort nogen. Jeg gider ikke det med navne, men det er ikke dig, jeg mener. Og tak for roserne. Jeg er med på det med nydansk ordbog, men for mig personligt er ordet bare ikke så negativt (når det ikke er med z) – heller ikke selv om det var ham der, vi ved nok, der fandt på det.
  Og Maria – der står det der står, fordi jeg er inkonsekvent. I selve artiklen står bare mit efternavn, men det gad jeg ikke skrive på her.

 7. Jens skriver:

  Med fare for at få hele feminismen på ryggen, så vil jeg godt erklære dig for en god tøseblogger. Dog skal tøs forståes på den jyske måde hvor det betyder at du i virkeligheden er en som man kan lære noget af ;o) – men det skal du ikke sige videre til nogle andre, vel – jeg skal ikke beskyldes for at have sat gang i en landsdel krig ! Og nu må jeg vist afsted til biblioteket for at læse om Julie A, tøseblogger in spe.. :o)

 8. Morfar skriver:

  Vi tøsebloggere må stå sammen.

 9. Julie skriver:

  Jamen det er jo fint nok med mig, for jeg tillægger ikke selv ordet tøs noget specielt negativt. Jeg gider bare ikke opfattes som tomhjernet, bare fordi jeg vælger at vise en bestemt del af mit liv. Min hjerne bruger jeg på mit arbejde – det her er mit frikvarter. Og sådan tror jeg mange andre “tøse”bloggere også har det. Og jeg synes, dem der svigter feminismen, er dem som ikke kan lide ordet tøs og mener det er nedgørende, samtidig med at de samme folk selv taler utroligt nedsættende om en flok kvinder de ikke rigtig kender. Kvinde er kvinde værst, ikke sandt?

 10. Jens skriver:

  Ja, nemlig– hvordan skulle jeg kunne svare på det ?

 11. Kirsten skriver:

  Godmorgen min tøs
  synger buske og træer.
  Godmorgen min ven
  nynner bækken.
  Og vejret er nok en godmorgensang værd.
  Se spurvene vasker de småbitte tæer
  i pytterne omme bag hækken.
  Det kan godt være, at “tøs” er et nedladende ord i sin sande betydning, men jeg bliver nu altid opladet og glad, når jeg synger denne sang.. – Der skal melodi på, før det virker rigtigt 🙂
  Forøvrigt findes der ikke nogen endegyldig sand betydning af et ord. Ord ændrer betydning i brug.
  Så selvom min farmor mente, det var meget slemt at blive kaldt tøs, så har jeg det nu helt fint med ind i mellem at være lidt tøset.

 12. Zpitzen skriver:

  Hørt Hørt Julie!!!!! Lige mine ord.. Har ellers valgt at blive uden for denne debat da jeg synes den er fuldstændig latterlig.. (undskyld!) Jeg tillægger ikke tøs noget negativt overhovedet.. slet ikke, og synes det er fjollet at denne debat er kommet så langt ud….

 13. Julie, med hængemave og midibarm. skriver:

  Åh Kirsten. I jyder har da også tid til at sidde og filosofere hele dagen. Men du minder mig om min gamle ven Halfdan R. Måske er det lidt udenfor kontekst, måske ikke –
  Hvis du vil være blid og smuk
  så skal du drikke morgendug
  og spise aftenrøde
  og drysse stjerner i dit hår
  og gnide dine tynde lår
  med måneskin og fløde.
  Men vil du være vild og varm
  med hængerøv og kæmpebarm
  og fuld af narrestreger,
  så skal du kigge i et spejl
  og elske alle dine fejl
  og være som du plejer!
  Se, her synes jeg selv ord som hængerøv og narrestreger får en positiv klang?! Jeg stemmer for mere poesi på bloggen!

 14. Kirsten skriver:

  Du tager helt fejl Julie.. Det er ren ovrespringshandling at jeg sidder her.
  Men ja.. det er jo gerne sådan med ord, at det er måden de bliver sagt på og sammenhængen der giver betdningen – om den så er positiv eller ej..
  Godnat min lille ven
  I morgem ses vi igen.
  – Eller det gør vi jo nok ikke, for jeg får travlt med at tøsehygge med min søster og niece, som skal sove her. – Og vi tøser skal ud og shoppe, mens mændene (læs far og søn) brækker gulv op i badeværelset.

 15. Fr. Møller skriver:

  Jeg vil uden at blinke kategorisere dig som tøseblogger. Den store forskel på dig og visse andre af slagsen er bare, at du er intelligent tøseblogger ;-).

 16. Mie skriver:

  Tænk, jeg har altid troet, det var “med kæmperøv og hængebarm”….
  ;o)
  Og ja, flere finurligheder på bloggen….

 17. Julie skriver:

  Nej, Mie – i min bog står den som her. Men jeg er sikker på, at man kan fortolke den helt frit og lade hænge, hvad hænge skal 🙂

 18. Mie skriver:

  Skitbra! Man har vel også lov til at tilpasse individuelt, så det lissom passer, ikk :o)
  (Og ja, du har den fat i den rigtige version!!)
  Go’ påske…

 19. Lene skriver:

  Jeg ved sgu ikke.. Personligt er jeg liiiidt træt af al den snak om tøsebloggere. I virkeligheden tror jeg bare at nogen af dem der ikke ser SIG SELV som tøsebloggere er misundelige. Det er SÅ nemt at pege fingre. Og, ja Julie du er en tøseblogger og jeg er vild med din blog.
  Påskehilsen fra Lene Tøseblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.