Bidder

Jeg tænker, jeg burde skrive noget om, at der er kommet et nyt U2 album i dag. Men jeg vil ikke skrive andet, end at jeg har købt det og vil voldhøre det i bilen i de kommende uger. Mit første indtryk er, at jeg nok godt kan lide det. Jeg tror, det vokser. Sådan et, der bliver bedre og bedre jo mere man hører det. Jeg kan i hvert fald høre en masse af the edge´s guitar og det kan jeg godt lide. Fint med mig, at bono er lidt mere ydmyg.

Jeg tænker også, at jeg burde skrive noget om bogudsalget. Der er en del bøger, som er gode. Nogle chick litt, nogle historiske romaner og en hel del billedbøger. Men det gider jeg heller ikke skrive om, ikke rigtigt.

Jeg kunne også skrive lidt om, at Klara har sin PFAPA igen, og det virker som om intervallerne igen bliver kortere. Efter en pause på over et halvt år, og så nogle lange intervaller et par gange, er hun nu tilbage på noget der ligner hver 4. uge. Sært. Jeg håber sådan, at hun vokser fra det inden hun starter i skole, for ellers får hun altså mange sygedage. Så må vi flytte til langeland og hjemmeskole hende og dyrke rødbeder.

Jeg har også fået en lyst til at lave lister. Ligesom den med katastrofefilm. Jeg vil lave en med chick litt og en med gode bøger til gravide og nybagte mødre. Mest for min egen skyld, men vi kunne da også godt bruge nogle flere emne lister på arbejde, til publikum. I sidste uge var der en dame, der gerne ville have noget der mindede om En god dag at dø, altså sådan noget om indianere, og jeg kunne ikke komme på andre end den der af ham Cooper, med Mohikaneren, og den havde hun læst. Er der nogen forslag til andre gode emner?

Jeg ville også gerne lave et helt indlæg om alt det nye tøj her i foråret. Jeg var jo lidt ude i lørdags, og i dag fik jeg også nogle timer på jagtmarkerne. Jeg synes, der er MEGET lækkert tøj i denne sæson. Jeg kan lide farverne (koral, lilla, grå, blå og grøn), jeg kan lide snittet (empire, a-form, tunikaer og løs hippie stil) og jeg kan lide materialerne (de virker naturlige og lette). Jeg kan finde rigtig meget der både klæder mig OG gør mig glad, i dette forår, så jeg må hellere investere og voldhandle. For efter luksusboheme kommer pencilskirt og stramme lavtaljede firserbukser (måske) igen, og så er gode dyr rådne. Og så er det, at jeg (endnu engang) beslutter, at jeg heldigvis er for gammel til at følge moden slavisk og heldigvis har min egen sikre stil.

Men jeg kan desværre ikke skrive et helt indlæg om hver af disse ting, for der er nogen inde ved tdc der har flyttet rundt på kanalerne og som et resultat deraf har jeg fået tv3 og kanal4. Og der starter nye afsnit af Greys nu.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

11 Responses to Bidder

 1. Valdemarsro skriver:

  Uhh, den nye U2 kører på 4 omgang herhjemme i dag. Den er altså god og glæder mig allerede til de forhåbentlig!!! kommer til Danmark igen 🙂

 2. julie skriver:

  Selvfølgelig gør de det. Det skal de. Og denne gang skal der IKKE være billetkaos, billetlugen. Kan I forstå det?!!

 3. Anne skriver:

  Jeg synes ellers helt klart, du skulle overveje de lister igen. Især den med tøjet. Jeg er nemlig også sådan en empireformet luksustunikabohemehippie, som simpelthen burde pligtshoppe tøj til hele det næste årti, med de snit der er fremme nu. Bortset fra at farverne desværre er lovlig kølige til en rødhåret skandinavisk efterårstype. Men stadigvæk. Det er faktisk næsten kriminelt, så lidt jeg har shoppet.
  Kan ikke hjælpe med indianerlitteraturen. Det tætteste jeg har været på, var vist et par kapitler med indianere i Laura-bøgerne, da jeg var barn. Det lille hus ved floden, eller hvad det nu var for en af dem. Og nogle fagbøger om moderne shamanisme, men det tæller vist ikke i den sammenhæng.
  Er du en sej bibliotekar, hvis nu man har et tricky musikspørgsmål?

 4. julie skriver:

  Uha, tak for info suzy, men hun er jo gået. Jeg vil lave en liste til en anden god gang, du må gerne sende titler på mail. 🙂
  Anne, ja, og hvis jeg ikke kan svare, så kender jeg folk der kan. Du fyrer bare – der er jo også meeeget kloge læsere hér!

 5. Anne skriver:

  …og så går det lige op for mig, at det jo handler om musik fra en film, og at jeg ikke har tjekket IMDB. Og så… Ja, så var den ikke længere. Manden hedder Jan Johansson, nummeret “Visa från Utanmyre” og albummet “Jazz på svenska”. Så i stedet vil jeg bare anbefale. Det er måske nok gråvejrsmusik, men det er så fint. Og tak alligevel. Godt at vide, at man har en sej bibliotekar indenfor rækkevidde!

 6. Jeannette skriver:

  Bøger med indianere: Linda Lay Shuler (tror jeg, hun hedder) trilogi – begynder med “kvinden, der husker.”
  Bedste hilsner
  Jeannette

 7. Julie skriver:

  Yes, den havde hun også læst…

 8. Suzy Q skriver:

  Ja jeg har jo tonsvis af titler på moderne native-american litteratur, hvis det er. men det lyder som om hun hellere vil have noget skrevet af den hvide mand OM indianere?

 9. Suzy Q skriver:

  Susan Power (Sioux-stammen) er en fremragende forfatter og hendes roman “the grass dancer” vil jeg personligt gerne anbefale.
  Sherman Alexie (Spokane-stammen) er ligeledes en enestående forfatter, der skriver både rystende og humoristisk om livet med en dobbelt identitet (indiansk/amerikansk) og om at leve i et reservat – i et land, der både er éns eget – og så alligevel ikke – for man bor jo på et reservat.
  Hvis det er noget ældre – altså den lidt mere romantiske forestilling om indianere, sådan som det foregik INDEN de blev tildelt lidt stenet jord i en indhegning at bo på, så er det min mand der er eksperten – han har studeret Indiansk kultur og historie, og ligger garanteret også inde med noget skønlitteratur, fra dengang den røde mand skød med bue og pil. Særligt Cheyenne, Comanche og andre præriefolk.
  Hov nu bliver det for teknisk.

 10. Karen skriver:

  Et bud på en fantastisk gravidbog: “Du bliver en skøn mor” af Helen Lyng Hansen, kvinden bag http://www.netsundhedsplejerske.dk. Hun har skrevet den sammen med en jordemoder Pia Hern og de rammer lige det niveau jeg gider at læse til anden graviditet. Man ved jo godt det hele men vil også gerne lidt dybere i nogle emner og der er den bog altså super. En moderne klassiker!

 11. Sanne skriver:

  Åhr, vil du ikke nok skrive den Chic Litt liste!?!
  Jeg ELSKER Chic Litt, det er tilpas letfordøjeligt til mine 3-4 sider hver aften inden jeg besvimer. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.