Dagens overspringsindlæg

Så må vi i gang igen. Der skal ikke levnes nogen chancer for at nævne det unævnelige.

Suzy spørger til Hal-baller. Ja, som provinsbo har man jo haft et utal af chancer for at deltage i den slags. Jeg gjorde det bare ikke. Og her kan jeg så elegant flette Kriss' spørgsmål omkring fordomme ind; jeg ville simpelthen ikke. Jeg kunne ikke få mig selv til det.

Selv dengang, som nørdet teenager, følte jeg mig en lille smule bedre end så mange andre. Ikke end alle andre forstås, men altså lidt bedre end nogen, og en del bedre end de fleste af dem som gik til hal-bal. Det hjalp heller ikke synderligt, at en af mine veninder engang var døden nær, fordi hun var så fuld at hun en vinternat vaklede rundt i en skov, uden for hallen, og faldt i en å. Og kun undgik at dø af kulde fordi en hundelufter fandt hende og ringede efter ambulancen. Som 14 årig, helt ærligt. Det synes jeg, dengang som nu, var alt for latterligt. Det var ikke noget for mig.

Spørgsmålet er også, om de ville have lukket mig ind, for jeg kunne allerede dengang ikke lide øl, jeg havde ingen blå addidas sko og jeg fik aldrig permanentet mit hår i puddelkrøller. Her fornærmer jeg muligvis en del tidligere håndboldspillere, men I kunne sq bare have ladet mig være i fred! Utålelige poptøser. Tilgængæld har jeg fået hvad der svarer til en universitetsuddannelse, mens de der tøser bor derhjemme endnu og arbejder i den lokale brugs. HAHA! Nu er de fede og deres hår er ødelagt og deres mænd sidder på bodegaen med andre damer. Og jeg har Marc jacobs sko og ejer en lejlighed der er 2 mill. værd. HAHA! (Okay Julie, hold op med at være ucharmerende, lige nu!)

Så nej, jeg sad hjemme og læste bøger og skrev breve til mine pennevenner over hele verden. Ind i mellem løsrev jeg mig og deltog allernådigst i en privatfest, men rigtig gang i den slags kom der nu ikke, før jeg startede på efterskole og fandt en vej ud af min skal. Og en gruppe af mennesker der elskede mig som jeg var.

Sammen med dem deltog jeg faktisk engang i et RIGTIGT halbal, i Augustenborg på Als. Der var endda halm på gulvet, og mange mænd i træsko. Men pigerne havde stadig puddelkrøller og blå addidas. Og da vi var lidt for kække på den fynske måde, var der snart nogen af drengene som var ved at få tæv og så tog vi hjem.

Så Hal-baller; 1½ og fordomme; 4 milliarder. Mindst.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

9 Responses to Dagens overspringsindlæg

 1. Lone skriver:

  Guuuuud….jeg anede ikke at der var nogen punkter overhovedet hvor vi lignede hinanden, men dette er åbenbart eet af dem. Jeg gik heller ikke til den slags – var i det hele taget lidt for….for…for…ualmindelig, tror jeg. Læste bøger, sørgede for at få en riiiigtig god eksamen, så jeg her 15 år senere kunne søge lige nøjagtigt ind på hvad jeg ville. Og jeg HAR allerede en vdg. udd. Er man så nørd, eller bare lidt smartere end resten??

 2. Mille skriver:

  Gider du liiige holde op med det der, Julie??
  Det er ikke spor morsomt, at sidde og læse, at andre var lige så sær som en selv i de svære teenage- år!
  Bortset fra det, kom nu til sagen for syv sytten da!!

 3. Kat skriver:

  He he… Kan godt følge dig… Jeg må også bekende mig til klubben af mennesker, der aldrig har været til halbal. Og jeg var også lige en tand bedre end adidas-sko. Og dem, der dengang gik i DocMartens og havde sort blyant om øjnene er stadig på deres 748ende forsøg på at gennemføre HF. Muahaha, kunne man tænke, men nej… Jeg vil bare sidde her og føle mig god i min ejerlejlighed og se på mine ludbehandlede træpersienner 😀

 4. Kirsten skriver:

  hva snarker du om?? Jule-hal-bal skal man da til!! -Og iført sine blå adidassko og sort bodystocking med fin ternet skjorte ud over.. men jeg er faktisk lovligt undskyldt. Jeg var faktisk for ung til adidas, da de rigtig var på. Men min 3 år ældre veninde var med på noderne, så jeg havde dem selvfølgelig også. – Men så var jeg altså også den eneste i min klasse, der havde dem! – Og så var det da smart, ik?

 5. Singleton skriver:

  Jeg festede og drak og gik med drenge fra jeg kunne gå .. eller.. Jeg gjorde det fra jeg var 14 år. Men aldrig til halbal for det havde vi ikke i min provins – til gengæld havde vi “sodavands”diskotek i en fredet bygning i centrum af byen – alligevel har jeg også 4 milliarder fordomme om dem i de blå addidas’er og alligevel var jeg nørden der kunne lukke mig inde på værelset og læse i en uge… Så alt i alt.. Man kunne godt ha kombineret det.. God weekend.

 6. Acq skriver:

  Øj, nu bliver jeg lidt småskræmt… inden jeg nåede ned til Singletons indlæg havde jeg faktisk allerede tænkt præcis det samme. Min provins var heller ikke så langt ude på landet at der var halballer, vi havde de der fester i ungdomsklubben, hvor vi drak pernot med rødsodavand og hvidvin og 7up. Og blev hønefulde 😀

 7. Suzy Q skriver:

  Æh..Ude i mit opland, dér var der halballer! og med fare for at lave ekko, så var det også mig der
  1)til fest: brækkede mig i hækken og snavede alle drengene og kom op at slås (i den rækkefølge) og
  2)til hverdag: læste alle bøgerne på biblioteket fra A til Å.
  Man er ikke superstolt af det hele, men man kan ikke lave det om nu.

 8. Julie skriver:

  Okay, så man kunne godt have kombineret det. Det valgte jeg bare ikke at gøre. Hvad kan jeg sige – jeg er en snob? Jeg kan ikke li´ øl?

 9. Carina skriver:

  Der var ingen halballer der hvor jeg boede, men tilgengæld så var jeg til et par stykker med nogen fra min efterskole. Der opførte jeg mig ligesom suzy i punkt 1.
  Og vist nok til et ude på landet mens jeg gik i gymnasiet, hvor min veninde og jeg helt klart var de ældste, men vi morede os gjorde vi…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.