Den der sag i Roskilde

Jesus altså, jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige – klaphatte A/S – et firma med rødder i Roskilde??

Evnesvag kvinde kan ikke blive gravid. Dansk stat betaler for 6 – SEKS – insemineringsforsøg. Hun bliver endelig gravid. Dansk stat tvangsfjerner barnet.

Sådan – det er da kassetænkning – på den måde skal vi dælme hurtigt få fødselsraten i vejret herhjemme, og så er efterlønnen da reddet!

Hvor skal man STARTE??? For det første, så er insemineringer da pissedyre – hvorfor bruge seks af dem på en kvinde som så ikke må beholde barnet? Det er da helt kafkask. Og en tvangsfjernelse – er I klar over, hvad sådan en koster??? Synes de, de har penge til overs i kommune kassen dernede?

Og for det andet, og det er da det værste – de menneskelige tragedier i den her sag. Evnesvag eller ej, hun har da følelser. Hun elsker da det barn, også selv om hun måske ikke er i stand til at tage sig af det. Hvorfor skal hun så alle de inseminerings forsøg igennem, al den smerte og al den formålsløse håben og venten, og så lykkes det endelig – og så tager de det fra hende??? Og barnet? Produceret og født til at vokse op hos fremmede. Alletiders.

Personligt synes jeg ikke, hun skulle have haft det barn. Jeg ved godt, man ikke kan sætte sig selv som dommer over den slags, men nu havde naturen jo også netop dømt i hendes tilfælde. Hun kunne jo ikke. Men når man så vælger at tvinge hendes krop til at gøre noget, den egentlig ikke ville – så kunne man da godt lide overveje først, om hun overhovedet må beholde det barn. Og tage sig af det. Det er jo en farce!

Det minder mig om en ameriansk kvinde jeg engang så på tv. Hun havde født syvlinger efter at være blevet kunstigt befrugtet. Hun ville ikke have det der æg sortering, fordi hun var jo altså virkelig meget kristen, og når Gud nu havde valgt at skænke hende syv børn, så kunne hun da virkelig ikke vælge mellem nogen af dem. Så hellere sætte eget og samtlige udfødte børns helbred på spil. Halllooooo – Guds vilje, kone??? Guds vilje var da for fanden at du slet ikke skulle have børn! Du kunne jo ikke blive gravid! Du har allerede fiflet med natuen og Guds vilje, så det var da det mest latterlige argument nogen sinde.

Nogen mennesker er bare virkelig mærkelige.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

6 Responses to Den der sag i Roskilde

 1. Lone skriver:

  Julie…hvor bliver det link af?
  Bortset fra det, så er det dybt tragisk den omtalte sag. Og jeg er helt på din side – når kommunen mener de skal tage stilling til om barnet skal tvangsfjernes, så må det også være dem der skal tage stiling til om insiminering i det hele taget skal foretages. Jeg blve sørme så ked på alles vegne: Den stakkels kvinde (gad vide HVOR evnesvag hun var??), faderen til barnet, barnet selv og de folk der skal tage ud og fjerne et ½ time gammelt barn. Det må ikke være sjovt. Jeg mener…jeg kender f…mange andre der ikke burde have børn, men de ku bare producere dem selv. Var det ikke en løsning at lade dem få udstrakt hjælp så de selv kunne være forældre?

 2. Moster Tulle skriver:

  Ja, rystende tv-kiggeri her til aften. Sad også med fornemmelsen, hvorfor F. visiterede deres praktiserende læge dem i første omgang. Det kunne være stoppet allerede der. Nu er det så sket, så tilbyd dem dog noget hjælp, så de kan beholde deres datter – kan vel næppe være dyrere end familiepleje og sagen kunne så (måske) få en lykkelig udgang.

 3. Lone skriver:

  Hi hi hi, vil du lige høre dagens aller-goeste kommentar? Manden i huset kom lige forbi, så billeder fra dit senste indlæg (af de blå, ikke?), spurgte så “nå, og havd koster de så” 1600 på udsalg, svarer jeg, og så siger han de udødelige ord: Jammen, sådan et par må du da ha’. Det er derfor jeg elsker ham 😉

 4. Suzy-Hang-Around skriver:

  Kære Julie, kunne ikke være mere enig. Det er simpelthen så etisk speget at begrænse hvem der må få børn, men ligefrem at inseminere? For derefter at tvangsfjerne? Kafkask er lige præcis ordet :-/

 5. Signe skriver:

  Jeg er jo enig i dine betragtninger om den konkrete situation. Det lyder absurd og forkert. Men som ufrivilligt barnløs, der har et godt hoved og masser af ressourcer at øse ud over et ønskebarn, bliver jeg alligvel lidt træt af din afslutning om Guds vilje og fifle med naturen. Hvad nu hvis det er min mand, hvis sæd ikke er god nok, er det så Guds vilje at jeg ikke skal have børn? Vi gør jeg så meget for at helbrede sygdomme, forbedre vores udseende, øge vores velvære og livskvalitet osv. som ikke er “naturligt”. Ved godt jeg er overfølsom – men synes bare alligvel du skulle have mit besyv med. Og som sagt er jeg helt enig i at det konkrete eksempel med den evnesvage er kafask.

 6. Julie skriver:

  Kære Signe. Jeg er ikke troende, og jeg mener ikke det med Guds vilje på den måde. Jeg mener bare, at den amerikanske kvinde jo netop var kristen, og at HUN mente det var guds vilje at hun skulle have 7 børn. Det mener jeg jo ikke det var – det var jo teknik og menneskets evner, der gjorde hende gravid med så mange fostre. Og hvis hun som kristen kan acceptere den form for indblanding, hvorfor så ikke også acceptere at fjerne et par af de mange fostre? Jeg synes bare, at HENDES argumenter var dobbeltmoralske. Hvis der ER en gud, så tror JEG at han har givet os vores gode hoveder, for at vi netop skal finde på løsninger – f.eks. hvis vores mænd har dårlig sædkvalitet. Så jeg er skam helt på din side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.