Den gode rengøringsfe

– er titlen på en mail jeg modtog.

Er al omtale god omtale?

For tiden virker det som om alle reklamefolk i Danmark har været på det samme kursus i viral markedsføring. Faktisk, så ved jeg de har – for jeg kender en, der var med.

På kurset hørte de bl.a. om, hvordan man kan få alle de naive kvindelige bloggere til at skrive om deres produkter, ved at skamrose deres blog og få bloggeren til at føle sig helt særlig. 

Jeg ved virkelig ikke, om det kan betale sig for dem? Jeg har ikke forstand på den slags tal og udregninger, men jeg tror ikke Nivea øgede deres salg betragteligt, blot fordi jeg og andre bloggere for nogle år siden havde den tvivlsomme ære af at være Summer Beauty Ambassadors.

Og som Anne også skriver – hvis de virkelig havde fulgt min blog i længere tid og elskede den så meget, så ville de godt have vist, at en pose med Fairy, tre skumklude og en vinduesskraber forslår som en skrædder i Helvede. Anne mener en au pair ville være et bedre valg… jeg er nok ude i noget med en uge med en fuldtidsmedarbejder fra ISS.

Ikke desto mindre fik jeg en mail, og jeg sagde også ja. Fordi – og det ved man, hvis man har fulgt min blog længe nok – jeg ER herrenem. Det er jeg bare. Hvis jeg synes noget lyder det mindste underholdende, så siger jeg ja. Og jeg sagde ja til Fairy, ikke fordi de påstod de læste og elskede min blog og at jeg var den nye Messias eller noget, nej, jeg sagde ja, fordi de i deres mail antydede at jeg var den lykkelige ejer af krystallysekroner, og at man også kan rengøre den slags med Fairy.

De kontaktede mig, “…fordi du på en spændende og innovativ måde har beskæftiget dig med familielivets gøremål og dagligdag på din blog. Derfor vil vi meget gerne høre, om du har nogle forslag til, hvad man kunne bruge opvaskemidlet Fairy til!”

(Min umiddelbare tanke hér var nok, at jeg da hurtigt kunne komme med en ide til, hvor jeg synes, de skulle gøre af deres produkt.)

De fortsætter; “Traditionen tro er foråret jo en tid, hvor man gør huset grundigt rent. Og hvor dejligt det end er, at have et skinnende rent hjem, så vil du sikkert også gerne have tid til at komme ud og nyde forårssolen! Med Fairy kan du effektivisere din rengøring, fordi Fairy kan bruges til alt fra vinduer til smykker, gulve og krystallysekroner – det kan endda levere underholdningen i pauserne mellem støvekludene i form af sæbebobler til børnene!”

(Tænk – findes der mennesker, der går glip af foråret fordi de prioriterer rengøring? Fordi de bliver inde og pudser deres krystallysekroner? Hvor bor de mennesker? Og hvis de har så mange krystallysekroner, hvorfor har de så ikke også råd til rengøringshjælp? Og er jeg den eneste der ved sætningen “effektivisere din rengøring” ler højt ud i lokalet? Sæbebobler til gengæld – det er et HIT. Agnes er vild med konceptet.)

Videre; “Hvis du er frisk på at opdage flere sjove eller anderledes idéer til hvordan man kan bruge Fairy, evt. med hjælp fra dine læsere, vil vi meget gerne sende dig en Fairy-pakke. Den indeholder en flaske Fairy, en vinduespudser/skraber, en opvaskebørste, svamp, klude og Fairy tips fra andre brugere. Lad kreativiteten råde…”

Nu er det her jo ikke en RIGTIG krea blog, men fantasi mangler vi da ikke. Og helt ærlig, jeg synes det er en venlig og sjov mail. Også selv om man ikke kan have fulgt min blog særlig grundigt, hvis man tror jeg har det mindste tilfælles med en Stepford Wife.

Faktisk er vi igang med en større rengøring herhjemme i dag. På onsdag får vi huset fuldt af alle pigerne fra Klaras klasse, fordi vi fejrer hendes 7 års fødselsdag. Som sin mor, er Klara forbandet heldig og har fødselsdag i skolernes sommerferie. Så vi må fejre den før, hvis der skal nogen gæster med. Da jeg var barn, var alle taget til Hirtshals for at fiske og være sammen med deres far, eller de lå på camping. Det er ikke tilfældet i Vanløse, men jeg tror dog alligevel folk her også tager på ferie?

Så vi må i gang med Fairy. Ikke på de ubehandlede trægulve og heller ikke på de ikke-eksisterende krystallysekroner. Men muligvis på de vinduer der ikke er blevet pudset i et par år. 

Og hvis vi kommer forbi et springvand, så synes jeg det her holder maks:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tAF6cvxhLr0&hl=da_DK&fs=1&color1=0x402061&color2=0x9461ca]

Andre gode ideer? Så er det nu I skal på banen med dem!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

13 Responses to Den gode rengøringsfe

 1. Frau Putz skriver:

  Muah-ha-ha… Jeg tror aldrig mere, at jeg kan gå forbi et springvand uden at få lyst til at lave et foam-stunt…
  Mon de fås i dametaske-størrelse? Det kunne da være dit kreative bidrag til Fairy. Travel-sizing…
  KH FP – som godt gad se Dronning Margrethe i ansigtet, når fontænen i Amaliehaven bobler over af ren fryd…

 2. Kirsten skriver:

  Hmmm… Jeg synes helt sikkert også, at du er et oplagt bud som rengøringsreklamør. Tænk hvis du pludselig bliver glad for at tørre støv af og begynder at pudse vinduer hver måned. Blot pga af produktet. Det ville jo være en sensation uden lige. Og måske siger du dit job op i den gamle støvede bogsamling 😉 for at blive ISS medarbejder. Det ville være en omvendelse af mirakel-størrelse.
  Jeg har en idé til, hvordan Fairy kunne bruges her hjemme. Jeg ville tage overfladerne, som jeg plejer (og uden et eller andet ildelugtende produkt), og så ville jeg sprøjte et pust lige inden for døren. Når gæsterne så kommer, kan de lugte, at jeg har gjort rent til deres ære, mens jeg i virkeligheden bare har været lige så sløset som ellers…
  Det er bare pokkers, at jeg er parfume-allergisk…

 3. Anne skriver:

  Julie, på en måde har du alligevel krystallysekroner. Når du skriver, så bliver der tit så højt til loftet, at de ligesom bare opstår af sig selv.
  Og nej, jeg har ikke ædt svampe. Jeg er bare – igen – helt vildt imponeret over, hvordan du kan det der med at sætte et statement så fuldstændig klart, og samtidig være helt igennem elskværdig.
  Jeg synes nu også den mail fra Fairy er så sjov, at man næsten kun kan holde lidt af dem, bare for det. Selv har jeg kun (og kun ganske få gange) fået sådan nogle trelinjers standardbreve, som jeg faktisk synes var direkte fornærmende. Fordi der stod så højt og larmende mellem linjerne, at kvindelige bloggere var det nemmeste shit i verden, når det gjalt om at skaffe sig gratis omtale. Og så bliver jeg en rigtig sur kost.

 4. Lena skriver:

  Hej Julie. Har du tjekket om det der Fairy er svanemærket? For hvis det ikke er, ville jeg selv være nervøs for at bruge det i et hus hvor med børn. Og hvis det er med forstøver, er den helt gal. Det går lige i luftvejene.
  Men ang. brugen af produkterne, vil jeg foreslå at I bruger det til at lave bomber af. Jeg vi lige tilføje at jeg ikke har direkte erfaringer med det, men tænker at du måske har sådan en forstøver i hånden engang i nærheden af et bål. Man kan aldrig vide, og det var da et forsøg værd. 😉
  Et lille bonustip: Hvis du kan anvende produktet til rent faktisk at fjerne alger fra træværk (havemøbler for eksempel) så ved du at det er stærke sager du har med at gøre. Nok ikke lige ideelt til sæbebobler.
  Er det overhovedet godkendt som børnelegetøj?

 5. julie skriver:

  Meget gode spørgsmål, Lena. Jeg vil helt sikkert prøve det med bomberne til min fødselsdag, Sankt Hans. Så kan det da være, at grundejerforeningen får noget andet at tale om til generalforsamlingen, end at jeg ikke klipper min hæk langt nok ind og at jeg ikke skovler min hjørnegrund nok for sne…
  Jeg laver ikke sæbebobler af det, det lover jeg dig. Med mindre det er svanemærket. Står der ikke noget om i mailen, så det er det nok ikke?

 6. Maria skriver:

  HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA
  Jeg kan bare ikke stoppe igen.
  Den er sgu stadig lige sjov 🙂
  KH Maria

 7. Maria skriver:

  HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA
  Jeg kan bare ikke stoppe igen.
  Den er sgu stadig lige sjov 🙂
  KH Maria

 8. Katrine skriver:

  Ai, Det gjorde du sgudda ikke, mand! *Lægger armene over kors og ryster opgivende på hovedet*

 9. julie skriver:

  Jo 😀
  (men jeg takkede da pænt nej til det medicinal firma, der syntes det kunne være god viral markedsføring, hvis jeg testede noget mundskyllevand på mine børn…)

 10. ha ha ha, Julie. Ja, den mail takkede jeg jo godt nok lige med det vups nej tak til… men i dit indlæg her – underholdende fairy or not 😉
  KH Helle

 11. Christian skriver:

  Er det overhovedet tilladt at sende en uopfordret mail med et tilbud? Jeg fik den samme mail fra fairy via min blog, som handler om rengøring. Jeg valgte dog ikke at bruge tid på det. Har rigeligt med rengøringsudstyr:)
  God dag.

 12. julie skriver:

  Christian – det ved jeg faktisk ikke. Min mail fremgår jo af min blog, og det er vel ikke som sådan reklame de sender, men mere en form for … jobtilbud? Uden løn… jeg aner ikke om det er tilladt, men der er mange der gør det. Jeg ved til gengæld, at skjult reklame IKKE er tilladt, så det vil jeg holde mig fra.
  Anne – tak 🙂 Cool, men menneskelig… den kan jeg leve højt på MEGET længe!

 13. Anne skriver:

  Jeg er vild med din måde at formulere dig på. Du er cool, men samtidig menneskelig. Og sikke et skumbad, det ville ungerne synes var fantastisk i haven. Og de vil jo dufte som ind i …… Fairy 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.