Den her sommer, af Jillian Tamaki og Mariko Tamaki

Det bedste med bøger er, når man ind i mellem falder over noget der simpelthen er magisk. Hvor læsningen tager en med et sted hen, hvor man måske har været før, eller nogen gange et sted hvor man aldrig har været før, men pludselig føles det virkeligt. Sådan en oplevelse havde jeg med den her

Det er en stille og rolig fortælling om pigen Rose og hendes sommer. På en måde er sommeren, som den altid er – hun er ved Awago beach i sommerhuset med sine forældre og hun hænger ud med veninden Windy, som er lidt yngre og måske er den søster Rose aldrig fik. Så langt så godt. Men den her sommer er også helt anderledes. Puberteten lurer lige om hjørnet, Rose og Windy snakker om babser og drenge og vil hellere se splatterfilm end tegnefilm. Så ja, det er stille og roligt fortalt, men det er samtidig et af de helt store dramaer, overgangen fra pige til en lille smule voksen. Fascinationen af og angsten for alt det nye.

Samtidig er der knas mellem Roses forældre og hun kan ikke helt regne ud, hvad det handler om. De voksne fortæller ingenting, og det er så meget værre, end hvis de bare var ærlige og snakkede om hvad der er galt. Det underliggende voksendrama øger følelsen af Roses eget drama, fordi man får fornemmelsen af, at hvis hun rodede sig ud i noget lige om lidt, på næste side, hvad hun meget vel kunne, så ville der ikke være nogen voksne der så det og havde tid til at hjælpe.

De blå/sort-hvide illustrationer er fantastiske og meget smukke og alt i alt bliver der skabt et univers jeg levede mig helt ind i og som mindede mig om mine egne meget lange somre som barn, uden planer og med masser at tænke over.

Læs den hvis du også var vild med Pssst! af Katrine Clante og Anette Herzog. Eller hvis du bare godt kan lide smukke historier, der  vækker eftertanke. Du kan også give den til din 12 årige og skynde dig væk uden at sige noget.

 

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.