Det der 1813…

Jeg har sagt ja til at være med til at fortælle dig, at du skal huske og ringe 1813 nu, i region Hovedstaden, i stedet for til den gamle lægevagt ordning. Men jeg tvivler på der snart findes et menneske der ikke har hørt om den ordning? På den måde er al reklame måske god reklame, trods alt? Omtale har den ordning da fået nok af, her i årets første uge.

Jeg har ikke selv nogen meninger om den. Eller, du ved, lidt mener man jo altid. Men jeg er ikke glødende modstander ej heller passioneret fortaler. Jeg ringede næsten aldrig til lægevagten og jeg forudser meget få opkald til 1813 fra min side af. Men det er da et nemt nummer at huske, hvis nu. Jeg har tillid til de specialtrænede sygeplejersker, og måske endda en forventning om at de er mere empatiske og kommunikerende end nogle af de… ja, sure, læger jeg har mødt de gange jeg ringede til lægevagten. Kan I f.eks. huske dengang min venindes baby faldt ned fra puslebordet, og hun var i panik og han skreg, så jeg ringede og siden de kunne høre ham skrige, mente de at vi bare skulle lade være med at være hysteriske førstegangsmødre og at han var tiptop i orden. Senere tog vi på skadestuen alligevel, måske fordi vi var hysteriske førstegangsmødre, og så havde drengen altså en brækket arm. Ikke imponerende af lægevagten, synes jeg. Nå, men det er bare en fjollet anekdote, der intet har med dine egne oplevelser at gøre, og jeg satser på at den nye ordning også kommer til at begå fejl. For sådan er det som regel, hvor mennesker er involveret.

Nu har jeg i hvert fald bragt budskabet videre. Du skal ringe 1813 ved de her omstændigheder – læs linket. Ved apokalyptiske katastrofer går jeg ud fra du stadig skal ringe 112. Hvis du ikke er tryg ved sygeplejersker, kan de omstille dig til en læge og under alle omstændigheder bliver man henvist til det sted med kortest ventetid, hvis man har brug for at komme ind.

Og hvis du gider en give away, kan du skrive en kommentar herunder (men ikke noget brok, jeg er ikke ansvarlig for noget som helst omkring ventetider, læger kontra sygeplejersker eller numre. Skyd ikke på budbringeren!) og så kan du måske vinde denne her pakke, som du kan underholde dig med, mens du evt. venter i røret:

 

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv, Sponsoreret og tagget , . Bogmærk permalinket.

46 Responses to Det der 1813…

 1. Karsten J skriver:

  Vi har faktisk brugt vagtlægen (Jylland) i dag. Hold da fast! Ikke imponerende indsats, men min kone overlever da indtil videre, selv om systemet først smed hendes aftale ud. Og derefter påstod telefonpasseren, at der ikke var nogen læge lige nu (selv om han på det pågældende tidspunkt havde patienter)

  Nå, sådan går det. De var flinke nok til at få rettet fejlen, men lægen skældte så en bekymret invandrer ud, fordi han vist ikke forstod, hvad hun havde sagt, så han troede hun blandede sig. Han havde vist en dårlig dag. Håber han fik noget kærlighed, da han kom hjem 🙂

  Ingen brok over ventertider, men vi bruger jo stadig det gamle nummer uden for hovedstaden. Deltager gerne i din give away.

 2. Rikke skriver:

  Jeg har faktisk haft ringet til 1813 en del gange, har brugt det da Storm havde fået proppet en perle i næsen og trylledej i ørene, her var der søde sygeplejersker der tog i mod opkaldet og fik os hen på den skadestue der havde mindst ventetid.
  Vi har haft ringet når Storm har lydt som en søløve og næsten ikke har kunnet trække vejret og så har de været søde til at snakke med os og fået os til at slappe af. Jeg har dog ikke prøvet ordningen her efter 1.januar, men i løbet af 2013, her har det fungeret rigtig godt.

  Jeg vil gerne være med i din give away.

 3. Lone skriver:

  Ideen er god, men jeg kan undre mig over at samtlige it-tiltag aaaaaaaaltid bryder sammen når de sættes i værk.

 4. Charlotte Lang Hansen skriver:

  Ingen brok fra mig 😀

  charlottehansen83@hotmail.com

 5. Min treårige søn synes, at jeg (læs: han) skal vinde denne give away … 🙂

 6. Tine skriver:

  Altså den give away vil vi så gerne have. Lige noget for de to små piger der elsker at lege sygehus mm

 7. Pia skriver:

  Hej Jules
  Jeg er ikke interesseret i lodtrækningen, men vil lige sige tak for linket til BBCs radiospil. Jeg læste Neverwhere for år tilbage da jeg boede i London, og hvor var det fedt at høre denne morsomme bog, som hørespil – lydeffekterne og skuespilleres accenter sad “lige i skabet”. Så tak for at guide mig til en god oplevelse – en bibliotekars fornemmeste opgave..

  • thejulesrules skriver:

   Åh Pia 🙂 hvor er jeg glad for du kunne bruge det! Jeg synes også det var en dejlig oplevelse, professionelt lavet! Og vil bruge deres netradio meget mere fremover.

 8. Katrine Gunnersen skriver:

  Ingen brok fra mig – er fra Aarhus 🙂 Har aldrig været på skadestuen, så ved ikke om akuttelefonen vil fungere bedre end det blotte og “nu-og-her” fremmøde.

  🙂
  trinsling@gmail.com

 9. Maria Høj skriver:

  Jeg har ligesom dig ikke en klar holdning til den nye ordning. Man må vist bare vente og se om det fungerer for én selv når man ringer. Din giveaway er lige noget for mine to små herhjemme:-)

 10. Maria Ørum skriver:

  Håber ikke at vi får alt for meget brug for det nummer 🙂
  Men med 4 drenge er der jo nok en lille risiko…

 11. Trine skriver:

  Puha vi kan da stadig ringe til det gode gamle lægevagt nummer, omend jeg dog tidligere har savnet at kunne ringe til en sundhedsfagligmedarbejder når man bare skulle have et godt og hurtigt råd om en mindre ting uden nødvendigvis at skulle tage lægernes tid, som f.eks. hvordan giver man barnet 250mg panodil i stikpilleform når pillerne kun indeholder 125mg pr. stk.

  Og det synes jeg faktisk er ærgerligt at man fjerner nu hvor 1813 også skal bruges som “lægevagt” nummer…

  Men jeg forstår simpelthen ikke hvorfor alle den slags systemer altid skal bryde sammen – tester de det ikke ordentlig eller hvad????

 12. Frederikke skriver:

  Jeg ved ikke noget om 1813… altså ventetider og andet.
  Det er også lige meget, ja?
  Jeg vil bare gerne være sådan en, der vinder 😉

 13. Astrid KW skriver:

  Mon ikke også den ordning kommer til Aarhus i løbet af de kommende år? Imens vil min 3 årige gerne lege med det der sygehusgrej 🙂

 14. Lene skriver:

  Ingen brok herfra men håber at vinde 🙂
  lki@lobe.dk

 15. Anne Christine skriver:

  Æjjj – jeg har altså sådan en dejlig nevø der godt kunne lege med noget vente-legetøj!

  Jeg har brugt lægevagten en del (mine unger falder altid 5 meter ned fra noget legehejs eller får en flue ind at kravle rundt på trommehinden fredag efter kl. 17 ), så det bliver spændende hvordan det nye 1813 virker. Men her og nu er det sølle og temmelig pinligt at de ikke har fået styr på deres IT i forvejen.
  Og så håber jeg da at de stadig har tid til at hjælpe med småtingene man ikke ville bebyrde den gamle lægevagt med!

 16. susan skriver:

  Sættet vil være velkomment her, både til voksne og børn.

 17. Kristina skriver:

  Jamen er det ikke fantastisk:)

 18. Frk. Struds skriver:

  Jeg vil også gerne vinde 🙂

 19. julie lillegaard skriver:

  Jeg må sige, Region Hovedstaden gør opmærksom på ændringen med stor ildhu. Vi har fået udleveret både magneter og postkort med det nye nummer i min førstefødtes børnehave, så nu er der ingen undskyldning for at ringe til det forkerte nummer! Vi har heldigvis ikke prøvet det nye nummer endnu, men min yngste datter ville blive virkelig glad for lægesættet! Hun har desværre brugt alt for mange timer af sit lille liv på at gå til lægen med mellemørebetændelse og lungebetændelse, plus det løse – og så forfra igen. Så hun har oparbejdet en betydelig lægeskræk, som hun gør sit til at lege sig igennem.

 20. Anette Aarup Frandsen skriver:

  Perfekt til datteren herhjemme, der kun vil læse bøger med ambulancer og som er plasterkonge 🙂

  Hilsen
  Anette
  anette@aarup-frandsen.dk

 21. Pia Damgaard skriver:

  Virkelig brugbar præmie – med 4 børn i huset er der jævnligt skrammer, som skal lappes sammen 😉

  Pia Damgaard
  Piaogjan@hotmail.com

 22. Pia Eriksen skriver:

  Godt nytår.
  Jeg deltager gerne

 23. Julie Jensen skriver:

  Har ingen erfaringer med 1813, så ingen brok her fra 🙂

 24. Jeg har heldigvis ikke haft behov for at benytte AKUT telefonen endnu, men med 3 børn under tre, en på 10 og en på 14 her i huset, så er et førstehjælpskit helt sikkert på sin plads her i huset, og jeg håber, at jeg bliver den heldige!

  Endvidere fylder mine tvillinger 3 d. 21/1, og da de på det seneste har leget meget læge, er et lægesæt netop det, jeg havde tænkt mig, at de skulle have i fødselsdagsgave:-)

  Jeg krydser fingre:-)

  Bedste hilsner og ønsket om et godt nytår /Mathilde
  mathildemoemoeldrup@gmail.com

 25. Louise FB skriver:

  Har endnu ikke prøvet 1813 og de gange vi har haft ringet til vagtlægen er også begrænset. Og de gange er det gået fint, selvom vi også har mødt gnavne læger, så opvejer de positive og rolige læger helt klart de dårlige oplevelser. Det må være et hamrende svært job at skulle tage stilling til ‘hysteriske’ førstegangsforældres bekymringer. Og så også lige et tak for BBC linket. Har desværre ikke nået at høre mere end det meste af første del, fordi hvis man slukkede skærmen på iPhone så ‘dræbte’ man afspilleren. Øv. Men James McAvoys stemme var dejlig (who am I kidding, I LOVE that guy!) og har gemt et link til BBC, for det bliver da bestemt ikke det sidste jeg hører derfra… Nå ja, og så vil jeg da gerne deltage i lodtrækningen. Tror præmien vil være et hit hos mine to bavianer…

 26. trine229 skriver:

  Den kunne vi klart hapse hjem her i hus;o

 27. Kim Andrea skriver:

  Ingen brok – har heldigvis ikke haft brug for det endnu;)
  Men Lotus på 3 gad godt eje det der lægesæt;)

 28. Sidsel skriver:

  Det ville Elisa blive svært glad for, det lægesæt!

 29. Katrine K skriver:

  Min datter ville i hvert tilfælde gerne have at jeg vinder give-away 🙂
  men vi har endnu ikke prøvet 1813 ( og jeg har hørt mange ting både for og imod)

 30. Maja skriver:

  Vil gerne vinde 🙂

  Vil også gerne vide, om det kun er mig, der oplever, at dette indlæg dukker op uanset hvilken blog, jeg forsøger at læse på telefonen via Bloglovin’? Er meget mærkeligt (og irriterende …) 😉

  • thejulesrules skriver:

   Altså mit specifikke indlæg??? Eller andres, med samme indhold?

   • Maja skriver:

    Dit indlæg, med Julia Lahmes overskrift og hendes navn som forfatter … altså virkelig mystisk 😉

    • Gitte B-J skriver:

     Der har været en bug på Bloglovin – jeg havde også et indlæg der blev ved at poppe op men med forskellige navne og billeder i feeden. Vildt irriterende! Men der er kommet en opdatering som hjælper – var også ved at være helt desperat efter 24 timer uden yndlings overspringshandling nr. 1

     Og vil forresten også MEGET gerne smide et lod i konkurrencen – håber dette tæller selvom det er skrevet som svar på et andet indlæg.

 31. Anne Mette skriver:

  Har ikke prøvet 1813, men er helt sikker på at præmien kan gøre lykke hos min søn på 3 år:)

 32. Lis skriver:

  Kan vi godt bruge

 33. Monica Figgé Jensen skriver:

  Med små børn i huset, så kan man altid bruge en førstehjælpskasse 🙂

 34. Trine Borup skriver:

  Haha, ingen brok herfra, jeg er fra Jylland. Min søn er til gengæld svært forelsket i den ambulance dér 😉

 35. Iben skriver:

  Det vil mine drenge elske at lege med. Jeg er oprindeligt fra Thy, og der har man ikke kunnet tage direkte til vagtlægen uden at ringe først (som jeg har forstået en del af kritikken også går på) siden engang i start-90’erne, så lige det problem kan jeg ikke helt se. Men jeg er også sådan en bonderøvstype, som synes mange mennesker er nogle klynkende skravl, som skulle få lidt frisk luft, bide tænderne sammen og prøve at fokusere på de gode ting i livet:-)

 36. Kira Glistrup skriver:

  Ba-bu-biler er i høj kurs hjemme hos os. Ligeså er plaster.

 37. Med to stk vildbasser og jeg selv der er en af danmarks uheldigste personer, har vi brugt lang tid på lægevagten her i Odense…
  Har absolut ingen beklagelser, selvom det ofte er et ret udskældt sted.

  Men altså… hvis nu jeg var heldig i den her lodtrækning, så kunne det være at jeg ikke behøvede på lægevagten SÅ ofte! Det tror jeg at min mand ville sætte pris på!

 38. Tina Hoffbeck skriver:

  God eftermiddag.

  1813 har ikke fået de bedste vink med på vejen, men en del reklame, som du selv skriver.

  Jeres tilbageblik på din venindes søn med den brækkede arm, er nok desværre kun en blandt rigtig mange. Jeg håber hans arm fungerer normalt i dag.

  Kan vores danske sygehus system slippe af sted med at sige, at alt er psykisk, så er de let sluppet.

  Min datter fik leukæmi for ca. 2 år siden og vi var flere gange ved læge, lægevagt, på skadestue og blev sendt hjem med beskeden, at det nok bare var psykisk. Da der var gået 4 måneder var min datter så tynd, bleg og syg at jeg måtte fuldstændig op på barrikaderne og blev da også kaldt en hysterisk mor til min dengang 21 år gamle datter. Lægerne sagde at hun nok bare havde anorexi siden hun kun vejede 42 kilo.

  Efter at jeg krævede MEGET BESTEMT, at hun blev grundigt undersøgt, fordi jeg havde googlet mig frem til, at hendes symptomer var enten leukæmi eller knoglekræft, viste det sig at hun var alvorligt medtaget af leukæmi af den slemme slags. Hun kom direkte på Rigshospitalet og i kemo, nogle dage senere og hun havde ikke overlevet sagde hæmatologisk afdeling på Riget.

  Hun ligger faktisk derinde igen nu og er meget syg. Mit stakkels elskede barn.

  Vores samfund skulle skamme sig ikke at tage os gode borgere alvorligt.
  Og jeg vil på det kraftigste opfordre alle til at ytre sig overfor den, som ikke tager dem alvorligt. Man SKAL IKKE finde sig i det.

  Nå men tilbage til den ny ordning 1813, jeg har selv dårligt hjerte og måtte have fat i 1813, jeg var så åbenbart en af de heldige, for fik fat i en meget sød sygeplejerske, som forklarede hvad jeg skulle stille op.
  Jeg vil meget gerne satse på at blive den heldige vinder af din give away:-)

  Tina Hoffbeck

  • thejulesrules skriver:

   Kære Tina. Det gør mig virkelig ondt med din datter. Ingen burde gå så meget skidt igennem. De bedste ønsker herfra, for hende og dig!

 39. Tina Hoffbeck skriver:

  Ups, jeg vil lige tilføje lidt til min kommentar ovenfor.

  Min datter benyttede sine mange sygeperioder til at være kreativ og har i dag en blog: “En verden af kunst” på http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
  Her bruger hun sin kunst og kreative side som ren healing.

  Under hendes punkt: “Min leukæmi” vil hun gerne svare på spørgsmål, hvis andre har nogen af stille eller hvis nogen har noget på hjerte de gerne vil dele.

  De bedste hilsner
  Tina Hoffbeck

 40. Louise Bach skriver:

  Jeg deltager gerne, og det vil jo være oplagt for vores lillebror at få en lægetaske, når han for 10 uger siden blev født i en ambulance.

  Louise Klarborg / dennis.louise@ofir.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.