Det der twilight-ræs

Jeg gider jo ikke læse bøger på engelsk. I princippet ville jeg ønske, at jeg gad, for jeg kan godt se at det tit er fedest at læse ting på originalsproget for at få alle nuancer osv med.

Nå, men når jeg læser uden for arbejdstiden, så skal det være ren afslapning. Og så skal det være på dansk, sådan at jeg kan kværne bogen hurtigt, uden at tænke for meget eller blive distraheret eller forstyrret af et ord jeg måske ikke kender.

Så jeg er nødt til at vente på oversættelserne. Derfor har jeg først nu læst nr. 3 i den der Twilight serie. Og jeg vil vente på nr. 4 på dansk, så lad være med at afsløre slutningen hvis I kender den.

Jeg er bare lidt irriteret på de bøger. Jeg ved godt, de er amerikanske og der er helt klart kulturelle forskelle. Men behøver heltinden at være SÅ hjælpeløs? Ham vampyrkæresten er jo vildt overbeskyttende, grænsede til det psykotisk besidderiske og han skal bestemme om hun må hænge ud med varulve eller ej osv. Det er da for meget. 

Selv om jeg nu er færdig med 3´eren, håber jeg stadig at 4´eren tager en vild drejning og Bella ombestemmer sig og stikker af med ham den hotte varulv. Han er hot, han er sjov, han er rar. Ham vampyren er total styrende, hysterisk og helt ærligt, siden hvornår har en krop som “iskold, hård marmor” været særlig attraktiv?

De er spændende, meget. Plottet er interessant. Men jeg er herreirriteret på personerne. Jeg vil have mere hot action med ham varulven!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Det der twilight-ræs

 1. Marina skriver:

  Jeg har kun læst de første to og jeg synes det er et af de mest intressante ungdomshits jeg har set. Ikke fordi historien som sådan er særligt spændende, men mere fordi serien simpelthen er så præcist plottet ind på målgruppen. Jeg har aldrig nogensinde læst bøger der dryppede så tungt af sex uden at der er en kønsdel i aktion nogen steder. Bøgerne er puritanske som det passer sig i USA, men de to drenge der repræsenter erotiske modpoler oser af sex. Begge er de livsfarlige og vampyren er som du skriver besiderisk og bestemmende hvilket passer perfekt til tiden hvor unge piger har styr på det meste og måske netop derfor erotisk sværmer for det dominerende. Bella bliver som du skriver dødharmende irriterende fordi hun kun længes efter at miste sig selv, men salgstallende alene viser jo at serien går retn ind hos målgruppen.

 2. Denlangeneger skriver:

  Åh jeg kender det der med ikke at gide læse bøger på originalsproget.
  Jeg plejer også altid at vente til bøgerne udkommer på dansk før jeg kaster mig over dem. Men da jeg flyttede til Sverige fik jeg den (i mine øjne – på det tidspunkt) fantastiske ide at hvis jeg skulle turbolære noget svensk, skulle jeg da læse bøger på svensk.
  Så jeg læste hele Twilight-serien på svensk – undrer mig i øvrigt over hvorfor det tager SÅ lang tid at oversætte dem til dansk? 4’eren udkom i Sverige sidste år!
  Men jeg er også vild med varulven. Han skal være min næste kæreste. Mmm.

 3. Mette B. skriver:

  Må da altså læse det der Twillight. Godtnok på dansk, lissom dig, Julie! Og hvis hamder vampyren har en vis kropsdel som “iskold, hård marmor” kan det da kun blive interessant… okay, jeg har forstået, bogen overholder de puritanske normer 🙂

 4. Sarah skriver:

  Ok så, så må jeg vel læse det der twilight-hejs. Selvom det – ud fra din beskrivelse – forekommer åbenlyst, at hende heltinden lige om lidt hooker op med rar og hot varulv.
  Synes nemlig ikke at marmorkrop, uanset hvilke(n) kropsdel(e) vi taler om, lyder særligt hot. Euw, fristes jeg faktisk til at sige.

 5. Julie skriver:

  Nej, men det er jo det der er irriterende for mig – hun er så vild med den vampyr at hun vil dø for ham. Skøre teenager. Jeg tror der bliver en varlulv tilovers til os andre.
  Ja, de oser af lidenskab, men man ser ikke noget og der sker reelt heller ikke noget. Det hele ligger og ulmer. Men hvis man nu var i dén branche, så kunne man lave en formidabel “adult” version af filmene!
  Marinas beskrivelse er spot on, og ja, man kan skrive sig op som nr. nogen-og-60 i køen på biblo. De er mega populære.

 6. manna skriver:

  Jeg ELSKER så tilgengæld at læse bøger på engelsk (hvis det er original sproget)
  Og så skal man jo lige huske på at det er en mormon der har skrevet de der twilight bøger. (som jeg næsten er færdig med, jeg afslører intet) Men synes at hvis jeg lægger hjernen væk og finder min teenage pige frem, er super sommerferielæsning.

 7. Damen skriver:

  Jeg troede de twilight bøger var til store børn/unge. Er de også skrevet til det voksne publikum ? Jeg nød at læse “En vampyrs bekendelser” da jeg var ung, så måske er det lige noget for mig med flere vampyrer og andet overjordisk godtfolk.

 8. Julie - insisterende skriver:

  Det er ungdomsbøger, men i stil med f.eks. Harry Potter, kan de sagtens læses af voksne også. Sagtens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.