Det var så den sommer?

Nå, så virker det som om sommeren  er slut for denne gang, hva? Det var skønt de par uger det varede, men nu skulle nattefrosten komme tilbage hører jeg.

Også i dag er vi helt færdige. Vi har været på den store s-togs tur, det er jo gratis den første søndag i md., og vi var inviteret til brunch i Stenløse. Det gik sådan set bedre med toget, end det gjorde med bussen i går, men man kan alligevel godt mærke på mine børn, at de ikke er så vant til offentlig transport.

Klara er helt klart i den alder, hvor andre mennesker potentielt kan opfatte hende som meget irriterende. Hun stirrer. Hun sidder omvendt på sædet, og nedstirrer dig hele vejen fra Ballerup til Veksø. Eller hun ligger ned, på sædet, og kigger på dig, selv om du sidder i den næste kupé. Hun er et af den slags børn. Og hvad skal man sige til hende? Lad være med at se? Jeg kan godt bede hende sidde ordentligt op, men jeg kan jo ikke bede hende lukke øjnene, og hun synes helt tydeligt, at du er vildt interessant at kigge på. Måske, er det dig, der er en freak? Har du overvejet det? Du kan da bare falde lidt mere i med mængden…

Agnes? Hun er i den alder, hvor livet er en musical. Alt bliver sunget. Således kørte hun i båndsløjfe hele vejen mellem Husum og Stenløse, med de to første linier i Barndommens gade.

“Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod.”

Nå, synes du det er irriterende? Så skulle du prøve at sidde ved siden af hende, i mens. Og bedst som jeg troede, hun holdt pause, gik hun over i et Rasmus Seebach potpourri. Og der er noget grundlæggende forkert i at høre en tre årig synge om at komme sent hjem fra byen.

Men ellers gik det godt, i Stenløse. Der var martin´er, hvis du spørger Agnes. Marsvin. Marsvinene Martin og Martin.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

10 Responses to Det var så den sommer?

 1. Sarah skriver:

  Jeg har en datter på 6 som også har været (til dels stadig er) i stirrefasen og jeg beder hende om at lade være med at kigge. Simpelthen. Også selvom det er en freak hun har fået øje på. Oftest prøver jeg bare at distrahere hende ved at finde på en leg, så hun stirrer på noget andet end et menneske – mest fordi at ingen skal komme og sige at min datter ikke er godt opdraget 🙂

  • julesrules skriver:

   Ja, og jeg har altid selv hadet at blive nedstirret af sådan en irriterende unge… Og nu har jeg så en… Jeg har valgt forklarings strategien, og håber hun snart forstår ( og husker) det.

 2. Mille skriver:

  For alt i verden hellere Tove Ditlevsen end hr Seebach – Også selv om jeg var ved at blive sindsyg, da jeg nåede til linje tre i citatet. Da jeg i linje fem opdagede, at gentagelsen fortsatte, kom jeg altså til at springe lidt i teksten.

 3. Rikke skriver:

  tak skal du have – nu er det mig der er gået i båndsløjfe og resten af dagen går og mumler:

  Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod. Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod.

 4. Julia skriver:

  uha; sikke fantastiske ting man har i vente. Troede det var slemt når Elias peger. Meget. Og spørger om folk er damer eller mænd. Højt.

 5. Julieumulie skriver:

  I det mindste har hun da god musik smag. Pånær det der Rasmus halløj. Min niece lavede den samme rundegang med Rasmus S. Klokken var lidt i 5 uhhhuhh. Vi gad ikke tage en taxa hjem. Fri fortolknig. Meget smukt!

 6. Kian skriver:

  Vil give dig ret i, at det ikke er helt rigtigt når en 3-årig synger om at komme sent hjem, min 7-årige gør det også. Hun synger synger så også “Det går ned i nat” iøvrigt uden at ane hvad hun synger om…
  Men hvad kan man gøre? Ungen hører radio og lytter med når storebror på 12 finder musik…

 7. Maria J skriver:

  Åh, herligt. Kan lige se det for mig. Lad hende stirre, mens hun endnu kan, uden at folk opfatter hende som en freak. Folk er bare så spændende at se på. Nogle er flotte og andre sjove, og nogle bare helt vildt fascinerende. Det er en herlig beskæftigelse at se på folk. Og de kan jo bare stirre igen, hvis de har lyst.

 8. Takashimaya skriver:

  Jeg er sådan en børn stirrer på. Har altid tænkt, at det var fordi de måske syntes jeg var pæn eller så sjov ud. Det kan selvfølgelig også være, de bare synes jeg er en freak men sådan er der jo så meget. Man kan ikke vinde hver gang

 9. Anne Christine skriver:

  …og så er der små drenge der har en storebror, og selv om storebror er ovre den fase, bruger lillebror ordet ‘penis’ i hver anden sætning. Moren har meget pædagogisk forklaret møgungen at man ikke siger hverken penis eller synonymer for samme i offentligheden. Adskillige gange. Venter på at det fiser ind en gang til næste år måske. Så går han i første klasse og siger nok noget grimmere i stedet…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.