Eksperimental spisning

Lige en ting mere om Klaras madvaner. De sidste 2 uger ca. har hun udviklet en meget fin teknik. Det passer meget godt med vuggestuestart, så det har virkelig sat gang i meget!!
Måltiderne forløber næsten altid ens.
Først vil hun selv, kan selv, VIL SELV – og så sidder hun og banker lidt i det med ske eller gaffel og snupper lidt med fingrene.
Så bliver hun for sulten og synes selv hun er for langsom, og så rækker hun skeen til far, mor eller pædagogen og så må vi godt skovle ind. Er det noget med gaffel, så hjælper vi hende med at spidde de små stykker.
Så spiser hun ret godt. Sidste weekend, da vi var hjemme på Fyn spiste hun f.eks. 7 – SYV – kartofler! Det var da flere end mig…
Og så kommer glans nummeret så… når hun er ved at være mæt og ikke rigtig gider spise mere, så begynder hun, naturligt nok, at lege med maden. Og det er faktisk meget skægt at se! Hun sviner ikke, som sådan – eller, altså hun sviner jo mere end vi andre ville gøre, ikke, men det er ikke sådan at hun sidder og sviner helt ustyrligt.
Nej, Klara har system i sit rod, ganske ligesom sin mor :-))
Hun tager sin mad, hvad det nu end er – rugbrødshapsere, kødstykker, grøntsager – man kan faktisk gøre det her med alt – og så deler hun det ud i små stykker. Sådan ca. 1×1 cm, lidt mere eller lidt mindre – det er hun ikke så nøjeregnende med. Så ligger hun dem op på en fin, næsten lige, række langs med bordkanten! Og hver gang hun lægger et stykke i rækken, prikker hun et hul i det med sin lille pegefinger 🙂 Med leverpostejmadder og kartoffel stykker er det ingen sag, men det kræver ekstra kræfter at prikke hul i et stykke kød, svin eller kylling – begge dele er ret fast kød.
Men hun gør det, og til sidst har hun en fin lige række af madstykker med små huller i midten 🙂
Så er hun tilfreds, og så er hun mæt og så vil hun gerne ned og videre.

Selv om vi kan mærke lidt mere reaktion fra hende, når vi går fra hende, i vuggestuen, så virker det stadig som om hun er meget glad for at være der. Hun er bare ked af, at vi ikke OGSÅ skal blive der 🙂 Den anden dag var hun blevet bidt i næsen og havde også fået en bule i panden, men hun var i hopla da hun blev hentet. De havde også været ude ved DR's byggeri og se på kraner. Jeg kan godt lide, at de ind i mellem kommer på sådan nogen små-ture, bare med 2 pæd. og 4 børn eller hvormange man nu kan have med. Så vurderer de, hvem de synes trænger til en lille oplevelse. Og således har Klara været alene med Johannes i Søstrene Grene inde på Strøget, og så altså ude og se på kraner i forgårs.
Men den allerbedste reaktion på vuggestuestarten er nok den, at hun sover igennem!
Af og til vågner hun når vi går i seng, men det er ikke engang hver dag mere. Og så vågner hun selvfølgelig hvis hun er snottet eller har ondt i maven/tænderne/ørerne. Men langt de fleste dage, sover hun nu fra 20 til 5.30 i et hug!
Så nu skal hun bare lære at sove lidt længere end det 🙂
Det er nok de meget faste rutiner der gør det. Op samme tid, – kl 7. I vugger kl 9. Frokost 10.45. Middagslur fra 11.30 (og som regel 2 timer frem) Eftermiddagsmad kl 14.30.
Og så bliver hun selvfølgelig kørt godt træt af sådan en dag. Nogen dage kommer hun i seng allerede 19.30 fordi hun er så træt.

Idag bliver hun dog hentet kl 13, så jeg håber hun når at sove godt inden da. For vi skal til lægen og hun skal have sin MFR vaccine. De Kloge siger jo, at reaktionen kommer 8-10 dage efter, og det passer så lige med weekenden d. 23.-24. hvor jeg heldigvis skal arbejde både lørdag og søndag… kan ikke helt finde ud af om det er fedt. Men stoffer er jo hjemme.
Og så har hun lært at sige NEJ ( i vuggeren, hvor ellers…) så det siger hun hele tiden nu. Det sjove er, når man så siger JO, til hende, så siger hun nej igen, og så kan man køre den lidt – nej, jo, nej, jo, nej, jo, nej 🙂

Hun siger også Bye bye hele tiden. Ved ikke om det er alle hendes to-sprogede venners skyld? Hun kender egentlig forbløffende mange med udenlandske fædre/mødre. Erik er halvt skotsk, Iris er halvt engelsk, Selina halvt albaner, Asger er halvt engelsk, Vida er halvt cubaner og Amie er halvt afrikaner (ja, vidt begreb, men jeg ved ikke hvor hendes far er fra) – det må være der hun har samlet bye bye op?? Nå, men jeg skal videre med min fridag. Tror jeg vil vaske noget tøj og rydde op oven på skabet.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.