Et af livets store spørgsmål…

Hvilken sengerand skal Agnes have i sin tremmeseng her til vinter?

Jeg har egentlig købt en, men den er for stor synes jeg og farverne passer mig alligevel ikke rigtigt. Men den er lækker nok, og helt ubrugt, så hvis nogen vil købe den, så kom med et bud. Det er den her, fra Sebra. Nypris 399,- og den er som sagt ubrugt. Hvis du bor i Kbh´s området kan du få en god pris, for den er for stor til at jeg gider sende den nogen steder hen. Den er smart fordi den er lidt massiv i det, så den kan stå op helt selv og ikke skal bindes fast. Det kan jeg godt lide. Og elefanterne er så søde. Jeg synes bare den alligevel bliver for lyserød til mig. Jeg skal have noget mere retro agtigt. Den passer til alle tremmesenge i str.

sengerand 

Jeg overvejer pt. flere andre alternativer. Også det der hedder – skal ungen overhovedet have en sengerand?? Klara havde ikke en, og overlevede sådan set fint. Men der var nu også mange nætter, hvor hun fik arme og ben ud af tremmerne, og hvor jeg var bange for om det trak lidt ind på hende. Men hvis man har en sengerand, vikler man så arme og ben ind i den i stedet? Nogen erfaringer I vil øse af?

Jeg kigger lidt på den her fra MOW Living. Den hedder hearts og har små lommer i siderne til sutter, bamser osv.

mow 

Eller denne her, der hedder Owl, fra samme firma

owl 

Jeg kan også vildt godt lide dem her, fra Pogga, Anne Nowak

pogga pippan

Eller de her, fra Plastisock

plastisock plastisock1

Ja, det er svært, meeeget svært at begrænse sig…

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

36 Responses to Et af livets store spørgsmål…

 1. Rote Mutter skriver:

  Nej der er normalt ingen problemer med sengerand.
  Jeg synes den du har ser fin ud, men hvorfor begrænse sig til en? En sengerand skal jo også vaskes når sengeøjet skal.
  Det sidste forslag er vist den eneste rigtig retro. Helt vild flot. Det er den jeg stemmer på.

 2. solveig skriver:

  plus det arsenal af sutter der, hvertfald her i huset, proppes ned i sengen så baby selv kan fiske en i løbet af natten , falder ikke helt så let ud på gulvet 😉
  Totalt fede sengerande. Nu er jeg da pludselig alt for træt af den kedelige hvide Clara har i sin seng

 3. Mette skriver:

  Jeg synes, at der er superfede disse sengerande, MEN synes omvendt også, at det er en unødig investering. Olivia har sovet uden i sin juno-seng, og her melder vi ikke om fastklemte eller brækkede lemmer.
  Nuvel, skal der stemmes – og det skal der vel, for en shopholic kan være svært at overbevise om at spare på pengene – så skal det være den lilla fra Pogga.

 4. Suzy skriver:

  Ah.. det gir mening. Tak 🙂

 5. Karen skriver:

  En sengerand kan IKKE undværes – ihvertfald ikke med vores datter der konsekvent lægger sig helt op i hovedenden eller få benene ud mellem tremmerne. Jeg syede hendes af stof fra IKEA – Noget rødt/hvidt stof med flodheste (lidt retroagtigt). Jeg blev lidt overrasket over hvor stiv sådan en skal være så jeg kunne faktisk godt blive fristet af at købe en ny – og nu skal vi jo flytte i næste weekend og hun får sin eget værelse og hvad er så bedre at indvie det med end en ny sengerand. Det er et rigtig fint udvalg du har fundet men jeg faldt dog for en fin en hos purebaby til knap 800!! kr. De har jo åbnet filial ved soiden af Babysam på Roskildevej så den synes jeg lige du skal tjekke inden du bestemmer dig 😉 Den er lidt patchwork-agtig på den fine Liberty-agtige måde.

 6. Tina skriver:

  Altså, hvis jeg havde en lille babypige (se, nu er jeg skruk igen 😉 så ville jeg investere i den lilla med pingvinerne fra Pogga. Da Albert var baby, havde han en eller anden grim sag fra Babysam. Selv om den ikke var køn og overhovedet ikke passede til junosengen, så var den uundværlig, da han moslede rundt om natten og tit lå med hovedet presset op i et hjørne. Desuden er det da lidt hyggeligt og “huleagtigt” med en sådan rand.
  Hilsner fra Tina

 7. julie skriver:

  Ved du hvad, Karen – jeg stod faktisk ude i den Purebaby i lørdags… og så på den sengerand. Og brugte i stedet 800 kr på diverse uldtøj. Futter, savlesmæk, spisesmæk og choko-brune uld leggins til både Klara og Agnes. Og øko shampoo til mig selv. Men den er fin. Det er den.
  Hvis jeg tænker over, hvilken en der vil gå bedst til det meste af Agnes´ sengetøj, så er det næsten den øverste med hjerterne. Eller den lilla pogga. Agnes har en del lilla sager.

 8. kirsten skriver:

  Vi har ikke rigtig brugt det der sengerand – i hvert fald kun kort. Synes det var endu værre, at barnet viklede sig ind i den.
  Men jeg stemmer på den lilla fra Pogga eller den sorte og gule fra Plastisock.

 9. manna skriver:

  Hvis vores stump stadig var lille nok til sengerand købte jeg en af dem fra pogga, de er øko og så fine. Men synes ikke du kan gå galt med nogen af de udvalgte. Der er bare noget ved “Pogga” trykket der kalder på mig. Kontrasten i farverne, den grafiske stil, og så den lille pingvin “dukke ” man får med.

 10. Anne skriver:

  Jeg tilslutter mig koret der siger at en sengerand skal være temmelig kraftig for at holde formen – i hvert fald til en aktiv baby. Vi købte en fin en til Jens Christian dengang, men den var lige til at kassere. den klappede helt sammen når han mosede rundt i sengen. Det tog ham under en halv time at forvandle den til en rullepølselignende ting … Jeg synes alle dem du har fundet er skønne (men allermest den brune, eller den lilla fra Pogga) – men klog af skade ville jeg nok starte med at sortere de mere slaskede modeller fra, og så vælge mellem resten.

 11. Trine skriver:

  Vi kunne ikke have undværet vores fløderand (hehe), da barn nr. 2 var en mosler. Om aftenen og natten kunne vi høre rumsteren og hule dunk fra sengen, så havde det ikke været for randen, havde barnet nok haft utallige buler i hovedet 😉
  Udover det, virkede den også som afskærmning for alt det “interessante” og gav ro, når der skulle soves. Men det er helt klart en temperamentssag. Og skulle jeg købe i dag, snuppede jeg den med uglerne. For kun tre år siden var udvalget ikke det vilde og vi endte med denne her i hvid http://www.millemathilde.dk/group.asp?group=17&sub=145 (hun har dog skruet prisen gevaldigt op siden hen, for jeg mener kun at vi gav 500 kr dengang).
  Hej fra Trine

 12. Suzy skriver:

  Nu spørger jeg så: Hvad er en sengerand (helt præcist?) Altså jeg er med på, at det er noget der skal være rundt om barnet – men hvordan? og hvorfor?

 13. M skriver:

  Ja altså, jeg spørger om det samme som Suzy! Hvad er en sengerand? Det samme som en fløderand – nu bare med seng?
  Men hvad det end er, så stemmer jeg for den lilla med de pingvinagtige dyr på!

 14. julie skriver:

  Det er ligesom en rand, af stof, som man kan montere hele vejen rundt i kanten, inden i tremmesengen. Sådan at når det lille barn ligger der og sover, så får det ikke stukket arme og ben ud mellem tremmerne. Og det trækker ikke koldt ind mellem tremmerne. Små børn mosler meget rundt mens de sover, og nogen gange vækker de en, fordi de har fået moslet sig ind i en helt umulig situation, a la kluddermor. Det gør også sengen lidt mere rede-agtig og lidt hyggeligere måske. Og så kan der jo være en masse mønstre og farver at kigge på for barnet, når det ligger og falder i søvn.

 15. julie skriver:

  Det er ligesom en rand, af stof, som man kan montere hele vejen rundt i kanten, inden i tremmesengen. Sådan at når det lille barn ligger der og sover, så får det ikke stukket arme og ben ud mellem tremmerne. Og det trækker ikke koldt ind mellem tremmerne. Små børn mosler meget rundt mens de sover, og nogen gange vækker de en, fordi de har fået moslet sig ind i en helt umulig situation, a la kluddermor. Det gør også sengen lidt mere rede-agtig og lidt hyggeligere måske. Og så kan der jo være en masse mønstre og farver at kigge på for barnet, når det ligger og falder i søvn.

 16. Mette skriver:

  Julie, Julie… det går altså ikke længere! Du kan ikke blive ved med at smide så mange lækre ting ind på din blog!
  Alle mine tanker om at begrænse indkøb til lillepigen går jo helt i fisk. Indtil i dag (og vi taler om fulde 9 mdr) har jeg været fuldt ud tilfreds med den kedelige sengerand, som vi har arvet – og nu!!! må jeg ud og købe ihvertfald en ny sengerand 🙂 Og jeg stemmer for den gule fra Pogga.

 17. M skriver:

  Måske lidt ligesom når man vatterer en gummicelle?

 18. Moster Tulle skriver:

  Vi har været vildt glade for den type, du nu gerne vil af med. Der er ingen snore, der går op, man bliver viklet ind i osv. Den bliver hvor den sættes og det er genialt, desuden har jeg bildt mig ind at den tog bedre af, hvis der var træk i værelset. I øvrigt kunne jeg heller ikke li mønstret på den jeg købte, så jeg fandt det helt rigtige og trak udenpå det andet og det fungerede fint til de 3 unger, som brugte den (ved de sidste 2 gad jeg ikke lave betrækket om….). Købte faktisk også en alm sengerand til yngste, men den drev mig til vanvid med snore og fordi den altid faldt sammen så vi vendte tilbage til den første…..

 19. julie skriver:

  Ja, folk brænder virkelig igennem for visse emner…
  Og uld. Jamen jeg synes det er uundværligt. Elsker selv at gå med uld/silke undertrøjer om vinteren og havde jeg råd var alle mine trøjer af cashmere. Det er så lækkert. Især nu, hvor temperaturen svinger så meget, så regulerer uld ungernes kropstemperatur meget bedre og vi har ingen snotnæser.
  Moster Tulle – det var jo også netop derfor jeg købte den her… den er bare så smart fordi den er massiv og kan stå selv. Måske skulle jeg bruge en masse penge på noget liberty stof, og sy et betræk selv? Hvor svært kan det være? Hahahahaha…. så ender den med at blive dyrere end alle de andre tilsammen. Men jeg er lun på ideen. Nogen sy-eksperter til stede?

 20. Krydderkværnen skriver:

  Hej Julie
  Hvordan fandt du frem til den lilla fra MOW Living? Jeg kan ikke finde den på deres hjemmeside.
  Hilsen Anja

 21. julie skriver:

  Tror jeg så den i en eller anden netbutik – googlede sengerande og mow, tror jeg – den sælges her, og der er også sengetøj til http://www.greenchild.dk/group.asp?group=101&sort=&page=2

 22. Karen skriver:

  Ha ha jeg stod i den anden på Østerbro i lørdags og sukkede over alt det lækre udltøj og tænkte “hvis jeg havde pengene…”
  Forresten sjovt hvordan dette indlæg om sengerande!!! kan trække 17 kommentarer – nu 18 😉

 23. Malene Klejs skriver:

  Den brune med dyr på, ikk? Den har min egen lillebror såmænd haft..og det var i 1979, så tal lige retro der!! Kunne ikke selv have undværet en sengerand til alle mine tre drenge. Købte en i Føtex til 129 i 1993..brugte den til alle tre drenge. Den sidste i 2000. Den var ikke luxus eller retro eller sej, men den var sød, pæn pg billig..og funktionelt, ingen arme og ben ud af sengen og i læ for træk og blæst

 24. Robert Storm skriver:

  Goddag,
  jeg har ikke kunnet finde din mail eller en kontaktformular. Vil du maile til mig, angående et tilbud om annoncering på din hjemmeside.
  Vh
  Robert

 25. Robert Storm skriver:

  Goddag,
  jeg har ikke kunnet finde din mail eller en kontaktformular. Vil du maile til mig, angående et tilbud om annoncering på din hjemmeside.
  Vh
  Robert

 26. Mariie skriver:

  Hej Julie
  Jeg kan godt forstå, du bliver kontaktet af annonce-gutter. Netop dette indlæg kostede mig lige knap 500 kroner, fordi jeg liiige skulle tjekke det der Green Child ud.
  Selvom jeg slet ikke har brug for en sengerand.
  Til gengæld kunne man så få den lilla fra MOW som sengetøj. På tilbud. Og det KAN man da i himlens navn ikke sige nej til. Når nu ens ældste står for at skulle overgå fra Junior til voksendyne. I hvert fald nu.
  🙂
  Mariie

 27. julie skriver:

  ja, det er dyrt at være mor…
  mht det der annonce noget, så ved jeg ikke rigtig. Har skrevet til den mail han har efterladt, men han har ikke selv svaret tilbage. Jeg tror det er en joke? Eller en forkert mail?

 28. Christine skriver:

  Fik du nogensinde solgt den sengerand? Jeg har lige skimmet kommentarerne og syns ikk jeg kan se det..
  Vi eksperimenterer i øjeblikket med at madrassen fra Tudsepigens lift er sat foran tremmerne i den ene side (meget intermistisk og ikke holdbart i længden) og i den anden side, som hun stort set aldrig rammer har vi hængt et stort patchwork tæppe som min mormor lavede til da hun blev født.
  Jeg er træt af at rende og proppe sutter i gabet på babyen en gang i timen.
  SÅ.. hvordan er det med den sengerand? Er den solgt – og hvis nej, hvor lang er den så? Og.. hvad koster den?

 29. julie skriver:

  Uh, Christine – nej, den er ikke solgt. Men alle de her kommentarer og gode råd, fik mig egentlig til at beslutte at beholde den. For jeg tror det er den mest praktiske på markedet. De andre er simpelthen for små og for unyttige. Så må jeg nok leve med de hysserøde farver. Går stadig og håber på at finde noget billigt Liberty-look a like stof og sy et nyt betræk til den…

 30. Lis skriver:

  Kender du http://www.shaukat.co.uk? Her kan du i hvert fald få en mulliard forskellige Libertysager. Og de er noget billigere end de danske butikker har dem til. Skal du guides via mail eller andet medie til at sy betræk, så stiller jeg mig gerne til rådighed. Det er ikke så svært:-)

 31. Lis skriver:

  Hov! Glemte at stemme! Jeg er mest på den gule med pingviner:-)

 32. julie skriver:

  Hej Lis – har lige tjekket din blog ud. Hvor meget skulle DU have for bare at sy et betræk til den?? Du virker noget mere kompetent end mig…

 33. Christine skriver:

  Årh lidt lyserød engang imellem går nok ;o)
  Livas værelse er endt med at være noget multicolor-agtig i forsøget på at undgå det ‘ysse’øde, så nu skal vi anstrenge os for at dét ikke bliver for voldsomt hehe..

 34. stine skriver:

  Hej
  Ligger du stadig inde med sengeranden?? Jeg kommer gerne forbi og henter den, hvis du sælger billigt 🙂
  Byder 100 kr

 35. Julie skriver:

  hej Stine – nej, den er delt op i atomer. Jeg fik syet et andet betræk, og gav det lyserøde væk.

 36. katrine skriver:

  Hvor finder man den brune med dyr? ´Den er skøn… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.