Fairtrade dag

Måske er du stødt på det andre steder i blogland i dag – opmærksomheden på Fairtrade. Jeg er rørende enig med Trine i at AB siger det bedst, som sædvanlig.

Jeg er ikke klog på den måde. Jeg ved ikke ret meget om ting til bunds, jeg er sådan en der ved lidt om rigtig meget, men ikke alting om noget. Så jeg kan ikke sige dig, om Fairtrade er fuldstændig uden problemer og den løsning verden venter på. Men jeg regner med, at det rækker et godt stykke af vejen.

Jeg har også modtaget en kasse fra Urtekram. Helt ærligt, skulle jeg sige nej tak til gratis kage? Jeg indrømmer gerne, at jeg havde håbet på sådan en 20-30 ruller af de der spelt chokoladekiks, for de er sindssygt gode. Men kanelhjerterne er meget lækre og Klara har allerede spist alle babyfignerne. Og kanelen kom på risengrøden sidste weekend da vi havde gæster.

Jeg har altid holdt meget af Urtekrams produkter faktisk. Agnes er bygget stort set udelukkende på modermælk og majsgrød lavet af Urtekrams majsmel, og jeg kan snart ikke finde andre der producerer popcorn til gryder. Og ud over alt det med retfærdighed, medmenneskelighed, kvalitet og andre udmærkede ting så synes jeg, især jeg vil fremhæve deres tilgængelighed. Man kan få dem. Alle vegne. Også i Netto.

Og DET er noget de unge og husmødrene vil have. Convenience. Det skal være nemt at træffe det retfærdige valg, det skal være nemt at gøre noget godt for andre. Det kan godt være der sidder en hippie et sted, og mener at det skal det i hvert fald ikke. Man skal ofre sig, og man skal kæmpe! Held og lykke med det, vil jeg så svare. Her ude i den alt for virkelige verden, der vil vi gerne have det nemt. Så når jeg kan få fairtrade produkter i Netto, så virker det for mig.

Og det må da egentlig være målet. At de helt almindelige butikker bliver fulde af kvalitetsprodukter, der er fremstillet med respekt for verden og for de mennesker der lever i den. Så en dag behøver man ikke træffe det valg. Alt man kan købe, er med god samvittighed. Så min indre kapitalist kan omfavne min indre speltmor og alle er glade.

ja 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

4 Kommentarer til Fairtrade dag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.