Foruroligende drejning

Klara og jeg er på vej til skolen, i morges. Da jeg sætter mig ind i bilen, går det op for mig at den er vasket, støvsuget og har en fuld tank. Og hvis der er noget damerne elsker, så er det en fuld tank!

Ihh, siger jeg, Klara jeg elsker din far, ved du godt det? Han er bare sådan en dejlig mand!

Jahh, siger hun så, og trækker alligevel lidt på det… Men han tror jo ikke på gud! (og hun siger det, som om det virkelig er en hindring for hendes absolutte kærlighed!)

Tror du da på gud, spørger jeg så? Hvorfor gør du det?

Jeg har jo set ham, siger hun så. (og jeg tænker ååhh nej, skal vi nu til at bo sammen med en profet? Som om det ikke er besværligt nok, at være en moderne aftale-familie med google calender og koordinering som hovedfag, skal vi så også til at have disciple og pilgrimme rendende og booke audienser??)

Har du set ham?? Hvorhenne? Spørger jeg.

Da vi fløj til Ventura (Fuerteventura, red.) Jeg så ham ud af vinduet. Han sad på skyen sammen med sin kone. Og de kælede med Sutti og Striben (katte vi havde for 4 år siden, red.)

Og af det kan man lære, at næste gang vi skal ud at flyve, skal Klara IKKE sidde ved siden af sin morfar og alle hans sørøverhistorier!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

12 Responses to Foruroligende drejning

 1. M skriver:

  Yeeah, hvor er hun sød! Men sku’ du ikke liiiiige se, at få morfar til at redde den bette sag ud? Hun skal jo nødigt vokse op og tro, at man ikke kan elske “ugudelige” mennesker…Så vil hun jo aldrig kunne holde af mig…og Nietzsche – og vigtigt af alt: tro på kærligheden mellem moar og far!
  KH M

 2. Julie skriver:

  Jeg er altså ret sikker på, at hendes morfar ikke har noget med den der tro/kærligheds kobling at gøre!! Han kan udelukkende klandres for selve ideen om Gud der sidder på en sky med sin kone.
  Hvor hun har resten fra… ja, hun har jo en snørklet lille hjerne.

 3. Ditte skriver:

  Jeg synes, at det er en skøn morfar, der kan få Klara til at se Gud og hans kone (!) fra vinduet på et fly! Ham ka’ vi li’! kh Ditte

 4. Takashimaya skriver:

  Åh gud (!) hvor skægt! Og lærdom taget til efterretning! Hvad min far ikke har bildt mig ind i løbet af min barndom!!! Og han er bestemt ikke blevet bedre med alderen.

 5. julia skriver:

  nøj, det er fantastisk! Tænk at hun mener det er noget hun faktisk har set! Jeg er vild med det. KH

 6. Lisette skriver:

  Det er altså utroligt hvad de kan finde på de unger 😉
  Kom sådan til at tænke på børnebogen Fandens Far (som du sikkert allerede kender) – ellers synes jeg ihvertfald at den var morsom.

 7. Ann-Christine skriver:

  SÅ skønt! Aii hvor er hun sød og meget klog og fantasifuld. Det er fantastisk.
  -og tak for et dejligt grin 🙂

 8. Maria skriver:

  Hehe, dejlig kommentar! Men hvordan hun lige har kædet dét, hun har set, sammen med, at du i hvert fald ikke kan opleve ægte kærlighed med én, der ikke tror på gud, synes jeg næsten er det bedste 🙂

 9. Anne skriver:

  Hun er altså i særklasse!
  …hendes tilkomne har også efterhånden fundet frem til, at gud nok eksisterer i en eller anden form. Det er efter at de har fået sådan en sød lærer i kristendom i skolen. Da han gik i børnehave kom han ellers hjem en dag og erklærede, at han ikke troede på gud, fordi nu var han sikker på at det var det der med big bang der var rigtigt. Det havde han set i en film.
  PS: JA! Jeg vil SÅ gerne sove i din kælder til januar!

 10. Lupo skriver:

  Sådan har de altid været, de morfædre!
  Min søn var overbevist om sin morfars fortid (han havde jo selv fortalt det).
  Da emnet i børnehaven var “pirater” foreslog han de voksne at ringe til hans morfar, hvis der var spørgsmål, for han havde jo engang været sørøver!
  Tak for dejlig læsning 🙂

 11. Katrine skriver:

  Cool.
  Personligt, så snakkede jeg jo dagligt med Gud, da jeg var lille – har min storesøster fortalt mig. Det var ret fedt 🙂 Jeg spurgte bare om ting og så fik jeg svar.
  Jeg kan huske, at jeg på et tidspunkt ikke kunne finde et stykke legetøj, så da jeg om natten drømte om Jesus, spurgte jeg lige hvor det var og han fortalte det. Da jeg om morgenen stod op, gik jeg direkte ind og hentede det. Smart!

 12. Julie skriver:

  Super, Anne! Jeg booker den i januar mdr. så!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.