Fremtiden

Nå, venner og veninder, så sker der måske noget.

Jeg har ikke turdet skrive om det, for man skal jo ikke skyde skindet før bjørnen er solgt og det der, og man må ikke afsløre sine ønsker osv. Men rend mig, jeg har så meget brug for at snakke om det nu. Har endda fortalt det til min mor, og så skal I jo også vide det. Fair skal være fair.

Vi ved jo godt alle sammen hvad planen er, ikke? Børnebibber og billig villa med fuld kælder, drivhus og vaskesøjle i Vordingborg. Og vi ved også, hvorfor det ikke er sket endnu. Job. Men så skete der det, sidst vi var i Vordingborg ved mads og karen, at de havde et udklip fra avisen. Bingo, mine damer og herrer. Drømmejobbet. Som jeg har ventet på i 1½ år. Det er ikke slået op andre steder, hvilket er sært, så i morgen ringer jeg derned og spørger om det mon er en fejl? Eller om jeg har fundet det i en avis fra et parallelt univers.

Og nu ved jeg godt, at der sidder en flok bibliotekarer derude og læser med, og jeg siger jer; i holder nallerne SÅ meget væk fra det her. Det er MIT job! Det er som skabt til mig, og jeg skal derned og leve mit liv og være en del af et aktivt lokal samfund, og bo i et hus og have plads til det hele og få et barn mere og en hund og nogle flere venner og blive kendt i gadebilledet, som hende der den lille exentriske københavner, som måske/måske ikke får udgivet en bog (en dag) og render rundt med en taske der er større end hende selv, som har et underligt navn. Tasken altså.

Ja, naturligvis søger jeg det. Selvfølgelig. Men altså. Har nu ligget vågen hver eneste aften siden jeg fik annoncen, og ikke kunnet sove og har haft kvalme. Tænk, hvis jeg ikke engang kommer til samtale. Tænk, hvis de har en eller anden møgbelortet vikar til stillingen i forvejen. Tænk, hvis himlen falder ned om ørerne på mig?

Men de negative tanker har dog ikke forhindret mig i at bestille et uvist antal salgsopstillinger på rare huse i prisklassen 1 mill til 1½. Med vaskesøjler. Og kældre, og børneværelser og pejse og udestuer og drivhuse og frugttræer og naboer og indkørsler og hvide stakitter foran. Og køkkenalrum'er. Og plads. Råderum.

Faktisk, og det her er jo helt vildt actionpræget, så handlede jeg i sidste uge på en reklame fra en lokal ejendomsmægler, som ville give mig et gavekort til føtex på 300 kr. hvis han måtte lave en gratis salgsvurdering på min lejlighed. Fint tænkte jeg, de penge kan vi da godt handle ind for, og det er da meget rart at vide, hvad 4. salen er værd, hvis det pludselig går stærkt og vi rykker. Mod jobstart i VordingB d. 1.1.

Han var her så i dag, og så på herlighederne. (Lejlighedens, ikke mine, slemme slemme tanker I har! Perverse læsere!) Så fik han alle de relevante papirer med (mere held end forstand at jeg fandt dem…) og så skal jeg ned til ham på torsdag og få mit gavekort og min salgsvurdering. Men i mellemtiden er jeg kommet til at tænke på, om ikke min eks (som er mægler) bare kan sælge den for mig? Så kunne jeg spare det der horrible salær sådan nogle typer tager. Eks'en skulle jo nok få noget for det, men ikke helt så meget som de der kæder tager. Og lejlighederne her i kvarteret sælger jo sig selv. Alle vil bo her. Alle. Og så en advokat på (sarah, var det noget for dig?? Eller kender du en god en?) Kan man ikke gøre det sådan? Jeg vil have alle mine penge selv, og købe nye møbler og PH lamper og putte en masse af dem ind i det nye lån, så vi sidder billigt i det nye store hus.

Nå, men det er ikke engang det hele.

For i dag er jeg så også blevet kaldt til samtale på det jeg søgte i Gladsaxe. Helt ærligt. Nu vil jeg jo ikke engang have det mere, så det kan lige passe at jeg får det. Men jeg vil ikke blive i Kbh. Jeg har ikke råd til at bo her. Jeg vil ud. Men det er jo en fin form for opbakning at jeg nu er kaldt til samtale på 3 ud af de 3 jobs jeg har søgt siden jeg startede på det der kursus. Så de har da virkelig gjort en forskel. Netværksstedet, under AJS. Alle ledige akademikere derude, sørg for at få det kursus!

Har ikke hørt fra dem i Odense endnu. Der var frist i dag.

Nå, men jeg har det sådan… sådan som om, der er lige ved at ske en hel masse. Som om jeg står lige foran målet. Og intet er sikkert. Der er jo ikke flere garantier i dag end der var i sidste uge, men nu har jeg ligesom fået lov til at række ud efter det jeg vil have, og så må vi se om jeg kan nå det. Jeg har det egentlig forfærdeligt. Ventetiden er for meget for mig.

Men det var rart at få luft, og nu ved I det. Så forstår I også bedre hvorfor jeg ligger mig ned og dør om en md når boblen brister. For det ville jo være for perfekt ikke? For godt til at være sandt. Hvorfor i alverden skulle det hele lige flaske sig her og nu, og så for mig?

Så lad os da tale om de nære ting. I dag sagde Klara "hva så dér, sutti" til den sorte kat. Jeg må lige have en snak med hendes far om de her hip-hop prægninger. I går sagde hun "det må jeg nok sige" til min søsters veninde, som spiste et sykke pizza her, før vi tog til Coldplay koncerten. Og da hendes far kaldte på hende, sagde hun "kommer lige om 5 minutter"… Nogen har en dårlig indflydelse på det barn…

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

14 Responses to Fremtiden

 1. Lisbeth Ebsen skriver:

  Hej Julie….. Er du tosset jeg krydser fingre og tæer og ja…. ALT hvad krydses kan – Vordingborg – tag jer i agt……
  Glæder mig til at høre nærmere…..
  Kh Lisbeth/zebra74

 2. Karen skriver:

  *krydser også*

 3. farmer skriver:

  Yes, kør ned og pluk det der job ned fra træet. Frugten er moden. Afgang fra spor 1.

 4. Annette skriver:

  Bær over med mig julie – jeg har en dårlig dag. Ellers ville jeg ikke begi mig ud i at fortælle om hvide stakitter der skal males i en uendelighed. Om drivhuse hvor intet kan gro, fordi man ikke får det vandet, om naboer der skal støvsuge bilen liiiige som man har fået sit yngste barn til at sove i barnevognen. Vand i kælderen så snart de lover regn i sønderjylland. En psykisk ustabil hund der gnaver sig gennem fodlister og døre, fordi den er alene hjemme mens børn er i daginstitution og voksne på (fuldtids) job 🙂
  Jeg håber inderligt for dig at du får både job og hus og en god pris for din lejlighed.
  Tak for linket til din blog fra din gamle dagbog. Jeg har læst med et par uger snart og synes som altid du er underholdende læsning – og så synes jeg også det lyder som om at du er glad lige nu. Trods lille lejlighed.
  Fine sko forøvrigt – du skal nok overveje at anskaffe et par gummistøvler når du får egen have 🙂
  /Annette – som har læst med på ND i snart et par år.

 5. Carina skriver:

  Det er vel meget rart at få en vurdering af en ejendomsmægler, så ved du hvad du har at gøre godt med. Men sælg den da med hjælp fra ex’en, eller selv. De priser er rent optrækkeri.
  Krydser fingre for at du får alle tre jobs, både i Gladsaxe, Odense og så som pynten på kransekagen det i Vordingborg. Følger den gode Stof så bare sådan med til Vordingborg? Kan han få job der, når han nu snart bliver færdig.
  Knus Carina

 6. Julie skriver:

  Men husk, sarah, at i VordingB får vi råd til hus med gæsteværelse. Og så kan I komme en hel weekend og drikke og spise og overnatte! Lyder godt, hvis du kender en der ved noget om salg.

 7. Julie skriver:

  Anette- jeg vil straks bringe et billede af mine gummistøvler! Har skam allerede et par 🙂
  Carina- Stoffen er helt med på planen. Det er jo hans familie der bor dernede allerede, og han skal kun ind på skolen en eller to dage om ugen fra nu af og til sommer, så han kan tage toget og arbejde mens det kører.
  Til alle jer andre – Tak, og hold de legemsdele krydset! Det er først lige begyndt!

 8. tine skriver:

  uhh det spændende for jer alle 3..jeg har det lidt på samme måde. Overvejer dog ikke huskøb i Vordingborg, men nyt job . Jeg tog tyrene ved hornene igår og sendte min leder en mail, da jeg gerne vil vide hvordan det ser ud efter 010406 når mit vikariat udløber…Det kunne hun ikke svare på, da hende jeg vikarierer for blev sagt op pr 1. okt, og først efter nytår skal melde tilbage om hun kommer igen ???? Helt ærligt, kan man det, når man som hende, har været sygemeldt i over 1 år inden hun bliver fyret?
  Nå, men så var det lige jeg opdagede et fedt job kun 7 km fra min bopæl..og så er det vel bare det? Men kender god til at ligge søvnløs..
  krydser fingre for dig Julie 🙂

 9. Lone skriver:

  Jeg så nu hellere at I forlagde residensen til Odense – det varer jo ikke længe før jeg skal med Katrine ud og låne bøger…og jeg laver en allerhelvedes god pæretærte til når du og Klara kommer og får kaffe 😉

 10. Sanne skriver:

  Jamen altså – nu krydser jeg da alt hvad der kan krydses (det er ikke meget nu hvor kuren er fejlet, men jeg prøver da!!) Det lyder da som ønskesituationen, dog tror jeg det bliver svært for en hip hop tøs i den størrelse at falde til i provinsen… du må arbejde lidt med hendes fremtoning inden tror jeg :o) Det glæder mig dog at høre at du også har en af de der papegøjer, i går på vej til vuggestuen kigger knægten pludselig ud af bilen, får et vredt udtryk i ansigtet og råber så fuldstændig umotiveret “Hva laver du mand???” og “Så kør dog dame er du faldet i søvn???” Hvor fanden får de det fra?? Han kører jo næsten altid kun i bil med mig???

 11. Karin skriver:

  Tro på det, Julie. Det er sådan tingene lykkes. Man kan altid trække i land bagefter, hvis det blev anderledes. Men lad være med at “hvis”. Sig “når”, når det er dét, du gerne vil på.
  Den er god nok., Hvad du ønsker, skal du få!
  Massagen kan fra 4-18/11 fås til 245,- kr. for 45 min. Hvis du abonnerer på nyhedsbrevet, får du detaljerne i aften. Ellers kan du få telefonnummeret hos mig.
  KH
  Karin

 12. Linda skriver:

  Don’t worry…
  Jeg skal ikke til Vordingborg eller nogen steder der i nærheden, så du får alle jobs’ne for dig selv dernede.
  Kh, Linda (bibliotekar) 🙂

 13. Sarah skriver:

  Hej Julie
  Det lyder alt sammen rigtig spændende!
  Jeg synes jo, at det ville være vældig trist, hvis I flytter. Bliver ved med at tænke, at liige om lidt får jeg tid til, at vi kan lave en aftale.
  Jeg er overhovedet ikke rustet til at hjælpe med salg, men jeg kender måske én, der er. Det vender jeg lige tilbage om..
  Kh. Sarah

 14. Grith skriver:

  Wauw….jeg krydser simpelthen alt hvad der kan krydses i min nærhed! Det lyder drønspændende! Kan sgu godt forstå du vil ud af Kbh., vi havde lige knap råd til at blive herinde, men forstår udemærket dem der søger væk, man kan jo altid køre hertil og hygge sig med de ting man savner:-) Spændende fremtidsplaner….håber det bedste for dig og familien….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.