Garmanns sommer, af Stian Hole

Nogle af de flotteste billedbøger jeg kender, er bøgerne om Garmann af Stian Hole. De er helt særligt flot illustreret i en digital collage stil og handlingen fanger altid pigerne helt ind. De spænder bredt – Agnes er stille, når vi læser dem og Klara har arbejdet med en af dem i danskundervisningen i 2. kl. Så de kan bruges til en ret bred aldersgruppe.

Heldigvis gør de sig også rigtig flot som e-bøger. Illustrationerne står flot og klart på iPad´en.

Garmanns sommer

I Garmanns sommer, er sommeren ved at være slut. Garmann har besøg af sine tre gamle tanter, og samtidig går han rundt og er lidt bange. For Garmann skal starte i skole. Garmann tænker meget over tingene og kommer vidt omkring. Hvad sker der når man dør? Hvad er de voksne bange for? Skal man have rokketænder for at kunne starte i skole? Eller er Garmanns underlige urolige følelse bare sommerfugle i maven – og hvordan er de så kommet derind?

Garmanns sommer ebog

Historien er poetisk og meget stemningsfuld og lægger op til mange forskellige samtaler med barnet. Og så er den bare smuk i sin helhed. I mine øjne er Stian Holes bøger et absolut must i enhver velassorteret billedbogs samling – digital eller analog.

Garmanns sommer ebog

Garmanns sommer fås i iBooks og koster 69 kr.

Dette indlæg har tidligere været bragt på www.børnebøger.nu

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Garmanns sommer, af Stian Hole

  1. Suzette skriver:

    Jeg ELSKER Stain Hole. Har købt alle bøgerne – til mig selv. Jeg læserne dem med glæde for børnene, men det er de eneste børnebøger, der bor i min bogreol på øverste hylde, fordi jeg synes hans bøger fortjener anden omgang end æselører og iturevne sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.