Genbrug – de grimme børn

Genbrug er jo meget moderne, så jeg tillader mig at indføre det her på bloggen. Jeg lægger en del kræfter i at skrive indlæg til BØRNeBØGER.nu og jeg ved ikke, hvor mange af jer der besøger det sted. Så derfor vil jeg bruge nogle af indlæggene her også. Lev med det. Det er også for min egen skyld, sådan at jeg har de ting jeg har skrevet her, i mit arkiv. Min dagbog. Mit liv. Eller noget.

Og inden vi går til genbrugsdelen – jeg har gjort noget nyt også. Jeg har købt et domæne, og så snart det træder i kraft og jeg får lavet noget teknisk teknik ude i baglokalet, så kommer den her blog til at ligge på www.thejulesrules.dk fremover. Det var bare på tide. Der er ting jeg ikke kan gøre med bloggen, fordi den er hostet på wordpress´s domæne. Og når man f.eks. læser den fra sin mobil, så putter wp tit reklamer på, i bunden af indlæggene. Og ud over at det er grimt, så synes jeg også at der er noget forkert over, at der skal være reklamer på den, uden at det er mig der tjener på dem… Så nu må vi se, hvad der sker og hvordan det hele ender med at se ud.

Og nu – genbrugsindlæg fra BØRNeBØGER.nu – De grimme børn, af Kim Fupz-Aakeson

Forfatter Kim Fupz-Aakeson og illustrator Rasmus Bregnhøi har hver især et imponerende cv. Heldigvis laver de også billedbøger sammen og det er efter min mening noget af det bedste den danske billedbogsscene kan byde på.

Med Fupz-Aakesons umiskendelige sproglige stil og fabelagtige fortælletalent og Bregnhøis sprælske, underholdende og meget personlige streg, kan jeg slet ikke forestille mig andet end en virkelig god billedbog fra deres hånd. Mine forventninger indfries da også til fulde med De grimme børn som ebog (og som almindelig billedbog også!)

Historien starter med en mand der har mærket krisen kradse. Han har brugt alle sine penge, og hvad gør man så? Man går på jobcenteret og spørger efter et job. Det får han. Uden nogen særlige kvalifikationer på området, bliver han ansat til at skulle trøste de grimme børn. Hans første sag er en dreng der bor alene – hans forældre er stukket af fordi han er så grim og så skal han i skole hver dag, og drilles, fordi han er så grim. Det er barske løjer, som gav store øjne ved både den 9 årige og den 4,5 årige. Men jeg har altid elsket en billedbog der lægger op til en god snak om livet, og så er mine børn jo heldige – de er SÅ kønne!

de grimme børnManden uden job har en vis lighed med en kendt tegneserie fyr…

De grimme børn er en skør urealistisk socialrealistisk historie som giver de fleste voksne en klump i halsen og de fleste børn mulighed for at stille en del spørgsmål. Den handler om at blive og være en familie, om hvordan man elsker hinanden ligemeget hvordan man ser ud. Den handler også lidt om arbejdsmoral og hvor svært det kan være at tage sig af to børn – udseende underordnet – når man er enlig forælder. Til sidst falder det hele heldigvis på plads og det giver en meget lykkelig slutning for alle parter.

De grimme børn som ebog er udgivet af Lindhardt og Ringhof og fås i iBooks til 49 kr. En absolut rimelig pris for en bog der kan læses mange gange, især hvis man også tænker på hvad papir billedbøger på dansk koster. Men papirbilledbøger er pænest under juletræet.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Genbrug – de grimme børn

  1. potskilove skriver:

    Som jobsøgende sætter jeg især stor pris på skildringen af jobcenteret og ikke mindst af sagsbehandleren. Er desuden rørende enig med dig i de herres herlighed og kan varmt anbefale deres greatest hits, der rummer samtlige af deres udgivelser (incl. De grimme børn, excl. Lillebror).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.