Handlingslammelse

Det er da det, jeg fejler.

Jeg har virkelig svært ved bare at beslutte mig for ting. Det kommer især til udtryk herhjemme, hvor stoffer tydeligvis er vant til, at jeg har styr på tingene. Han står der og vakler fra det ene ben til det andet og venter på, at jeg tager styringen, ansvaret, beslutningen. Og jeg sidder bare og kigger på ham. Og venter. Skal vi cykle eller tage bilen? Skal hun have flyverdragt eller regnbukser på? Skal vi lave pasta eller ris til? Skal det være laminat eller massivt træ?

Jeg så engang en udsendelse i tv om sådan nogle amerikanske koner, der havde tilsluttet sig en ny bevægelse, hvor de ville give magten tilbage til deres mand. Nu syntes jeg måske nok, de var lige rabiate nok (men sådan er folk jo tit lidt for meget enten eller), men jeg har alligevel tit tænkt på det program. Der var en dame, som fortalte om, hvordan hendes mand overhovedet ikke fattede det i starten. Han blev nærmest helt angst over alt det ansvar og alle de beslutninger (ja, velkommen til min verden dude!). Hun fortalte, hvordan de i starten bare sad der i bilen, og hun NÆGTEDE at sige noget om, hvad vej de skulle. De havde kørt forkert i timevis og blev vildt forsinkede, men hun nægtede at sige noget. Han skulle tage ansvaret, han skulle finde ud af det. Heldigvis, for dem, voksede han så med opgaven, med tiden.

Jeg kunne godt lidt tænke mig en mild version af den bevægelse. Vi ville jo lyve for os selv, hvis vi troede, at jeg for evigt fra nu af skulle holde min mund og lade alt være op til Manden. Haha. Ingen ville få julegaver i år så, heller ikke hans egen familie. Og LilleNy ville intet tøj have at tage på til februar. Og Klara – jeg tør ikke tænke på alt det der ville glippe dér, for slet ikke at tale om, hvor ringe en rollemodel jeg ville være for hende.

Men ind i mellem gør jeg det alligevel af ren stædighed. Jeg VIL ikke løse det for ham/os. Han skal. Nogen gange, kan sådan en Moder blive træt til døden af alt det ansvar, alle de beslutninger på mikroplan. Ost eller pølse? Bomuld eller uld? Ubehandlet trægulv eller lakeret? Økovaskepulver eller ej? Hvad tid skal vi køre, hvem køber rugbrød, hvad skal hans far have i 62 års fødselsdagsgave næste weekend? For tro mig, Han har glemt det. Pizza eller sushi? Eller måske mexikansk??

Det værste er, når det er i forhold til hans familie. Lad os f.eks. antage, at jeg IKKE minder ham om fødselsdagen næste weekend. Jeg siger ikke noget før lørdag eftermiddag, når vi skal køre. Og så er der ikke købt nogen gave. Og hvem ville det falde tilbage på? Ja, måske ikke officielt, men sådan underforstået, så ville både svigermor og svigerinde (og sikkert også jeg selv) bebrejde mig. Dårlig Kone. Ingen styr på tingene! Mændene ville ikke bemærke en skid, svigerfar ville være fint tilfreds med en flaske tankstation vin og noget pibetobak. Men kvinderne? Vi er vores egen værste fjende.

I nat drømte jeg således, at jeg betalte en donation på 20.000 kr. til butikken Creme de la creme a la Edgar (meget dyr børnetøjsbutik i indre by) og pludselig gjorde ejeren mig til kompagnon som tak. Og så var jeg der hele tiden. I butikken. Og jeg fik medarbejder rabat. Men jeg kunne simpelthen ikke finde den perfekte ulddragt. Den var der bare ikke. Jeg havde alle forudsætninger, men jeg kunne ikke handle. Lang og meget syret drøm.

I går drømte jeg, at jeg stod i Netto og købte ind. For over 2000 kr. Det kunne jeg slet ikke forstå, da jeg stod ved kassen. Og så opdagede jeg, at jeg havde købt ikke færre end 8 af de der syntetiske dancake roulader, 2 store runde chokoladekager og 16 poser med småkager. Jeg sagde til kassedamen, at det umuligt kunne passe. At jeg slet ikke havde puttet de ting i min vogn! Hvad i alverden skulle jeg med 8 roulader?? Hun ville gerne tage tingene tilbage, men vi kunne ikke få det til at virke. Handlingslammede.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

20 Kommentarer til Handlingslammelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.