Hvad har du gang i, Mimi?! – af Boline Skovly

Kender du det, når ingenting går som planlagt? Står der bag på den her bog. Øh ja, det gør jeg. Det gør vi nok alle sammen. Og derfor er bogen om Mimi, der i virkeligheden hedder Timian Tone Thyra Thorkildsen værd at læse.

Jeg forstår ikke det med, hvorfor hendes mor er så fraværende. Den del er lidt uforløst. Jeg kender ingen mødre, der bare sådan ville holde sig væk. Men lad nu det ligge, det er jo også ret udbredt i børnelitteratur, at mødrene mangler.

Mimi´s forældre er blevet skilt og hun flytter med sin far til en anden by. Bogen starter med at Mimi bliver hentet af politiet midt i en dansktime, og det var noget af en cliffhanger. Agnes blev VED med at spørge, hvad der skete og hvornår vi fik mere at vide om det, men fordi bogen springer i tid, så gik der nogle aftener med højtlæsning, inden vi fik en forklaring. Jeg vil ikke afsløre mere her.

Mimi er en sympatisk hovedperson og hendes historie fortælles med nærvær og empati, så man holder af og med hende. Mimi har nok at slås med. Det med forældrene, hvor Mimi bruger en del krudt på at straffe sin mor, der forelskede sig og forlod dem (men selv hvis det var sket, ville jeg da aldrig bare have holdt mig væk?) og ny by, ny skole, ny veninde og så er der mysteriet med underboen og hvorfor han altid har låst ned til kælder?? Hvad foregår der dernede?

Langsomt bliver Mimi klogere på de voksne og deres hemmeligheder, og samtidig måske også lidt klogere på sig selv.

Forsiden er af Nana Torp, og jeg synes den er vildt flot og passer rigtig godt til indholdet.

Bogen er velegnet til højtlæsning for de 8-10 årige og selvlæsning for de 10-13 årige. Ca.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.